Icons of questionmarks (headers) for our FAQs articles.

Често задавани въпроси при ремонт на покрив

Какво трябва да знаем за ремонта на нашия покрив

Отговорът на този въпрос е комплексен – керемидите издържат и 100 години. При изпълнение на цялостната покривна система. В полза на сигурността гарантираме живота на покрива за 33 години.

Скатните покриви са традиционни за България и употребата на керемиди по тях е естествено обусловена. Керемиди по принцип не могат да се поставят на плоски покриви. За да откликнем на модерната вълна например, някои от нашите модели като ФигароФигаро Делукс и Бибер могат да се полагат и отвесно на стените (като фасада) със съответната конструкция. За сметка на това, някои от моделите ни пък са подходящи за покриви с много нисък наклон (например Венера при минимален наклон 10о).

Да, те са изключително подходящи за ремонт на стар покрив, защото са много удобни за монтаж, леки са и не натоварват допълнително носещата конструкция, а могат да се полагат дори на малки наклони. Всички наши керемиди са с т.нар. приплъзване и съответно ако контра- и носещите летви са здрави, може да положите нашите керемиди без да се налага рязане на последния ред. Това е един огромен плюс, както за технологичността, така и за разходите. В допълнение моделите, които предлагаме имат голямо разнообразие на цветове и форми. Така старият покрив може лесно да бъде превърнат в красив и модерен без значителни усилия.

Осигуряването на вентилация под керемидите е изключително важно за покривната система, особено в светлината на днешното използване на подпокривното пространство. За да се получи постоянен въздушен поток от стряхата към билото са нужни няколко детайла. Един от тях е сухият монтаж на билните капаци. Той се изпълнява с летводържателивентилационна лента и скоби за капаци. От там, а и през вентилационните керемиди, въздушният поток напуска пространството между керемидите и дъсчената обшивка. Постоянното „обдухване“ на пространството между керемидите и дъсчената обшивка държи подпокривната конструкция суха и предотвратява стареенето ѝ, освен това кондензната влага образуване от долната страна на керемидите, причинена от разлика в дневните и нощни температури се изпарява, с което се удължава самия живот на керемидите.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба