Father protecting little girl while learning to ride the bike while mother watches them

Здравословни фактори при избора на керамични строителни материали

В наши дни човек все повече започна да обръща внимание върху качеството на начина си на живот, като тази тенденция продължава да придобива нови измерения. Като се започне от здравословното хранене, за което говорим непрестанно, връщането към спорта, вътрешния баланс и медитацията, чак до личностното усъвършенстване и техниките за успешна комуникация, професионално развитие и емоционална интелигентност... Всеки започна да се вглежда повече в себе си, за да открие баланса в живота си и да бъде по-щастлив.

Какво всъщност е здравословно?

Имаме едно тяло и трябва да се погрижим добре за него; това е валидно и за емоционалното ни състояние. Купуваме все повече био храни без да се замисляме за цента, четем за балансирания начин на хранене, обръщаме внимание на все повече детайли, а замисляме ли се колко е здравословна средата, която обитаваме?  

  • Съвременният човек прекарва най-много време на закрито.

Било то у дома или в офиса, нашата „естествена среда“ всъщност в общия случай е изкуствена. Оказва се, че мястото, което обитаваме, формира нашето поведение, влияе на емоциите ни и пряко на здравето ни. Микроклиматът на помещенията, в които прекарваме времето си, е нашата малка вселена, а екологичните продукти не трябва да фигурират единствено в менюто ни. 

Керамиката и здравето

  • Ако се замислим, всъщност започваме деня си с керамика.
Семейство
У дома

В своя дом, изграден с тухли и покрит с керемиди, ние взимаме душ в баня, покрита с теракота, закусваме мюсли в купа от керамика, сещате се и в каква чаша пием кафето си...

С широк обсег от приложения - от зидане на стени до производство на стоки за бита, керамиката се е доказала като неизменен спътник на човека. От древността до днес тя ни предоставя висококачествени решения за всички моменти от ежедневието. 

Идва от природата и се грижи за нея

Естествените суровини са безценен конструктивен материал, а един от най-добрите примери за такъв е глината. Водата - извор на живот, се свързва с глината, за да създаде дълговечния продукт керамика. Въздухът спомага за сушенето на тухлите и керемидите, а преминаването им през огън ги прави здрави и устойчиви на високи температури и пожар.

Получена от свързването на четирите основни елемента – земя, въздух, огън и вода, керамиката притежава уникални свойства. В добавка на всички приложения, тя може да се рециклира, като по този начин се грижи за опазването на естествените ресурси и осъществява естествен кръговрат.

  • Тухлите и керемидите са най-познатите приложения на керамиката.

Те са се доказали във времето и са останали най-чест избор за създаване на дом. Още Великата китайска стена и много от съоръженията на Древен Рим са изградени точно с тях. Като инертни материали, доказали във времето своята приложимост и издръжливост, керамичните тухли и керемиди са нетоксични, не отделят вредни вещества и осигуряват здравословен микроклимат. Перфектни за устойчиво строителство, те имат висока издръжливост на огън и осигуряват изолация от звук и вибрации, електростатично и йонизиращо лъчение, повишават термалния комфорт, осигуряват ествественото „дишане“ на стените.

Щастливи в дом от керамика

Изборът на суперхрани за Вашето меню оставяме на Вас. Но сме категорични по отношение на средата, която всички ние обитаваме. Здравословният микроклимат, който керамичните строителни материали осигуряват, ни гарантира спокойстие и ни прави по-щастливи.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още на блога ни

Социални мрежи

Точки на продажба