Семейство

Цялата тишина само с една тухла – Porotherm 12

След дълъг и напрегнат работен ден имаме нужда да се приберем у дома, където да намерим убежище и отмора.

Мечтан дом
Мечтан дом

Забързани в ежедневието забравяме, че сградите се проектират, за да ни служат дълго. За изграждането на своя дом-мечта влагаме усилия почти цял живот, време и пари. Преследването на тази мечта за мнозина от нас е каузата на живота. А решенията, взети днес, определят средата ни утре.

Свирещи деца
Свирещи деца

Кога трябва да се погрижим за тишината и комфорта в дома си? Когато се нанесем и установим, че съседите имат шумни тинейджъри или още докато избираме тухлите? Затова е добре да си зададем правилните въпроси в правилния момент.

Сещаме ли се да проверим какви са стените, когато избираме новото си жилище? Изискваме ли правилното изпълнение на стените от строителя на новата ни къща? Уверяваме ли се предварително дали избраните от нас продукти за стени ще покрият изискванията към тях? Все по-малко инвеститори се замислят, че съществува масова практика по обектите вътрешните стени да се изграждат от тухли „четворки”, иззидани на тясната им страна или както казват майсторите - зидари – „на калъч”.

Разумно пестене може да се постигне чрез спазване на нормите, определящи минималните стойности на основните характеристики на строителните елементи. Изолацията от въздушен шум е основен фактор при избор на материал за вътрешните стени. Нормите изискват шумоизолация с минимални 40 dB за вътрешни стени. Нека припомним, че нормален човешки разговор произвежда шум от 30-35 dB. Факт е, че нормативните нива се постигат с керамични тухли с дебелина 12 см., например т.нар. „плътни тухли единички”.

Porotherm 12

Избирайки блоковете Porotherm 12 за вътрешни стени не само покриваме нормите, но и получаваме шумоизолация от 44 dB при същата дебелина на стената - 12 см.
 

Porotherm 12
Porotherm 12

И още:

  • бързина на зидане (само 8 бр. в м2);
  • безпроблемно вграждане на инсталации в стената, без тя да губи от носещата си способност;
  • перфектна геометрия – следователно пестене от мазилката;
  • многокамерност, осигуряваща надеждно окачване.

 

A как се работи с тях, може да видите във видеото:

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Социални мрежи

Точки на продажба