Wienerberger production plant Beerse
Product installation photosession
Plant in Lukovit, Bulgaria

За нас

Ние сме част от групата Винербергер

Факти за Винербергер ЕООД

  • Над 80 служители
  • София, ул. "Св. Пимен Зографски" 4
  • Завод в гр. Луковит
  • Над 200 продукта

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави.

Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г.

През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години.

Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации. Чрез висококачествените системи за керамични стени Porotherm и покривни системи Tondach доставяме на своите клиенти ориентирани към бъдещето решения от строителни материали с убедителни качества.

Кои сме ние?

Както чрез вътрешен растеж, така и чрез придобивания, Винербергер ЕООД заема водеща позиция на българския пазар за керамични блокове, керамични керемиди, и фасадни тухли.

Винербергер ЕООД разполага със собствен завод в гр. Луковит, където работят около 50 служители. По-голямата част от процеса е автоматизирана, което прави фабриката в Луковит една от най-модерните заводи за керамични тухли в Европа. Суровината за производството – мергелна глина, се добива от кариерата в непосредствена близост на завода. 

Централата се намира в гр. София. В продуктовото портфолио влизат керамични блокове с марка Porotherm, керамични керемиди и аксесоари Tondach, фасадни тухли Terca.

Какво правим?

Винербергер разработва енергийно ефективни и устойчиви строителни материали и решения.

С всички наши продукти се стремим към непрекъснато усъвършенстване и иновации, за да създадем най-високата добавена стойност за нашите клиенти.  Вземаме под внимание хората и околната среда през целия производствен процес.

Защо да ни се доверите?

Нашите компетентни служители произвеждат продуктите ни с висококачествени суровини, съгласно ефективни производствени методи и под строг контрол.

Това означава, че можете да разчитате на най-високо качество и официално признаване на етикетите за качество (CE) от страната и чужбина. Лабораториите ни извършват контрол на качеството - от суровината до крайния продукт. И накрая, готовите продукти се проверяват още веднъж щателно, преди да напуснат завода.

В допълнение към висококачествените ни продукти, ние придаваме не по-малко значение и на нашите услуги. Благодарение на дългогодишния си опит, Винербергер предлага отлично обслужване и консултации. За всички наши продукти са предвидени техническа информация и инструкции за инсталиране.

Къде да ни намерите?

Централният ни офис се намира в гр. София, а заводът за керамични блокове Porotherm - в гр. Луковит.

В допълнение всички керемиди и аксесоари Tondach, които внасяме, са произведени в някой от следните заводи на групата Винербергер: Австрия, Македония, Сърбия, Хърватия, Унгария.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Социални мрежи

Точки на продажба