Bradstone Old Town борд за басейн

Как да монтираме борд за басейн Bradstone Old Town

Ако сте решили да построите басейн в дворa, изборът на подходящо решение е от първостепенно значение за цялостното излъчване и безопасността на това кътче.

Когато избираме настилката около басейна, трябва да започнем с избор на борд. Той ще служи за преход между водната площ и плажа, като основната му функция е да ограничава самия басейн от околното пространство и да възпрепятства навлизането на нечистотии от плажа във водата на  басейна. Бордът трябва да е със заоблени ръбове, повърхността му не трябва да се хлъзга, а да позволява удобно захващане и излизане от басейна.

Semmelrock предлага различни възможности за цялостното оформление на зоната около басейна с изискан дизайн. Как, обаче, да подготвите борда стъпка по стъпка с помощта на специално създадените за тази цел елементи за завършване на басейна от серията Bradstone Old Town е във фокуса на този материал. Двата цвята варовик и пясъчник, внасят  средиземноморски дух, а ако проявите креативност може да заложите на ефектния контраст между тях.

Трудност: средна трудност

Необходим брой хора за изграждане: 2 човека

Време: 24 часа (Оптимално време за изпълнение по описаната процедура при подходящи метеорологични условия и без технологични прекъсвания.)

Сезон:
пролет, лято, есен

Необходими материали и инструменти

Bradstone Old Town борд за басейн
Bradstone Old Town борд за басейн
 • Ъглов борд за басейн Bradstone Old Town - 45 x 45 x 3.8 – 4.2 cm
 • Основен борд за басейн Bradstone Old Town - 45 x 30 x 3.8 – 4.2 cm
 • Грунд
 • Лепилен разтвор
 • Фугираща смес 
 • Назъбена метална маламашка
 • Нивелир
 • Мастар
 • Пош
 • Гумен чук
 • Ролетка
 • Четка с твърд косъм
 • Ъглошлайф / при необходимост/
 • Компресор с пистолет за въздух. 

Подготовка

Започнете с подготовката на бетоновата основа, като нанесете равномерно грунд с четка и оставете да изсъхне според препоръките на производителя.

Подредете бордовете сухи около целия басейн, оставяйки фуги с ширина приблизително 10 мм между плочите.

Ако е необходимо да подготвите плочи съобразно конкретен размер, за да запълните пространството, може да вземете конкретния размер, използвайки две летви, които опирате по краищата на плочите. Изрежете борда с помощта на ъглошлайф с диамантен нож, предназначен за сухо рязане на бетон.

Лепене

Смесете строителното лепило с вода (съгласно инструкциите) и го нанесете с назъбена стоманена маламашка върху бетоновата основа и върху плочите,  като съобразите големината на зъбите на маламашката с  големината на плочите.

Започнете лепенето от ъгловите елементи с размер 45 x 45 cm. Продължете с останалите елементи 45 x 30 cm , като ги поставяте с притискане вляво и вдясно, почуквайки ги с гумен чук, докато всеки елемент потъне в слоя лепило и бъде добре нивелиран спрямо цялата площ. При оформянето на борда трябва да се обръща внимание под елементите да не остават кухини. За целта трябва да се съобрази гъстотата на лепилния разтвор, така че да се осигури достатъчната дебелина на пласта лепило.

Важно е при поставянето на всеки следващ елемент да следите за равниността на готовата повърхност. Използвайте нивелир или мастар с дължина най-малко 2 метра,  за да сте сигурни, че бордовете са положени правилно.

 Не стъпвайте върху обработената повърхност в продължение на 8 часа.

Фугиране

След като лепилото се втвърди, отстранете праха и мръсотията от фугите с помощта на компресор с пистолет за продухване.

Нанесете фугиращата смес, запазваща след втвърдяване висока еластичност, така че да може да поема без напукване движенията на плочите, породени от механично или топлинно натоварване. За нансяне на фугиращия материал използвайте пош с накрайник с размер съобразен с широчината на фугата.  Отстранете остатъците от фугиращият материал върху плочите с вода и четка, според инструкциите на производителя.

Бордът около Вашия басейн е готов. Релаксирайте и се наслаждавайте на резултата на Вашия труд.

Semmelrock Concept - Комбинирайте продукти от една продуктова серия

Бордове за басейни Bradstone впечатляват с естественото си излъчване на камък, травертин, варовик, шисти. Те са чудесен комплимент към плочите от Premium сериите: Old Town, Travero и Lias, а заедно с допълнителните аксесоари, като стъпала, бордюри, системи за огради ще създадете цялостна визия на Вашата градина. Продуктите са подходящи, както за зоната около басейна, така и за верандата, плочопътеката, подхода към дома.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба