Reference project, public building built with Porotherm and Tondach

Запознайте се с покривни системи Tondach

Подслонете мечтите си!
 

Керамични керемиди Tondach - част от продуктите на Винербергер

Tondach, решения за покриви, е официално част от продуктовото портфолио на Винербергер. 

Tondach продуктите представляват висококачествени керемиди, керамични и некерамични аксесоари, които предоставят всичко необходимо за изграждане на сигурен и дълготраен покрив. С тях Винербергер предлага разнообразни решения при изграждането или реновацията на скатни покриви с минимален наклон 10°. Комбинацията между качествена изходна суровина, високотехнологичен производствен процес и професионализъм при работата с клиентите е необходимото условие за покриване на най-високите стандарти в строителството и удовлетворяване на клиентските желания и очаквания.

Глина, която се претворява в керамика

Глина
Глина

Суровината за направата на продуктите Tondach е глина, която се претворява в керамика чрез свързване на четирите основни елемента – земя въздух, огън и вода. Керамиката се отличава с устойчивост през всички етапи на производството ѝ – от извличането на суровата глина до производството и пакетирането, както и прякото ѝ строително приложение. В допълнение, керамиката, която се използва за направата на продуктите Tondach е стабилна, устойчива на високи температури, не се разширява или свива и предоставя богато разнообразие от форми, цветове и модели керемиди.

Запазени практики при производството

Порив
Tondach

Керамичните покриви се характеризират с дълготрайност, топлинна акумулация, набор от форми и цветове, които се съчетават хармонично с други материали. За да работи покривът, трябва да бъде изградена цялата покривна система, а за да се реализира тя, е необходимо да бъдат прилагани системни решения, които са запазено ноу-хау на "Винербергер". Изграждането на покривната система се осъществява чрез керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, сред които: фолио (подпокривна мембрана), летви, контра летви, керемиди, системите за снегозадържане, вентилираща лента под билата за сухия монтаж и т.н.

Керамиката като устойчив строителен материал

Tondach
Керемиди Tondach

Сред предимствата на керамиката като устойчив строителен материал се нареждат здравина, екологичностдълготрайност и инвестиция, която се отплаща във времето. Когато покриваме скатен покрив с керемиди и аксесоари Tondach, получаваме перфектно съчетаване между отделните елементи върху конструкцията, което гарантира дълготрайност, добро фиксиране и невъзможност за разместването им при силни ветрове и не на последно място уникална визия.

Реновация с Tondach

Tondach 33 years guarantee - local adaptation
Tondach 33 years guarantee

Други отличително предимство на керемидите Tondach е тяхното хоризонтално и вертикално приплъзване, което се прилага успешно при реновацията на стари покриви, които имат запазена дървена конструкция.

В този случай, конструкцията може да не се сменя изцяло, а да се плъзне горната керемида по долната, да се получи много сигурно застъпване и да се използват по-малко керемиди.

При някои модели керемиди Тондах приплъзването може да стигне до 6 см. – постигане на равни редове без рязане на керемидите по дължина.

Системният подход и богатото портфолио от керемиди Tondach предлагат всичко необходимо за скатния покрив и са неразделна част от портфолиото на Винербергер, включващо надеждни строителни материали с доказано качество и ефективност във времето.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба