Архитект и строител
Man and woman on the wall; brick wall, Porotherm sound insulation

Предимства на Porotherm

В строителството през последните години навлязоха нови модерни технологии и материали, но керамичните тухли, остават незаменим в много отношения продукт. Кои са предимствата на строителната керамика и какво я прави наистина уникална?

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Керамичните блокове Porotherm се произвеждат с добавяне на изгарящи съставки, които при изпичане изгарят и образуват порьозна структура – фактор, който допринася съществено за подобряване на топлоизолационните характеристики на блоковете.

ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ

Поради естеството на суровината, от която се произвеждат, керамичните блокове са с обемна плътност между 575 и 800 kg/m3 и това гарантира добрата звукоизолация на стените, изпълнени от тях.

ДЪЛГОТРАЙНОСТ

При изпичането на тухлите при температури над 850°С се стига до химични преобразувания, които водят до устойчиви съединения. С течение на времето при изпечената керамика не се наблюдават процеси на промяна на якостните показатели, плътността и топлотехническите показатели.

МИКРОКЛИМАТ

Технологично постигнатата капилярна структура позволява на керамичните тухли да действат като естествен регулатор на влажността на въздуха, като минимизират както усещането за спарен въздух, така и опасността от образуване на плесен.

ЗДРАВИНА

Керамичните блокове притежават отлични якостни показатели. При правилно изпълнение на зидариите, керамиката наред със стоманобетона и в комбинация с него е най-подходящият материал за изпълнение на носещи конструкции.

 

ПОЖАРОЗАЩИТА

Масивните тухлени конструкции имат най-високата степен на пожарозащита в сравнение с други строителни материали и при огневи натоварвания запазват цялостта си и не предизвикват срутвания, както и не отделят никакви опасни за здравето газове.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба