Urban roofer taking notes holding iPhone and writing in an urban location wearing hard hat and safety jacket, Fast Forward Commercial Excellence

Реновираме покриви с голямоформатни керемиди Tondach

Нека да си представим следната ситуация – живеем в къща, радваме се на спокойствие, в повечето случаи имаме малък двор, където да прекарваме прохладните летни вечери, а зимно време да правим снежни човеци с децата си. Вероятно разполагаме с камина, която да ни топли в студените зимни нощи, а през лятото можем да се радваме на приятно хладния ни дом, който оставя жегата извън стените си.

Фамилна къща
Фамилна къща

Замисляме ли се обаче какво се намира на върха на цялата тази на пръв поглед толкова прекрасна картина? Дали съвършенството на момента няма да се наруши, ако, докато седим пред камината, покривът започне да капе върху главите ни или ако някоя лятна вечер се събудим от силни ветрове и градушка, които са разпокрили част от покрива ни, поради факта, че не сме обърнали нужното му внимание и сме подценили значението му?

А дали не можем да намерим съвсем лесно решение на тези проблеми или още по-добре, да предотвратим дори възможността за появата им? Керамичните керемиди и аксесоари Тондах могат да направят точно това – да предложат оптимални решения когато става дума както за изграждане на новия скатен покрив на нашата къща или когато се налага неговата реновация.

Разхождайки се по улиците и вдигайки поглед към покривите на къщите, които се намират наоколо, често можем да забележим, че части от керемидите липсват, че някои от тях са счупени или се намират под интересен ъгъл върху покрива, държейки се върху него единствено благодарение на щастливата случайност, да видим поставени мушами, изпълняващи ролята на подпокривно фолио, вместо пародифузни мембрани  или да забележим още куп нередности.

Най-малкият проблем с всичко това е нарушаването на естетиката и лошата визия, която се създава. Много по-сериозни са трудностите, които могат да възникнат за обитателите на всяка къща, която не разполага със сигурен покрив, като далеч не става дума само за неудобствата и излишните нерви, защото понякога съществува и реална опасност за живота и здравето им.

Оптимални решения за реновация на скатен покрив

Tondach предлага оптимални решения за реновация на скатни покриви с различен наклон и осигурява всичко необходимо за това покривът да придобие нов блясък и да се подобрят неговите характеристики, благодарение на което той да може отново да изпълнява нормално своите защитни функции. 

Основно място в продуктовото фолио на Tondach заемат т.нар. голямоформатни керемиди. Те притежават всички отличителни характеристики на керамичните керемиди Tondach, като едно от най-съществените им преимущества е размерът, който е по-голям от стандартния модел керемиди, произвеждани от компанията.

Голямоформатни керемиди Tondach
Голямоформатни кремиди Tondach

Голямоформатните модели керемиди Tondach Twiston 9, Renoton 9 и Contiton9 могат да се прилагат успешно върху скатни покриви с минимален наклон от 12°-15°, като благодарение на по-големия им формат, е необходимо поставянето на по-малко керемиди на м2, което намалява инвестираните средства в системата и в допълнение се минимизира значително времето за монтаж и полагане на керемидите, керамичните и некеремичните аксесоари.

Друго отличително предимство на керамичните керемиди Tondach е възможността за тяхното хоризонтално и вертикално приплъзване, което е успешно приложимо при реновацията на стари покриви със запазена дървена конструкция. В този случай тя може да не се заменя изцяло с нова, а вместо това върху вече съществуващата конструкция може да се напасват чрез приплъзване горната керемида по долната, за да не се налага преподреждането на контралетвите в дървената конструкция. При някои модели керемиди Tondach приплъзването може да стигне до 6 см, благодарение на което се постигат равни редове без рязане на керемидите по дължина.

Продуктова оптимизация

Фигаро Делукс
Керемида Фигаро Делукс

Tondach инвестира средства и усилия в развитие на продуктова си гама в съответствие с изискванията и нуждите на клиентите си. Съществено внимание се обръща на разширяване на асортимента от предлагани продукти, подходящи за реновация на покрив. Като част от тази политика през 2016 г. компанията пусна в производство оптимизиран вариант на съществуващия модел керамична керемида Planoton 12: Planoton 14. Обновената керемида разполага с подобрени странични улеи, които не позволяват на водата да мине през тях и да попадне под керемидите, което е още един вид защита. Благодарение на това се увеличава и диапазонът на приплъзване на керемидата, което я прави идеален избор за реновация на покриви. Разстоянието на приплъзване вече е от 28,0 до 34,7 см., като то ще бъде валидно за цялото ново производство на модела керамична керемида Фигаро Делукс.

Tondach насочва усилията си към осигуряване на всичко необходимо за сигурен и здрав керамичен покрив. Независимо дали става дума за градеж на нов или реновация на стар покрив, цялостните системни решения Tondach покриват най-стриктните изисквания в бранша и не позволяват отклонение от отличното качество.

Причината за това е съвсем проста – осъзнаваме отговорността, която носим, предоставяйки нашите продукти. Затова си поставяме за цел не само да изпълняваме стриктно всички правила и норми за производство и доставка на екологични и сигурни строителни материали, но и често имаме амбицията да надминаваме тези стандарти и да определяме нови хоризонти. Защото всеки от нас заслужава да се чувства сигурен под собствения си покрив.

Вижте видеото и обобщените причини да изберете ремонт на скатен покрив с Tondach

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба