Roof tile – Venera; Porotherm Profi 25

12 причини да изберем покрив Tondach

Или дузина възможности да превърнем мечтата в реалност
 

Къща с покрив Tondach
Къща с покрив Tondach

“Искам да подредя живота си стъпка по стъпка като реализирам всички свои цели. Така ще сбъдна най-съкровените си желания. Често обаче реалността и мечтите ми се разминават. Точно когато спестя пари за нова придобивка у дома или за мечтаната семейна почивка до далечна дестинация нещо непланирано изниква. От друга страна пък понякога дори не се замислям как проблемите чукат на вратата или се опитвам да не ги забелязвам…”

Случвало ли Ви се е да имате подобни мисли? Най-вероятно да, защото това са най-честите ни битови проблеми. Плануваме и мечтаем, но действителността напомня категорично за себе си и трябва да ѝ обърнем внимание. Като например болките в зъба, проблемът с двигателя на колата или крайно належащата нужда от ремонт на покрива.

Неприятно начинание? Защо да не превърнем привидно тежкия ремонт на покрива в лична цел, която също да плануваме – както закупуването на нов телевизор или почивката на море?

Ние не можем да помогнем много за планирането на почивката (макар че със сигурност можем да дадем някой-друг съвет за отдих извън града, но можем да съдействаме за начинанието „ремонт“ или „изграждане-на-покрив“ като го превърнем в лесна и постижима реалност и най-вече в инвестиция, която си заслужава. А след това приятната част остава на Вас – да се наслаждавате на резултата и спокойно да отделите време и ресурси за другите си планове. Защото покривната система Tondach не прави компромиси.

Нека предложим 12 добри причини за покрив Tondach (или дузина възможности да реализирате мечтите си).

Ръце държат глина
Глина

1. Керамиката - естествен строителен материал с мисъл за природата

Изходната суровина за направата на керамичните керемиди Tondach е глина – природосъобразен ресурс без вредни за здравето и околната среда химически добавки.
В днешно време темата с екологичността, естествените и био материали става все по-актуална. Замисляме ли се обаче истински какво заобикаля живота и децата ни? В така забързаното ни ежедневие все по-рядко отделяме внимание на връзката си с природата и как нашата намеса се отразява на здравето ни. Малко са кътчетата, където можем да се почувстваме сигурни и защитени. Затова е добре да си гарантираме поне спокоен и уютен дом, където естествените материали все още могат да ни предложат връзка с природата.

 

2. Еко качество – потвърдено и от европейския сертификат Natureplus

Natureplus – е международна организация за околната среда, чиито цели включват устойчивото развитие на стоителния сектор. Сертификатът "natureplus" е международно признат и определя степента на качество на строителни продукти. Tondach се гордее с притежаването на серфиката.


3. Керамичните керемиди са изключително дълготрайни

Керамичните керемиди са с отлично качество и здравина. Най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани със системите Tondach. Технологията на производство в модерните ни заводи гарантира използването на керемидите в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат намерени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство.

Покрив Tondach - система
Покрив Tondach - система

4. Не просто покрив, а цялостна система

Когато споменем покрив, в съзнанието ни е естествено да възникне първата асоциация за керемиди. Качественият и дълготраен покрив обаче не се състои само от тях. Те са съществената част, която се допълва от много други компоненти, които функционират в синхрон. С тяхната помощ се изгражда една цялостна покривна система.
Така например имаме нужда от завършващи елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, отдушници, елементи за вентилация, снегозадържащи системи и т.н. Но дори с тях говорим все още само за видимата част от покрива. Елементите като подпокривното фолио, скоби за фиксиране на керемиди и капаци, вентилационни ленти, уплътнения и обшивки са онази невидима част, която спомага покривът да работи като едно цяло и да ни предпазва от дъжд, бури, градушки и снежни виелици.


5. Подходящи за изграждане на нов, НО и за ремонт на стар покрив

Портфолиото от модели керамични керемиди Tondach e богато - има както стандартен формат, така и керемиди голям формат. Голямоформатните се използват за изграждането на нов покрив, но са особено подходящи и при ремонт на стари покривни конструкции.

Ако дървената скара е в достатъчно добро състояние приложимите предимства са много:
• С по-големия размер на керемидите се полагат по-малко керемиди на м2 и съответно инвестираните средства са по-малко.
• Керемидите имат оптимално тегло на м2 – така дървената носеща конструкция не се натоварва.
• Възможност за хоризонтално и вертикално приплъзване на керемидите  сигурно напасване, без да се налага преподреждане на контра-летвите.

Керемида завод
Проверка на керемида Tondach

6. Проверено качество – 100% издръжливост

Покривът на всяка къща е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на промените във времето.

Керемидите Tondach са водонепропускливи и имат висока степен на мразoустойчивост. Това е постигнато чрез комбинацията от качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и ни гарантират, че ще устоят на всевъзможните капризи на времето.

7. Перфектно допълващи се компоненти
 
Всички части на покривната система се произвеждат в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения, а отделните компоненти си пасват перфектно.
Така например всеки модел керемида Tondach разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари. Някои от тях са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. В допълнение има и аксесоари с универсално приложение - например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури.

покрив Tondach
Първокачествен покрив Tondach

8. Лесна поддръжка без непрестанни ремонти

Първоначалната инвестиция в керамичен покрив се отплаща многократно във времето. Веднъж поставени, елементите на системата Tondach заживяват свой живот, където всеки един компонент заема своето място и подпомага работата на останалите компоненти. Така е малко вероятно да се наложат аварийни ремонти, дължащи се на разместени керемиди или на недобре паснали си капаци и завършващи елементи.

9. Преустройство на таванското помещение в жилищно

Търсите как да добавите допълнителна жилищна площ към дома си? Отговорът е „мансардно помещение“.
Керамичният покрив Tondach, изграден с всички керамични и некерамични аксесоари, превръща всеки мрачен таван в обитаемо местенце за уединение, от което всеки от нас се нуждае. Поставянето на вътрешна обшивка и подходяща топлоизолация на подпокривното пространство допълва цялостната картина. Така спокойно прекарваме повече време под покрива си, като същевременно сме съвсем близо до звездите.

10. Цветове за всеки вкус – здравина и дълготрайност
 
Цветовото многообразие може да покрие естетичните очаквания и нагласи за всеки вкус, като това се постига чрез създаването на специални цветови линии. Използват се енгоби и глазури, които придават на керемидите желаните цветове. Със специална техника се постига нужната здравина на керемидата и желаната дълготрайност на цвета. А естетическата страна – насладата за окото – си е само в плюс.

Архитекти гледат керемида
Архитекти

11. 33 години търговска гаранция
 

Да, правилно, 33. Винербергер осигурява 33 години търговска гаранция на своите продукти Tondach, в случай, че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти.
Тук можете да се запознаете с Общите условия за издаване на 33 години търговска гаранция.

12. Надеждна експертиза – цялото ноу-хау от извора

Професионалната консултация и последващо обслужване от страна на нашите технически консултанти е една ценна добавена стойност. Клиентите получават цялостна подкрепа при изграждането на новия или обновяването на стария покрив.

"Чрез системните покривни решения Tondach всеки от нас би могъл да се радва на сигурност, качествено изпълнение и естетичност, благодарение на които много по-лесно ще може да създаде своя домашен уют и да се почувства наистина вкъщи." (Мартин Атанасов)

Laptop computer, glasses and coffee cup outdoor on the garden terrace. Blank screen as copy space. Greenery in the background.

Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нас

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за покриви Tondach

Социални мрежи

Точки на продажба