Porotherm 25 N+F

Porotherm 25 с „допълнителна" топлоизолация

Последователното разделяне на слоевете на външния зид е друг начин за покриване на изискванията за външните стени. Всеки слой има отделна функция и отговаря за осигуряването на определен показател.

Външната стена се състои от тухлен зид с дебелина 25 см и топлоизолационна система, която се поставя от външната му страна. Отвътре зидът се измазва. Така топлоизолационната система ще осигури необходимата топлоизолация и защита от външни влияния, а тухленият зид ще даде здравина и устойчивост на стената.

Основни въпроси при избора на топлоизолационни системи

Строители
Строители
  • Как се решава въпроса със съвместната работа помежду им?
  • Каква надеждност и дълготрайност гарантират?
  • Доколко са пожароустойчиви?
  • В каква степен осигуряват пропускане на водните пари?

 

Изборът на топлоизолационни системи на пазара е голям, имайки предвид вида на използвания топлоизолационен материал и на завършващите покрития. От практическа гледна точка повечето топлоизолационни системи осигуряват почти еднаква степен на топлоизолация при една и съща дебелина на топлоизолационния слой. Тогава на дневен ред идват останалите характеристики на материала.

Задачата на керамичния зид на пръв поглед изглежда лесна - да осигури здравина на стената. Повечето тухли се справят с това. Но това не изчерпва ролята на керамичния зид. Той трябва да осигури надеждна основа за закрепването на дюбелите на топлоизолационната система.

Със своята гъста решетка на вътрешните стенички, както и дебела външна стена на блока, Porotherm 25 осигурява здрава основа за закрепване на дюбелите на топлоизолационната система. В контраст, тухлите с хоризонтални кухини имат тънки външни стени и големи разстояния между вътрешните прегради.

Стена
Стена

Както при останалите блокове Porotherm, така и при производството на блока Porotherm 25 също се добавят дървесни стърготини, които правят керамиката порьозна, като това подобрява топлоизолационната способност и позволява намаляване на дебелината на топлоизолационната система.

Стената, изградена с Porotherm 25 има по-голяма плътност в сравнение със стените, изградени от тухли с хоризонтални кухини. Така топлинната акумулираща способност е по-добра и при рязка промяна на температурата на въздуха в помещенията се запазва повече топлинна енергия.

Вижте в това кратко видео как се работи с Porotherm 25.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Социални мрежи

Точки на продажба