Koramic, Aucune, Monde, Plate 16x38 Ecaille

Един покрив, моля!

Какво да искаме, когато изграждаме нов покрив? Отнесени в ежедневието, всеки ден купуваме редица неща, за много от които дори и не се замисляме. Но има и такива, които ще ни повлияят по-дългосрочно от нов чифт обувки или сервиз за хранене.

Дали всъщност е толкова лесно? Кои са нещата, които не знаем, когато правим цялостен ремонт на покрива или изцяло нов такъв?

През дъждовните моменти ни трябва здрав чадър, който да ни предпази. Но има и нещо, което ни трябва във всички дни от календара – покрив, под който да живеем уютно и спокойно.

Дори да не сте специалисти, не можете да си позволите липса на достатъчно информация за един от най-важните компоненти на жилището си. За да не се сетите чак впоследствие, че сте пропуснали нещо съществено, ние сме тук, за да Ви помогнем да вземете информирано решение.

Материали

Глина
Глина

Във време, когато всички ние се опитваме да живеем по-екологично и природосъобразно, не можем да не препоръчаме материали, които идват от природата. Тук идва мястото на керамиката - естествен строителен материал, доказал се във времето и приложим в различни географски райони и атмосферни условия.

 

Сигурност

Покрив
Покрив

Важно е да изискваме цялостно системно решение – защото покривът не е само керемиди. Необходимо е да се овладее пълноценно цялата система за отводняване на покрива и отделните детайли да се решат внимателно, като се съобразяват един с друг.

Компонентите на покрива са много и трябва да работят като цялостен организъм. Видимата част съдържа завършващи елементи - капаци и крайни/завършващи керемиди, отдушници, елементи за вентилация, снегозадържащи системи… Има и много такива, които не виждаме - подпокривно фолио, скоби за фиксиране на керемиди и капаци, вентилационни ленти, уплътнения и обшивки. Сред допълнителните елементи, които могат да се добавят, са защитна мрежа против птици, завършващи алуминиеви лайсни, обшивка за комин и т.н.

Не е необходимо да помните всички тях – професионалистите ще Ви насочат към всичко онова, от което имате нужда!

Дълготрайност

Сертифицирани и доказани продукти? Звучи Ви твърде сложно? За радост, на българският пазар има изпитани производители, които няма да изневерят на отличното качество. Ако искате да сте сигурни в дълготрайността на Вашия покрив, трябва да се уверите в продължителността и условията на търговската гаранция, която се предлага към него.

Животът е изпълнен с много непредвидими ситуации, но нашият дом си остава нашата крепост. Изпълнен с качествени материали, нашият покрив ще остане стабилен, независимо какво се случва около него.

Качество

Изборът на правилните строителни материали ще гарантира Вашето спокойствие. Високата първоначална цена на по-качествените продукти често пъти се компенсира впоследствие. Какъв е смисълът да спестим в началото и след това да затънем във вечни тежки и скъпи ремонти?

Високото качество е лесно постижимо – просто трябва да си го поискате. Инвестицията си заслужава.

Издръжливост

Покрив Tondach
Покрив Tondach

Всичко тече, всичко се променя… Да, ама не! Не искаме и покривът ни да тече.

Издръжливостта на всякакви атмосферни условия е особено належаща за нашите географски ширини, където палитрата от сезони е разнообразна и пълна с изненади. Елементите на нашия покрив трябва да имат висока степен на мразоустойчивост, отлична водонепропускливост, защита от прегряване и стабилност при напор на вятъра. Специалистите препоръчват пародифузна мембрана, закрепена с двойно залепващи самовулканизиращи ленти, която защитава от нежеланото проникване на вода.

Що се отнася до издръжливостта, не можем да не споменем и съобразяването с оптимално тегло на квадратен метър, което не натоварва излишно носещата конструкция. Важно е да заложим и на възможно по-висока степен на огнеустойчивост на материалите.

Вентилация

Здравословната среда на обитаване е задължителна за нашия дом. Обръщаме огромно влияние върху изолацията, но едновременно с това не бива да забравяме, че покривът трябва да може да диша. Отваряме прозорците си, за да избегнем конденз от добре уплътнената дограма, но какво се случва с покрива ни? Той сам се грижи за това, ако е изграден правилно и съобразно указанията на производителя.

Добрата вентилация е важна във всички зони, където има контакт с вода и водни пари. Посоката на вентилационния поток трябва е от стрехата на покрива към билото – така дървената конструкция се обдухва и охлажда постоянно.

Естетика

Tondach
Покрив Tondach

Събраха се доста изисквания, но не можем да пропуснем нещо много съществено – това как ще изглежда нашият покрив. Освен устойчив и качествен, финалният щрих на нашият дом може да бъде и красив. Благодарение на разнообразието от цветове и форми на керемидите и завършващите елементи можем да постигнем визията, към която се стремим.

В съвременното строителство често се предпочитат сложни планови и обемни решения, които водят до проблеми за надеждното изпълнение на покрива. Появяват се сложни детайли, надстройки и излизащи над покрива части, които често могат да станат слаби места на покрива като потенциални за навлизане на вода. Това не означава, че трябва да правим компромис с архитектурния облик на сградата. Важно е обаче да изберем качествени продукти, които да бъдат поставени по правилната технология.

Професионална консултация и обслужване

Консултация с професионалисти
Консултация с професионалисти

Доброто отношение не е лукс, а напълно задължителен елемент, съпътстващ избора на компонентите и изпълнението на покрива.

Доверете се на доказани специалисти, които ще Ви наставляват и помагат във важния избор!

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Oще в блога ни

Социални мрежи

Точки на продажба