Granitto

Granitto – новата продуктова серия от Semmelrock

С традиционна визия на гранит, но в уникални, съвременни форми

Стремежът за предлагане на устойчиви и екологични решения ни вдъхнови да разработим и предложим тази уникалана гама продукти на българския потребител.   

България има дългогодишни традиции в добива и преработката на гранит за направа на плочи и павета. Гранитът е преобладаващата скала на Витоша например.

Първата кариера за гранитни павета над Владая е създадена през 1920г. от чехи. Основният вид павета в София (Дондуков, Цар Борис III, Джеймс Баучер, Гоце Делчев, Бъкстон) са с кубична форма с размери на страните 8/10 см. Гранитните павета в София се полагат от 1906 г. Те дават сериозен тласък на каменоделството и проучването на находищата на камък. До 70-те години на 20 век  е имало 12 кариери. Находищата в полите на Витоша не се експлоатират, поради сериозните и непоправими екологични последици. В момента в България има само две действащи кариери.

Устойчиви решения без компромис в качеството

Вярвайки, че всяка иновация е добре забравена стара традиция, ние решихме да дадем нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства.

Granitto – въплъщение на гранитна визия с щадящ екологичен отпечатък

Гранит произхожда от латинската дума "гранум", което означава "зърно". Фината структура и неповторимият рисунък на гранитната повърхност стоят в основата на вдъхновението ни да предложим серията Granitto. Използвайки иновативната технология Umbriano®, можем да придадем уникална визия на всяка плоча или паве. Точно както природата е майстор на неповторими шедьоври, вложихме целия си опит и експертиза в разработването на гамата Granitto.

Производството на продуктите Granitto не е енергоемко, а за производството се ползват възобновяеми суровини с нисък въглероден отпечатък. 

Продуктите от гамата Granitto са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Като пионер в разработването на устойчиви, екологични решения, за Semmelrock е особено важно да даде своя принос в предпазване на градската среда от прегряване. Глобалните проблеми с промяната в климата изискват локални решения от всички. Именно, водени от този стремеж, сме горди да предложим решение в лицето на Granitto – светли, устойчиви плочи, притежаващи т.нар. “cooling effect”.          

Уникални формати с възможност за многообразни архитектурни решения

В сремежа си да предложим съвременно звучене на цялата продуктова серия, разработихме т. нар. планкови формати 75х25х8 сm и 50х10х8 сm, в унисон с актуалните архитектурни тенденции. Гамата се допълва и от плочи с размери  50х50х8 и 50х50х5 сm и най-новите формати 80x60x10 cm, 120x40x10 cm и 120x80x10 cm.

Продуктовата фамилия съчетава технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар, именно от лидера в областта на екстериорни решения за настилки – Semmelrock.

Уникалността на форматите и тяхната модулност дава възможност за многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство. Големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността.

Многообразието от формати и ненатрапчив дизайн придава съвременно звучене на всяко пространство, независмо от предназначението. От градския парк до елегантния двор на къщата или многофамилната сграда, пространството пред търговския център, Granitto създава усещане за лукс и непреходна елегантност. С изчистени линии, придаващи хладен скандинавси привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък, тази продуктова гама има всики предпоставки да диктува новите тенденции в ландшафтната архитектура

Усвоени площи с плочи Granitto може да видите нагледно в нашата мострена градина. Резервирайки час за консултация, Вие си гарантирате свободното време на специалист, с когото може да обсъдите възможността за изговяне на проект за адаптация на растер, както и да получите професионален отговор на въпросите, които Ви вълнуват.

Мострена градина Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Следвайки все по-нарастващите изисквания на нашите клиенти, съумяхме, без да правим компромис с дизайна и визията, да интегрираме и съществени технически преимущества в Granitto:

 • Възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, за продуктите с височина 8 сm;
 • Лесно почистване и поддръжка благодарение на вложените при производството добавки, улесняващи значително поддръжката на настилката;
 • Повишена мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки;

Ако искате сами да визуализирате как ще изглежда Вашето външно пространство, изтеглете приложението Garden Visions, разработено специално за настилки Semmelrock. Апликацията позволява да избeрете подходящата настилка и да визуализирате пространството около дома Ви с нея. Прочетете повече тук:

Pavelock® – вградената сигурност и защита

При продуктите с височина 8 сm – 75х25, 50х10 и 50х50, решихме да стигнем още по-далеч в иновациите. Те се предлагат с интегрирана, патентована система PaveLock® . Тази система предотвратява разместването, осигурява равномерността на фугата и позволява дълготрайна и безпроблемна експлоатация на настилката. Semmelrock е първият производител, който предлага тази система и на клиенти извън инфраструктурните проекти, съчетана с безкомпромисен дизайн на повърхността. Във видеото може да видите детайлна информация за системата PaveLock®.  

Отличително преимущество е, че при тази интегрирана система необходимостта от допълване и поддържане на фугиращия пясък намалява значително. Съществено предимство е възможността на нашите клиенти да получат системно решение - фугиране със Stones Eco

Какво представлява Stones Eco?

Stones Eco е иновация в пясъка за фугиране. Произведен с изцяло натурални добавки, Stones Eco има свойството да се втвърдява след полагане, като запазва свойството да пропуска дъждовната вода и да я отвежда в почвата, запазвайки почвеното разнообразие и микроклимат и предпазвайки градската канализащия от излишно претоварване. Способността на този пясък да се самовтвърдява го предпазва от отмиване дори, когато настилката е положена на терени с денивелция. Това води до много по-малка необходимост от поддръжка на пясъка във фугите. А единствено, когато те са запълнени с фугиращ материал, могат да изпълняват функционалното си предназначение. Само при запълнени с пясък фуги може да се гарантира равномерно разпределение на натоварването по настилката, бързо и качествено отводняване и инфилтриране на праховите частици от въздуха в почвата. 

Предимства при работа със Stones Eco

Какво получавате?

 • Предотвратява появата на растителност между паветата / плочите
 •  При спазване на технологията на полагане ефективно се предотвратява образуването на шлам
 • Самовъзстановяващ се
 • Подходящ за запълване на фуги от 1-20 mm и различни видове материали/бетон, естествен камък и др./
 •  Фугите лесно се реновират благодарение на здравата връзка между стария и новия фугиращ материал
 • Отлична адхезия към кантовете на настилката
 • Лесно полагане при сухо време до 2ºС
 • Готов за употреба, не е необходимо предварително смесване
 • При правилно съхранение няма ограничения относно срока на годност
 • Безопасен за околната среда, устойчив материал от възобновяеми суровини

С качествени иновации, нашата цел е да надхвърлим очакванията и на най-взискателните клиенти, да създаваме тенденциите, определящи облика на в ландшафтната архитектура, да създадем и наложим функционални решения, с мисъл за опазване на околната среда и ресурсите. Създадохме Granitto и ще продължим да развиваме и допълваме тази продуктова серия, защото лидерската ни позиция изисква да отговорим и надхвърлим всички очаквания.           

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

 Oще информация? 

Свържете се с нашите търговски представители!

Имате ли нужда от помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба