Roof windows
Lifestyle image

Плюсовете на живота под покрива

Таванските помещения са неизчерпаем източник на вдъхновение, на чиито призив за интериорно оформление не устояват нито професионални експерти, нито обитатели.

Решението за създаване на жилищно пространство на тавана е голямо предизвикателство, а процесът от първата скица до нанасянето у дома е вълнуващ и творчески. Животът на тавана носи със себе си нещо вълшебно, то е напълно различно от всички останали жилищни пространства. Ако обаче живеете на тавана или просто го изграждате, на първо място обърнете специално внимание на качеството на конструкцията, издръжливостта и добрата изолация и оставете интериорния дизайн накрая да подслади удовлетворението от създаването на идеалното жилищно пространство.

Подпокривното пространство притежава специална атмосфера. Поради уникалния си характер е трудно да му се устои. Въпреки че доскоро беше запазено за художници и техните ателиета или за хора с по-ниско имуществено състояние, днес таванското помещение се превърна в тенденция при избора на жилищно пространство поради своя чар и изобилие от светлина.

Защо живот на тавана?

Това, което допринесе най-много за популяризирането на живота под покрива, е големият напредък в качеството на строителните материали и самото строителство. Ето защо, независимо дали вече живеете на тавана, просто се премествате в него или го изграждате от нулата, обърнете внимание на подбора на материали и проверката на съществуващите дадености и се консултирайте с експерти преди да вземете решения за дългосрочно настаняване под скатовете на Вашия покрив. Вдъхновете се за това важно житейско решение и изберете естетиката, но и качеството. Таванските помещения са наистина неизчерпаем източник на вдъхновение, чието обзавеждане радва цели генерации и отприщва океани от креативност и експериментаторски дух.

Добрият покрив е ключът към качественото жилищно пространство

Покривни прозорци Tondach
Покривни прозорци Tondach

Преди да подредите или закупите таванско помещение, не забравяйте внимателно да проверите състоянието на покрива и да се консултирате с експерт относно конструктивните дадености и евентуалните бъдещи ремонти. Можете да направите това отвън с подробен оглед, като се уверите, че всичко е на мястото си и здраво закрепено, а защо не и да огледате земята около сградата за парчета керемиди. Задължително проверете пародифузното фолио под самите керемиди и се уверете, че не е компрометирано, за да предотвратите по-късно евентуалното проникване на вода, която да се просмуче между конструктивните елементи. Ако не виждате проблем отвън, проверете отдолу за светли и тъмни петна от долната страна на керемидите. Ако сте установили, че покривът ви се нуждае от ремонт или цялостна подмяна, помислете добре за избора на подходящите керемиди, преди да се впуснете в скъпи ремонти. В допълнение към качеството на продукта е важно той лесно да може се монтира върху съществуващата конструкция, ако тя е достатъчно запазена и здрава. Това спестява и време и пари. Такива керемиди са тези със способността да се приплъзват. В комбинация с качествен, дълготраен и естествен материал като глината, произведени според най-високите строителни стандарти, ще имате идеално решение за ремонт на стария или изграждане на нов покрив.

Покривните системи Tondach се предлагат в различни варианти според климатичните условия на региона, в който живеете и в широка гама от цветове за всеки стил и визия. При изграждането на обитаемо подпокривно пространство, освен качеството на керемидите, вземете предвид и наклона и конструкцията. Класическият двускатен покрив е най-икономичното решение, той се откроява с по-добро запазване във времето и икономия на енергия от цели 25-35%. Освен това е по-добре защитен от дъжд и сняг, вятър и буря, но и от външен шум.

„Комбинирайте стилове с цветове, текстури и материали, които отразяват вашия личен стил и характер“

Таванни и стенни решения и изолация

Вероятно сте наясно с факта, че качественото строителство и добрата изолация още в началото в крайна сметка ще ви спестят много енергия и пари в бъдеще, така че нека вашето вдъхновение бъде траен и ефективен продукт. Решенията за стени Porotherm са оптималното решение за оформление на таванско помещение. Керамичните блокове с вертикални кухини, са издръжливи и осигуряват бързо и лесно изграждане и са логичен избор за всички конструкции и преустройства на подпокривното пространство.

„Важно е да изберете качествени прозорци, а заради гледката и количеството светлина е добре да имате както странични, така и покривни прозорци.“

Интериорният дизайн е олицетворение на Вашия характер и стил

Покривни прозорци Tondach
Покривни прозорци Tondach

Цветовете, текстурите и изборът на материали са отражение на личния стил и характера Ви, така че не позволявайте на другите да ви налагат тенденции. В днешно време всичко е популярно и разнообразието зависи много и от цената. В момента скандинавският и индустриален стил на декорация са най-популярни, но би било напълно неправилно да се твърди, че някой друг стил е остарял. Само това, което е приятно за Вас и привлекателно за Вашето око, ще отразява Вашия личен стил и ще създаде жизнерадостно пространство, на което Вие и Вашето семейство ще се радвате истински. Разглеждайте списания, вдъхновявайте се от уебсайтове и социални мрежи и комбинирайте това със собствения си стил. Нека големите площи са неутрални, а детайлите ще внесат характер и цвят в пространството. Не се страхувайте да експериментирате и да смесвате стилове. За да започнете, прочетете основните характеристики на най-често срещаните стилове.

Покривни прозорци Tondach
Покривни прозорци Tondach

Тухлена декорация по вътрешните стени в комбинация с кожени фотьойли, голи тръби и детайли от необработено дърво и метал са характеристики, които характеризират много популярния в момента индустриален стил, но те могат лесно да се използват с други стилове. Простотата и светлината, щипка топло дърво, плетива, но и несиметрични текстури са това, което намираме в скандинавския стил, който винаги радва отново и отново. Освен тях е популярен и добре познатият шик, пълен с флорални детайли и пастелни тонове, както и рустикални мебели, които са идеални за по-романтично настроените натури. Минимализмът е вечното вдъхновение за всички времена и насочва мисълта към повечето нови стилове, които само надграждат от него, а еклектичната комбинация от цветове, шарки, детайли и материали е една от най-смелите, но и най-сложните стилове, които автоматично ни свързват с творчески и креативни хора, занимаващи се с някакъв вид изкуство. Опитайте се да направите чернова на идеите си за тавана и изпробвайте собствените си идеи върху нея, а след това проверете предлагането на продукти в магазините за мебели и други консумативи за декорация на дома. И разбира се, не забравяйте да вземете мерки предварително, защото със сигурност ще се случи продуктът, който ви подхожда по стил, да не отговаря на размерите. Имайте търпение и си дайте време, защото озеленяването е голям проект, на който ще се радвате дълго време.

Вдъхновението е навсякъде - в хората, в книгите, в природата.

Lifestyle image

Избрахте ли си Вашия прозорец? 

Заявете оферта! 

Ще Ви изпратим безплатна оферта на вашия имейл в най-кратки срокове.
 

Социални мрежи

Точки на продажба