Steinfix

Steinfix®

Планирате оформяне на дворното пространство, направили сте правилния избор по отношение на продуктите, спазили сте препоръчания от Semmelrock детайл за изпълнение на основата и следва да ограничите павираното пространство, но единственото решение, което Ви хрумва е така познатия и масово използван градински бордюр...

Но какво се случва на практика?!

Често факторите, които са обезценени излизат най-скъпо.

В последните години прогресира идеята за сухото строителство, което нараства с бързи темпове, поради факта, че минимизира мокрите процеси, които утежняват и удължават процеса на реализация и осигуряват редица предимства:

 • Щадящ здравето монтаж;
 • Бързина на монтиране;
 • Прецизност;
 • Ниско тегло на конструкциите;
 • Бъдещи промени в дизайна и разположението;
 • Бърз и лесен демонтаж при промяна на конфигурацията;
 • Лесна поддръжка;

Именно затова избираме правилния детайл за монтаж на нашите настилки, но при кантиране и оформяне на павираното пространство, използваме бордюр, за чието закрепване е необходимо влагането на бетон и скъпи разтвори.

Така двете решения влизат в разрез едно с друго.

Но именно подобни проблеми са нашата мотивация за намиране на устойчиво и ефективно решение.

С помощта на завършващият PVC профил – steinfix® - иновативно решение с което можем да постигнем директен преход от настилка към трева, чакъл, декоративни камъни, мулч избягваме визуалното “ограничение”, което налагат традиционните бордюри, без да компрометираме сигурността на застланата площ. Профилът е предназначен и за специфични казуси, в които проекта трябва да бъде съобразен с ограничения във височината на основата и настилката. По този начин можем да оформим всяко пространство изцяло подчинени на предимствата на сухия монтаж. 

Вдъхновени от ползите на това решение, можем да извлечем редица възможности, благодарение на които сме в крак с промените на времето и бързите темпове на развитие, които ни предоставят съвременните технологии:

 • Спестяване на време и средства
 • Чисто и прецизно изпълнение
 • Без необходимост от бетониране
 • Без мокри процеси = по-дълъг сезон = по-бърз монтаж
 • Бъдещи промени в дизайна и разположението
 • Лесно тримиране и поддържане на тревата
 • Възможност за оформяне на дъговидни/кръгови участъци.
 • Монтаж едновременно с настилката = отхвърляне на възможността за рязане на павета по периферията
steinfix-gerade

По отношение на технологията за изпълнение, за монтирането на фиксиращия профил не се налагат, както предварителна подготовка на терена така и последваща загуба на време преди въвеждане в експлоатация. Инструментите необходими за тази цел са същите онези, които използваме при монтажа на настилката.

Когато ограждаме настилката с бордюр е необходимо неговото поставяне да бъде изпълнено преди оформянето на паважа, което възпрепятства коригирането на ширината и евентуални промени при неправилно изчисление на пространството, което следва да растерираме в последствие.

От своя страна фиксирането с профил steinfix® позволява прецизно оформяне и напасване към площта, която следва да бъде покрита с настилка и предотвратява рязане по периферията на настилката.

Независимо от стила в който е проектирана алейната мрежа (пейзажен, геометричен, смесен), фиксиращия профил може да бъде моделиран във всякакви форми- кръгове, дъги и радиуси като изпълнява безупречно своето предназначение.

За разлика от бордюрите, без значение дали е смяна на посока или рязане, профилът по никакъв начин не нарушава визията на пространството, което ограничава.  

Полагането на профила steinfix®  под тревата и настилката, подпомага правилното дрениране на водата, което защитава и запазва тяхната безупречна визия.

Благодарение на steinfix® се наслаждавате на зелена морава без кафяви петна по периферията и без следи от пръст по настилката след дъжд.

В случаи когато идеалния сценарии за сух монтаж не може да бъде изпълнен и под планираната за настилане повърхност има вече излята бетонова основа в продуктовото ни портфолио сме включили и steinfix® forte straight – иновативно решение, което не изисква фиксране с клинове, благодарение на мрежата, която минава под паважа и по този начин вследствие на тежестта която настилката оказва, профилът остава здраво закрепен към повърхността. За зони в които следва да се оформи дъга/кръг, със същите характеристики е продуктът steinfix® forte round.

Монтаж на профил Steinfix в няколко лесни стъпки

 

Стъпка 1: Оформяне на настилката

Монтирайте широката страна с размер 50 mm под настилката. Използвайте страната с размер 25 mm под тревата или чакъла. Вертикалната страна на T-образния профил е с размер 25 mm служи като разделител, който се позиционира между настилката и тревата/чакъла. Ако е необходимо да смените посоката или да оформите дъги, срежете профила, чрез рязане с ножица за метал.

Стъпка 2: Фиксиране на профила

Фиксирайте профила steinfix® с дължина 2 m с помощта на 6 клина, разположени на приблизително равно разстояние един от друг. 

Стъпка 3: Уплътняване на настилката

При вибриране или уплътняване с гумен чук на настилката (в зависимост от форматите на бетоновите продукти), профилът ще бъде укрепен допълнително чрез уплътняване на попадналия в кръглите отвори материал. Настланата и оформена с фиксиращ профил площ може да бъде натоварвана веднага.

Прецизното изпълнение на всеки детайл в нашия дом носи продължително усещане за удовлетвореност и завършеност.

Крайната визия на мечтания проект, минава през дълъг и трънлив път, в който дори и най-гениалният замисъл може да има горчиво отражение в процеса на изпълнение. За тази цел, колкото по-добре осведомени сме по отношение на иновативни решения и методи които улесняват работата и ускоряват времето за изпълнение, толкова по-успешно ще планираме разходите, времето и средствата за реализация.

 

Steinfix 3
Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба