Family under roof

Комините също могат да бъдат иновативни

Винербергер се стреми към съвършенство всеки ден. Ако дори най-малката промяна, елементарно подобрение или просто изпипване на детайла помага на обитателите на един дом да живеят здравословно, комфортно и защитено, то това си заслужава всяко усилие в тази посока.

Енергийната ефективност отдавна не е просто модерна тема, а стандарт за компанията, но иновативността е дисциплина „на дълги разстояния“. Да бъдеш иновативен не е просто помпозен израз, а начин на мислене. И когато сме помислили за къщата от страна на всеки един аспект - енергийна ефективност, надеждност здравословен климат, защо да не помислим и за комина, като част от тази цялост?

Какво може да бъде толкова иновативно в един комин?

Много просто! Комин, който освен, че си върши работата добре, също и създава идеална атмосфера за жилища.

 • Свобода и гъвкавост

С новата, модерна коминна система Винербергер ви дава свободата и гъвкавостта при избора на най-доброто решение за отопление.

Новата система е проста, ефикасна и адаптивна, а комините на Винербергер са произведени в Германия и гарантират най-високо ниво на качество. Новите системи на комина отговарят на настоящите изисквания и нетърпеливо предизвикват бъдещите като поставят нови стандарти.

 • Топлина за дома

Отличителният белег на всеки уютен дом е топлината. Камината подсилва приятната обстановка и допринася за доброто настроение и комфорта на обитаване във Вашия дом. Удобното съзерцаване на огъня и пламъците му спомага релаксирането от натоварения ден и способства креативността. В студените зимни месеци топлите лъчи от камината влияят положително на цялостното психическо и физическо здраве.

 • Безопасност

По време на процеса на горене в коминните системи температурата на отделяните газове може да достигне до 400°С. Печените керамични тръби и компонентите на цялата система лесно преодоляват тези температури и остават надеждно плътни през цялата продължителност на живота на комина.

Произведените в Германия компоненти и опитът на Винербергер гарантират най-високото качество на цялата система.

 • Енергийна ефективност

Всяка енергийно ефективна къща изисква ефективна система за отопление и по-специално система, която да отговаря на изискванията за използване на възобновяеми енергийни източници. Комините на "Винербергер" са сърцето на Вашата енергийно-ефективна къща.

 • Екология

Освен високия комфорт от възобновяемата енергия като дървесина или пелети, за разлика от изкопаемите горива, дава топлина без емисии на допълнителни парникови газове. По този начин помагаме за опазването на климата и околна среда.

 • Бъдеще

Коминните системи на Винербергер отговаря на настоящите и бъдещите нужди от енергийни доставки. Новоразработените системи осигуряват решения за всички енергийни източници като дърво, нефт, газ или пелети в едно решение.

 • Независимост

Бъдете свободни и изберете енергийната система, която най-добре отговаря на Вашите нужди и възможности. Вашето решение да построите комин на Винербергер ви осигурява независимо бъдеще, каквото и да изберете

Комин за всички видове енергия

Системите за комини на "Винербергер" са универсални. Те предоставят свобода и гъвкавост в едно. Тези системи осигуряват свободата сами да изберете на какъв енергиен източник желаете да се отоплявате. За да отговорим на всички изисквания и нужди на клиентите, предлагаме набор от продукти, които отговарят на всички ситуации. За да се улесни избора на комин, е необходимо да се познават изискванията към него и възможностите за избор:

 • Вид гориво (нефт/газ, пелети, дърво);
 • Коминното покритие;
 • Окомплектовката на комина;
 • Покритието на тръбата на комина.

Керамчиният слой на тръбата позволява значително подобрение на топлоизолационните свойства. Гладкостта на този матераил определено е приемущество, което осигурява по-добър дебит на засмукване. Самата инсталация на коминната система е бърза, лесна и спестява много време. Сравнително лекото ѝ тегло (обвивката е от олекотен бетон) и лесен модулен монтаж я правят изключително удачен избор за еднофамилни сгради.

В допълнение комплектите за коминни системи на "Винербергер" се предлагат в два различни размера, в зависимост от отоплявания обем – 18 см или 20 см.

Предимства на коминните системи на "Винербергер"

Подходящи за различни видове горива

 • Системата отговаря на настоящите и бъдещите изисквания на обитателите;
 • Безопасна, защото керамичните тръби са устойчиви на температурни натоварвания, не горят и не отделят токсични газове;
 • Огнеупорна, защото се състои от керамични продукти, които се изпичат при 1100оC;
 • Дълъг живот на елементите, притежаващи висока механична якост, ниско съпротивление и висока устойчивост срещу корозия;
 • Устойчиви на киселини, съдържащи газове като хлор, разтворители и др.;
 • Добрата звукоизолация, благодарение на високата плътност, намалява шума, който може да се предаде вътре в помещенията на къщата;
 • Керамичните елементи могат да бъдат рециклирани;
 • Доказано качество в милиони домове от няколко европейски държави.

Компоненти, включени в комплекта от 7 метра

Компоненти на коминна система
Компоненти на коминна система
 1. Блок от лек бетон
 2. Вътрешна керамична тръба
 3. Керамичен елемент за улавяне на кондензната вода
 4. Керамична тръба с отвор за почистване
 5. Керамичен капак за отвора за почистване
 6. Керамична тръба с отвор за присъединяване
 7. Метална вратичка за отвора за почистване
 8. Топлоизолационни плочи от минерална вата
 9. Преден панел за изхода за присъединяване от минерална вата
 10. Метални подпори за панела от минерална вата
 11. Лепило за керамични тръби, устойчиво на киселини
 12. Разтвор за капака и горната част на комина
 13. Покриваща плоча
 14. Завършваща метална тръба
 15. PU лепило за закрепване на завършващата метална тръба
 16. Ръководство за монтаж

Коминната система Wienerberger включва комплект от 7 м, а допълнителни компоненти могат да бъдат поръчани според нуждите на Вашия обект. Продажбата и доставката могат да се организират с нашия местен екип по продажбите и чрез дистрибуторската мрежа на едро.

 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за коминна система Wienerberger

Социални мрежи

Точки на продажба