Brick Award 2022 - header brick
© Wienerberger

Brick Award: Рекорден брой апликации за конкурса показва популярността на архитектурата с тухли

›Рекорден брой от 789 заявки за десетото издание на Brick Award
›Изявления от 53 държави демонстрират международност на архитектурната награда
›Тухлата като модерен и устойчив архитектурен елемент, използван от архитекти от цял ​​свят

Виена, 28 април 2021 г. - Wienerberger AG с гордост съобщава, че за десетото издание на конкурса Brick Award са подадени апликации с рекорден брой от 789 проекта. Основана през 2004 г., Brick Award е международно известна архитектурна награда, която отдава почит на модерната и иновационна архитектура с керамични тухли.

Heimo Scheuch presenting the Brick 20 book at the Brick Award 20 Ceremony
Brick Award 20 Book

„С наградата Brick поставяме модерната, иновативна архитектура с тухли в центъра на вниманието и даваме на архитектите и дизайнерите от цял ​​свят възможността да демонстрират своите изключителни проекти. Въпреки че е организиран от Винербергер, от решаващо значение е да се отбележи, че наградата е независима. Дали проектът е изграден с продукти на Винербергер не е критерий за решение на журито, но иновативният дизайн, архитектурна концепция, естетика, устойчивост и енергийна ефективност са критерии за оценка “, обяснява Heimo Scheuch (Хаймо Шойх), главен изпълнителен директор на Wienerberger AG.

В конкурса Brick Award 2022 от цял свят общо са изпратени 789 архитектурни проекта от 53 държави, това, в сравнение с 2020 г., е приръст с 22%. Повечето проекти са подадени от Холандия, Германия и Белгия, страни, в които Винербергер заема водеща пазарна позиция. Също така от експортни пазари на Винербергер като Испания, Иран, Мексико, Аржентина, Бразилия и Австралия бяха подадени голям брой проекти, показващи независимостта и международността на наградата.

Пет награди се дават в конкурса Brick Award, като във всяка от тях ще бъде присъдена ценова категория, до общия победител. Повечето заявки за наградата Brick Award 22 попадат в категорията „Чувстваш се като у дома“ (29% от всички подадени проекти), и в категория „Живеем заедно“ (с 27% от общия брой подадени материали). Други категории са „Споделяне на публични пространства“, „Работа заедно“ и „Необикновена архитектура (building outside the box)“.

От всички 789 заявки, експертно жури, състоящо се от международно известни архитекти, ще избере 50-те най-забележителни проекта в процес на предварителен подбор. Тези проекти ще бъдат публикувани в книгата Brick 22 през лятото на 2022 г. Печелившите проекти в категориите и общият победител в конкурса ще бъдат обявени през юни 2022 г.

Повече информация за конкурса може да намерите на https://www.brickaward.com/

Още новини и събития

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас