Carat Mondego zafir

Плочи CARAT®

Новата серия голямо форматни плочи CARAT®, могат да претворят всяко пространство и да придадат модерно звучене и уютна атмосфера.

Съвременен дизайн и иновативна производствена технология

Плочите, всяка с размер 80х40 см, се произвеждат чрез пресоване под високо налягане, което гарантира оптимална прецизност и сатенен финиш на всяко изделиe. Именно точността на размерите дава свобода при избора на метод на монтаж. Плочите могат да се положат на сух монтаж, на регулиращи се крачета или да се залепят, ако има съществуваща бетонна основа. 

Разнообразието в дизайна, структурата и цветовете в гамата CARAT® допринася за засилване на усещането за елегентен скандинавски стил, подчертан от запомнящия се формат. Именно това многообразие, съчетано с оптималната функционалност на плочите, ги прави приложими в множество зони в дома и градината. Дали следва да се оформят пътеките около къщата, навеса с барбекюто, верандата или зимната градина, серията СARAT® може да преобрази всяко кътче от екстериора на дома.  

Изчистен дизайн, елегантност и приятна атмосфера

Създайте мечтаната веранда с CARAT®

В съвременната архитектура и в забързаното ежедневие верандата придобива все по-съществена роля като място за уединение, забавление, а през последните години и като офис. Това е идеалното място да прекарате няколко спокойни часа с вашето неделно сутрешно кафе, да изпиете чаша вино вечер или да поканите група приятели, за да споделите вкусна храна. Плочите CARAT® могат да внесат онзи изчистен дизайн, елегантност и приятна атмосфера, която да превърне това пространство в зона за релакс или творческо вдъхновение.   

Красотата на всяко пространство се влияе пряко от начина и честотата на нейната поддръжка в периода на експлоатация. Плочите CARAT® притежават високо ниво на защита от вредни влияния. Повърхността на продуктите от серията CARAT® e обработена допълнително в процеса на производство. Специалното покритие Semmelrock Protect® Plus се нанася фабрично на всяко изделие, което гарантира неговата устойчивост и дълготрайност. Нанесеното покритие повишава устойчивостта на плочите във времето. В резултат CARAT® запазват по-дълго своя цвят и естетическите свойства на своята повърхност. 

Semmelock Protect® Plus

Нова производствена технология

Поддръжката на повърхности, обработени със Semmelrock Protect®Plus, е много по-лесна и почистването им отнема значително по-малко време и усилия. Ще усетите предимствата на фабричната импрегнация, особено през горещите летни месеци, когато замърсяванията от храна и напитки са често срещани, така и при обработката на съответните площи с противообледеняващи соли през зимата. Плочите остават защитени от агресивното влияние на препаратите за размразяване и луга и не се образуват бели петна по повърхността на изделията.

CARAT®MONDEGO

Плочите CARAT®MONDEGO  изпъкват с ефектна филигранна повърхност и впечатляващи цветове. Със своята хладна елегантност и благородно излъчване сапфирено сивото придава изтънчена естетична визия на всяко пространство. Нежните и ненатрапчиви нюанси на кремаво бялото подхождат на проекти, в които се търси дискретно и елегантно излъчване. Съчетанието на гладка и линейно рифелована  повърхност е креативен начин да внесете визуален акцент и нотка на индивидуализъм.

CARAT®SANTINO

Луксозното и дискретно излъчване на CARAT®SANTINO e ключовото предимство на това изключително решение, което смело може да бъде наречено “подходящо за всеки проект”. Благодарение на специалната технология на производство структурата на повърхността подчертава естествения характер на плочите на всяка светлина. Със своята специфична текстура CARAT®SANTINO въздейства на сетивата и без съмнение може да разглези всеки с приятното усещане за масаж при “разходка на босо”, което създава. Светлият екстериор, в който активно участва нежният бял цвят на CARAT®SANTINO, ще придаде лекота на пространството, но без да го лишава от усещане за комфорт и уют.

Почитателите на тъмните цветове могат да открият възможности и в цвят антрацит, който е препоръчително да съобразите, че се нагрява бързо и акумулира топлина. Ако искате да избягате от монохромната тема, може да създадете комбинация между двата цвята - бял и антрацит и по този начин да внесете контрастни нотки в екстериора, което винаги е гаранция за лукс и непреходен дизайн.

CARAT®FINEZZA

Повърхността на плочите CARAT®FINEZZA разкрива калейдоскоп от хармонично преливащи, специално подбрани естествени камъни, нежно осезаеми в текстурата й. Неутралните, сребристи и платинени нюанси на сивото са подходящо решение за зони, в които се търси модерното и спокойно излъчване, характерно през последните години за т.нар индустриален стил в екстериора.

Монтаж

Освен модерната и практична визия плочите CARAT® могат да се монтират по метода на сухия монтаж и по метода на свързания монтаж. Специалната технология на производство позволява въпреки големия си формат, плочите да са с дебелина само 3.9 cm и същевременно да могат да се монтират върху самонивелиращи се подпори, изключително практично решение за пространства, в които се търсят по-олекотени решения. Съчетайте плочопътеките и зоната около басейна или верандата като монтирате CARAT® на широки тревни фуги. Определянето на метода на монтаж зависи от функционалността на зоната, спецификите на съответния обект и т.н. Тъй като крайният резултат зависи не само от високото качество на продукта, но и от качественото и правилно полагане, препоръчително е продуктите да се монтират от професионалисти.

Инвестицията в плочите CARAT® e икономически обосновано решение, което в дългосрочен план придава допълнителна стойност на всеки, дом, хотел или бизнес сграда.

CARAT предимства
Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на керамични блокове Porotherm

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба