Young loving couple leaning against brick façade

Предимства на решенията с фасадни тухли

Сградата се познава по фасадата. Често изграждането на една сграда е съпроводено с много вложени усилия и идеи. За да впечатлява тя, трябва да знаем точно как искаме да изглежда. А когато има строителен материал, който може да въплати идеите ни в конкретна визия, е лесно да изберем фасадните тухли като креативно и дълготрайно решение. 

 

Сградата се познава по фасадата.

Какво получаваме с избора си на клинкерните тухли Terca? 

 
 
Фасадна стена
Фасадна стена

Дълготрайност на фасадните тухли

Фасадните тухли са изработени от клинкер. Това е керамика, която се получава от специално подбрани глини, изпечени при много висока температура. Така се получава материал, който практически не поема вода и това го прави изключително устойчив на атмосферни влияния. Особено в крайбрежни зони, където съдържанието на соли във въздуха допълнително допринася за агресивното въздействие върху фасадата, е от първостепенно значение да ѝ се придаде така необходимата устойчивост на атмосферните условия, на които е подложена ежедневно.

 
Семейство у дома
Семейство у дома

Естетика на фасадите

Към разнообразието от различни цветове и текстури се прибавят и различните начини за подреждане (превръзки) на тухлите в фасадния зид. Това дава на практика неизчерпаеми варианти да направите Вашия да изглежда неповторим.

Тухлите за декоративната зидария, се зидат според традиционните превръзки – надлъжна, напречна, блокова или кръстовидна. Други варианти за превръзки са готическата, холандската или фламандската. 

 
 
 
Слоеве на фасадна стена
Слоеве на фасадна стена

Дишаща фасада

Поставянето на въздушен слой пред изолацията причислява това решение към вентилираните фасади. Така се осигурява безпрепятствено отвеждане на влагата от помещението и от конструкцията на стената, осигурявайки възможността стената да „диша“ и същевременно поддържайки топлоизолацията суха и с необходимата топлоизолираща способност. 

 
Деца свирят на инструменти
Деца свирят на инструменти

Звукоизолация на фасадните тухли

Голямото собствено тегло и изнасянето на фасадния зид пред основната конструкция с въздушен слой помежду им, превръща фасадните тухли в звукоизолационен щит за сградата.

Така тътена на градския живот ще остане далеч от нас и ще осигури комфорт на обитаване, който е така важен за истинската отмора след напрегнат ден.

 
 
Фуги на фасаден зид
Фуги на фасаден зид

Конструиране

Изборът да се изгради сградата с фасадни тухли се взема в най-ранната фаза на проектирането. Всички размери по фасадата трябва да се съобразят с модула (размера) на избраната фасадна тухла. При по-големи височини (над два етажа) трябва де се предвиди и носеща система от конзоли за осигуряване на устойчивостта на слоя от фасадни тухли. Трябва да се предвидят и местата за деформационните фуги.

Повече информация можете да получите от нашата брошура и да потърсите консултация с нашите специалисти.

 
 
 
 
Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас