Icons of questionmarks (headers) for our FAQs articles.

Често задавани въпроси при изграждане на покрив

Как да направим своя избор на подходящи керемиди и аксесоари

Подходящият модел керемида зависи основно от техническите характеристики на покриванаклон, надморска височина, тип на конструкцията, изложение и т.н. Могат да се вземат предвид и фактори като традиции в региона и, разбира се, специфичния вкус на клиентите.

Освен керемиди се нуждаете от керамични аксесоари – вентилиращи керемиди, леви и десни керемиди, капаци, начални капаци и тройници и др. За да е цялостна покривната система трябва да добавим и подпокривното фолио, вентилационна лента, скоби за капаци, летводържатели, елементи за вентилация, снегозадържащи скоби и други. За да сте сигурни в крайния резултат, задължително се посъветвайте с нашите консултанти, които ще ви препоръчат най-доброто решение за вашия покрив.

Основното предимство на скатния покрив пред плоския е възможността за бързо и сигурно отичане на водата по него. Плоските покриви трябва да бъдат абсолютно водоплътни и при тях няма възможност за паропропускливост, докато при скатните паропропускливостта на конструкцията е основно предимство. В северните страни пък площта на скатните покриви е по-голяма и чрез полагане на тъмни керемиди те служат и за генериране на допълнителна топлина. А възможността за обособяване на допълнително жилищно пространство, например работен кабинет, детска стая за игра или стая за гости е огромен плюс в полза на скатния покрив.

„Приплъзването“ е променливо разстояние в застъпването на керемидите. Т.е. летвите, на които се монтират керемидите, т.нар. носещи летви, могат да са на различно отстояние една от друга. Това улеснява монтажа и позволява на майсторите така да оразмерят покрива, че да се получат еднакви по ширина редове и съответно равномерна визия за окото, без да се налага рязане на последния ред.

За обучение на майсторите и консултация при монтажа винаги можете да се обърнете към търговския представител във вашия регион.

Снегозадържането е много важна част от гаранционната система за покриви Tondach. Полагането на снегозадържащите скоби или керемиди зависи от наклона на покрива, надморската височина, зоната на интензивност на снеговалежите в региона, където е сградата и др. За подробна консултация се обърнете към вашия търговски представител.

Предлагаме три вида трислойни фолиа – два с микроперфорирана мембрана и един с активна мембрана. Първите два модела Fol S и Fol K се характеризират с много добра паропропускливост и водоплътност. Третият, Fol Mono с активна мембрана, е най-високият клас не само като паропропускливост и водоплътност, но и като устойчивост на стареене. Освен това нашите фолиа имат много висока термоустойчивост (до 100oС). През лятото, особено при по-тъмни модели температурата под керемидите може да достигне 100oС и да разруши фолиото. Така, купувайки фолио с неизвестен произход и гаранция, вие рискувате след 2-3 години да компрометирате покрива си и при попадане на вода под керемидите тя да достигне до помещенията. Ремонтът на този вид авария е много по-скъп, отколкото инвестицията от няколко лева на м2 повече. Отнесено към цената на цялата система, тази „икономия“ не си заслужава.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба