Product manager standing in attic under renovation checking tablet

Как изграждаме монолитни стени с Porotherm 38 Comfort

При изпълнението на зидове с Porotherm 38 Comfort следва да се спазват всички изисквания при изпълнението на зидове с вертикални кухини. Кои моменти изискват нашето особено внимание?

За да се избегнат топлинните мостове по фугите, както и да се гарантира качественото изпълнение на външните зидовете, изградени с Porotherm 38 Comfort, Винербергер разработи цялостна система, в която освен керамичните блокове се предлага и необходимия зидарски разтвор с повишена топлоизолационна способност – Porotherm TM.

Това е специален зидарски разтвор, разработен за еднослойни стени от тухли с високи топлоизолационни свойства. Сухата смес съдържа перлит и има изключително нисък коефициент на топлопроводимост. Полага се с дебелина на слоя както при нормален варов разтвор, но без да влошава топлоизолационните характеристики на целия зид. Доставя се в торби като към сместа трябва само да се добави необходимото количество вода. Особено внимание трябва да се отдели при забъркването на разтвора. Тъй като той съдържа перлит, разтворът трябва да се разбърква само в гравитачен смесител, а не с миксер.

При закрепвания в стени, изпълнени от Porotherm 38 Comfort, трябва да се използват единствено крепежни средства, подходящи за тухли с вертикални кухини от порьозна керамика, като внимателно се следват указанията на производителите.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Социални мрежи

Точки на продажба