Steinfix hero image

Монтаж със системата Steinfix®

Steinfix® – ограничаващ и фиксиращ профил

Steinfix® служи като завършващ профил, който ограничава бетоновата настилка от  площи с трева или чакъл, и същевременно придава форма на настиланата площ. Профилът е предназначен за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа без допълнителни свързващи (залепващи) разтвори, както и при казуси, в които проектът трябва да бъде съобразен с ограничения във височината на основата и настилката.

С помощта завършващият PVC профил – steinfix® избягвате визуалното “ограничение”, което налагат традиционните бордюри, без да компрометирате сигурността на застланата площ. steinfix® ще предпази плочите и настилките от разместване в периода на експлоатация.

Положен под тревата и настилката, профилът steinfix® подпомага дренажа на водата и тревата и настилката остават защитени. Благодарение на steinfix® се наслаждавате на морава без кафяви петна по периферията и без пръст по настилката след дъжд.

Предимства на steinfix®
 • Лесен монтаж.
 • Тревата по протежение на настилката остава зелена.
 • Няма необходимост от бетониране на бордюра.
 • Профила фиксира дълготрайно настилката, чрез фиксиращите клинове.
 • Подходящ за площи с натоварване от леки автомобили до 3,5 тона.

Стъпка 1: Оформяне на настилката

Steinfix полагане стъпка 1
Steinfix полагане стъпка 1

Монтирайте широката страна на профила с размер 50 мм под настилката. Използвайте страната с размер 25 мм под тревата или чакъла. Високата линия с размер 25 мм служи като разделител, който се позиционира между настилката и тревата/чакъла. Ако е необходимо да смените посоката или да оформите дъги, срежете профила, чрез рязане с ножица за метал.

Стъпка 2: Фиксиране на профила

Steinfix полагане стъпка 2
Steinfix полагане стъпка 2

Фиксирайте профила steinfix® с дължина 2 м с помощта на 6 клина, разположени на приблизително равно разстояние един от друг.

Стъпка 3: Вибриране на настилката

Steinfix полагане стъпка 3
Steinfix полагане стъпка 3

При вибрирането на настилката профилът ще бъде укрепен допълнително чрез уплътняване на попадналия в кръглите отвори материал. Настланата и оформена с фиксиращ профил площ може веднага може да се натоварва.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Точки на продажба

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба