Тухлена стена

Иновация в строителството: Porotherm 38 Izo Profi

Пълнените тухли Porotherm са изключителен иновативен за България продукт, който ще става все по-предпочитан.

Те са съчетание от керамика и вата и спестяват много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация. В същото време запазват и ценните преимущества на еднослойната стена.

Porotherm 38 W.i Plan
Porotherm 38 Izo Profi

Прецизна геометрия

Тези тухли са шлайфани и размерите им са точни до милиметри. Затова и прецизното нивелиране и полагане на цименто-пясъчния разтвор за първия ред на тухлите е задължително. По този начин ще се спести време на по-късен етап и праволинейността на зида ще се гарантира още от началото.

Нивелирането на разтвора може да стане и по традиционни способи, но работата с инструмента за нивелиране на Винербергер спестява много повече време. Започва се от най-високата точка на основата. Там се поставя първият елемент от инструмента и се нивелира.

Вторият елемент на инструмента за нивелиране на зидарския разтвор при основата се поставя на разстояние. С помощта на мастар, който се движи по шините, се изравнява разтворът между елементите. Излишното количество се отстранява и разтворът се отсича с мистрия. Ако зидът е по-дълъг, операцията по нивелирането се повтаря, като се използва първият елемент на инструмента. За да не повреди нанесения и нивелиран зидарски разтвор, първият елемент се приплъзва напред и нагоре, премества се и се нивелира отново, а празните места се запълват с мистрия.

Вижте демонстрация във видеото:

Щипки Porotherm 38 W.i Plan
Щипки Porotherm 38 Izo Profi

Ниско обемно тегло

За улеснение на майсторите са предвидени и специални щипки за тухли Porotherm, с които блоковете се пренасят много бързо и удобно. Първият блок се поставя в единия край на зида, върху нивелирания вече зидарски разтвор. Правилното подвеждане на първия ред е от съществено значение за бързото и точно изграждане на стената, затова по време на изпълнението му всяка тухла се нивелира и непрекъснато се проверява дали е в правилно положение.

Керамичният блок надстърча пред стоманобетонната конструкция, за да бъде тя топлоизолирана по-късно и по този начин да се елиминират термомостовете. Самата тухла има ниско обемно тегло - само 620 кг/м3, което я прави подходяща за изграждане и на многоетажни сгради.

 

Porotherm 38 W.i Plan
Porotherm 38 Izo Profi

Спестяване на множество операции

Влагането на вата в тухлите Porotherm спестява множество операции, свързани с полагането на допълнителна топлоизолационна система отвън.

Така се осигуряват подобрени топлоизолационни показатели на зида, без да се лишаваме от отличителната за керамиката акумулираща способност. Това прави тухлите изключително подходящи за сгради с почти нулево потребление на енергия или дори пасивни сгради. Важното тук е, че ватата остава зад черепа на тухлата и така се осигурява твърда фасада, без да се увеличава допълнително дебелината на стената. Заедно с липсата на разходи за поддръжка и саниране през годините, сградата запазва инвестиционната си стойност дълго във времето.

Характерната сглобка нут и федер уплътнява зида и улеснява зидането. Тухлата лесно се приплъзва по тази сглобка и застава на мястото си в реда.

Porotherm DryFix
Porotherm DryFix

Без морки процеси с Porotherm Dryfix

Повърхността на шлайфаните тухли позволява за зидането им да се използва специално полиуретаново лепило Porotherm Dryfix, което се нанася с пистолет със специален накрайник, изчислен така, че двете ивици от лепилото да попадат точно върху две от вътрешните стени на тухлата. С това лепило строителната площадка остава чиста по време на целия процес на зидане и се спестява бъркането на разтвор. Избягването на термомостове в зоната на фугата осигурява максималната топлоизолационна способност на блоковете. Работата с него е два пъти по-бърза и не изисква допълнителен набор от инструменти. Високата слепваща способност е гарантирана дори и при ниски температури, защото това лепило може да се използва при температура на въздуха до -5о С.

Рязане на Porotherm 38 W.i Plan
Рязане на Porotherm 38 Izo Profi

Безпроблемно рязане във всички посоки

На точно определено разстояние, по височината на зида, се монтират и металните еластични връзки, които осигуряват стабилността на зида. За разминаването на вертикалните фуги се налага рязане на блоковете. Използва се традиционната машина за мокро рязане. Пълнените тухли Porotherm се режат лесно както във вертикална, така и в хоризонтална посока. За превързване с вътрешните стени се залагат метални планки в хоризонталната фуга още по време на зидането.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Социални мрежи

Точки на продажба