Building professional touching brick block wall

Да изберем ли монолитни стени?

Можем ли при многобройните изисквания в съвременните сгради да изберем един материал, с който да изградим външните стени и същевременно да си осигурим комфортна и икономична среда за живеене?

Отговорът на този въпрос дават монолитните стени, изградени с Porotherm 38 Comfort.

При това решение външните стени се изграждат от един слой - само с употребата на един керамичен блок, който се измазва от вътрешната и външната страна. С намаляването на броя на слоевете, намалява и броят на операциите и необходимостта от съчетаването на много и различни материали. Какво постигаме с използването на еднослойната стена с Porotherm 38 Comfort?

Добра топлоизолация

Основното изискване към външните стени на съвременните сгради е да осигурят максимална топлоизолация. При монолитните еднослойни стени тази задача е поверена на керамичния блок Porotherm 38 Comfort. Той е пример за съчетаване на естествен материал като глината и използването на прецизна технология за оформяне детайлите в конфигурацията на крайния продукт.

  • За осигуряване на добрата топлоизолационна способност на блока се започва още при подготовката на глината. Тя се смила много добре и към нея се добавят дървени стърготини, които в процеса на изпичането изгарят и образуват множество въздушни пори в керамичното тяло като съществено намаляват способността ѝ да провежда топлина.
  • Втората стъпка към подобрената топлоизолационна способност на керамичния блок Porotherm 38 Comfort се постига с оформянето на сложната конфигурация на вътрешните стени на блока. Чрез удължаване пътя на топлината през керамиката се увеличава и съпротивлението на преминаването на топлината през целия блок.
  • Третата стъпка за гарантирана топлоизолация вече на целия керамичен зид се постига с нанасянето на топлоизолационния разтвор Porotherm ТМ по цялата хоризонтална повърхност на блока при зидане. С това въздухът в кухините остава затворен в самия блок, като по този начин намалява циркулацията му и рязко повишава неговата топлоизолираща способност. Специалният разтвор Porotherm ТМ съдържа перлит, с което предотвратява появата на термомост през фугите в изградения зид.
Двойка строителна площадка
Млада двойка в новия си дом

Дишащи стени

Керамичните блокове притежават изключително висока способност да пропускат водните пари в нашето жилище и безпрепятствено да ги отвеждат навън, като действат като естествен регулатор на климата в помещенията. При използването на еднослойни стени за външни ограждащи стени липсват допълнителни слоеве, които да запечатват сградата или по-просто казано стената „диша“ по естествен път.

Топлинна акумулация 

Използването на керамиката като строителен материал добавя още едно много ценно качество към еднослойните керамични зидове и това е топлинната акумулация. Звучи сложно, но всеки е усещал лятно време колко е приятно прохладно в старите сгради, построени с масивни тухлени зидове, както и обратното - уютно топло през зимата. 

Топлинната акумулация е свойството на материала да поема и задържа в себе си топлинна енергия. Това свойство е характерно за материалите с по-голямо собствено тегло за разлика от по-леките материали за стени използвани в строителството. Ползата от това свойство на керамика, е че тя способства за поддържане на равномерна температура в жилището. През зимата поема енергията на по-високата температура през дневните часове и я отдава през нощта, когато е по-хладно. По този начин не позволява рязко да изстиват помещенията. Същият процес се наблюдава в още по-голяма степен през лятото и необходимостта от допълнително охлаждане може да отпадне.

 

Клечка кибрит
Пламък

Здравина и пожароустойчивост 

Липсата на мек и податлив на механични въздействия слой от външната страна на зида решава проблема със защита на стената при градушка и повреди, причинени от птици, гризачи или насекоми.

Липсата на изкуствени материали по фасадата осигурява на това решение най-високия клас по пожаробезопастност – А1.

 

 
Семейство
Семейство у дома

Дълготрайност

Изпечената керамика е изключително траен и неподатлив на времето материал. При нея не се наблюдават процеси на промяна на якостта, плътността или топлотехническите показатели. Следователно не е необходимо да се влагат допълнителни средства за поддържане на заложените параметри като допълнителен слой от топлоизолация през целия експлоатационен живот на сградата.


Всичко това превръща еднослойната стена с керамичните блокове Porotherm 38 Comfort много добра инвестиция, която запазва своята стойност във времето, дава много добра топлоизолация и заедно със способността стената да диша и да балансира микроклимата на помещенията осигурява висок комфорт на обитаваните жилища.

 

Вижте предимствата на монолитните стени с керамичните блокове Porotherm обобщени във видеото:

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба