Porotherm

Porotherm 38 Izo Profi - за всеки по нещо

Защото топлината идва отвътре. Вижте как "напълнихме" иновационната "пълнена" тухла с предимства - всеки ще намери в нея онова, от което има нужда

Замисляли ли сте се какво търсят различните хора при избора на определен строителен материал? Енергоспестяване, ефективност, дълготрайност, здравословност, икономичност. Все ключови думи, които изникват в съзнанието ни, когато мислим за качествени строителни материали. Мислейки за тях, всъщност се концентрираме върху крайния резултат, а именно: мечтания дом, в който да прекараме младини и старини… Уютното вкъщи, където намираме почивка и утеха… Най-скъпото ни място, което споделяме със семейството си… Успешният проект за архитект, проектант, строител или пък майстор.

На пазара има редица продукти, които в съчетание с допълващите ги елементи отговарят на едни или други изисквания. Какво би било обаче, ако има един-единствен строителен материал, който да съчетава всички предимства на керамиката и в същото време да изключва нуждата от мисли и тревоги за допълнителна външна изолациионна система, без която мнозина у нас смятаха, че не може?

Porotherm 38 Izo Profi е иновативен за българския пазар продукт, но на запад отдавна е популярен и предпочитан. Това са блокове, съчетаващи керамика и вата в едно и спестяващи много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация. Освен лесната работа с тях, те имат и други предимства „добавена стойност“, които не са за подминаване. И най-важното - отговарят на всички изисквания и са подходящи за желанията на всеки от нас.

За младите

Двойка млади
Двойка млади в новия си дом

Разговаряхме с най-различни млади двойки, чийто съвместен живот тепърва стартираше. Опитахме се да разберем, какво ги мотивира, коя е най-важната за тях причина да изберат определен строителен материал за своя дом?

Болшинството споделиха, че най-важното е да бъде дълготрайна инвестиция за тях. „Така строят влюбените, когато трябва да останат завинаги“, коментираха често те, „Както в добри, така и в лоши времена! С керамичните блокове Porotherm 38 Izo Profi лоши обаче няма“, каза младото семейство Атанасови например.

Керамичните материали действително са изключително устойчиви във времето и устояват на всякакви атмосферни условия. За това говорят не само наскоро изградените с керамичните блокове сгради, но и многото запазени от древността чак до наши дни. Този материал запазва стойността си дълги години. Ето как се прави рентабилна инвестиция.

За семейните

Дете момиче
Момиче и домашния ѝ любимец

Какво казват обаче семейните хора за мечтания дом, когато се радват и на детски смях у дома? Кое е най-важното нещо за тях? Всички еднозначно отговаряха: здравословен климат, материали, щадящи околната среда.

„Така строят хората, за които здравословният живот и комфортът у дома за важни“, уверяваха ни те.

И са прави! Керамичните блокове се състоят от 100% естествени материали. Глината е плод на перфектната комбинация на четирите елемента – Земя, Вода, Въздух и Огън, а минералната вата прави тухлите завършени защитници на дома от студ, жега, вятър и дъжд.

В резултат получаваме две основни предимства: гарантиран здравословен въздух в стаите, тъй като поддържат оптимална влажност – поглъщат излишната влага и я отдават, когато е необходимо, и опазване на околната среда, защото не отделят токсични вещества. Още един бонус е, че са енергийноефективни. Те запазват топлината по естествен начин, защото керамиката има уникална акумулираща способност. Освен това специалната решетка пази вложената вътре вата и гарантира по-дългия ѝ живот. Същата тази способност ни помага да оставам и жегите извън дома си, не само студа. Малцина знаят, че обикновено за охлаждане е необходима дори много повече енергия, отколкото за отопление. Това пести много – средствата, времето и усилията ни, но и ресурсите на планетата.

За архитектите и проектантите

Архитекти
Архитектурно бюро

Нека видим, обаче, какво мислят архитектите, които създават градовете и извайват домовете ни. Наред с фактори като дълголетие и устойчивост, мисъл за здравето и околната среда, важното за тях е строителният материал да позволява пълно разгръщане на креативността на архитектурната мисъл, да постигнат максимално естетични и издържали на времето и тенденциите сгради.

Арх. Николай Иванов казва:

„Керамиката е материал с многогодишна история, но и с качества, подходящи да изпълнят и най-смелите изисквания на съвремието ни.“

За строителите

Строители
Строители

Архитектурните идеи трябва да бъдат и реализирани. Как го постигат строителите? Кое е най-голямото предимство, когато се строи даден обект? Всички биха се съгласили с едно: оптимална ефективност на строителната площадка, защото ефикасността на майстора пести време и пари.

Така получаваме добавена стойност вместо добавени разходи: Porotherm 38 Izo Profi е с вградена вата и позволява по-кратко време за изпълнение на строителството, защото се спестява цял един процес по полагане на допълнителна топлоизолационна система.

„Та нали изолацията вече е вътре в тухлата“, възкликват мнозина. „Слагаш тухлата и продължаваш.“

А ние можем да допълним: „И се пестят разходи за труд, складиране на материали, механизация и какво ли още не“. Да не забравяме, че работата със специалното полиуретаново лепило Porotherm Dryfix е два пъти по-бърза, по-лесна и по-прецизна. Освен че е изключително здраво, то може да се използва при температури до -5 оС. С него строителната площадка остава чиста по време на целия процес на зидане.

Каква е равносметката?

Досега битуваше ограничаващото мислене, че един продукт не може да отговаря на различни нужди и да съвместява много функции без да губи от качествата си. Две в едно, три в едно – обикновено производителите се ограничават до съчетаването на 2-3 неща.

Ето как обаче създадохме един иновативен за България продукт, който отговаря по перфектен начин на нуждите на всеки. А десетки вече се увериха в това и лично.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Социални мрежи

Точки на продажба