Baustellenshooting Medwentisch

Винербергер продължава да разширява продуктовата си гама

Porotherm 8 N+F е най- новият продукт, който Винербергер ЕООД допълни в продуктовата си гама

В синхрон на своята политика да създава качествени продукти, които се допълват взаимно в една цялостна система, компанията разработи този формат за дебелина на зида само 8 см, за да отговори и на най-специфичните нужди на своите клиенти. Въпросният керамичен блок може да се използва в много аспекти на строителството като допълващ елемент.

С него могат да се изграждат вътрешни двуслойни стени, често наричани "сандвич", където се редуват керамика-изолация-керамика и се повишава значително звукоизолацията на зида, което е особено важно за вътрешни стени между стаи в хотелите с висока категория и многофамилни къщи, болници и учебни заведения.

Двуслойни стени могат да се изграждат и като външни зидове. Пред основния зид и изолацията се поставя Porotherm 8 N+F като едновременно се осъществяват няколко функции. От една страна Porotherm 8 N+F служи за предпазване на топлоизолацията от външни механични въздействия и атмосферни влияния като дава твърда основа за декоративните покрития, а от друга - еднородната керамична основа предпазва от появата на пукнатини на мазилката.

След успешното въвеждане на блока за външни стени Porotherm 38 N+F Hi без необходимост от допълнителна топлоизолация Винербергер ЕООД обръща внимание и на вътрешните стени. В помощ на строителите е Porotherm 8 N+F, който позволява да се изграждат стени с изключително голяма скорост /само 8 блока в m2/. Предимствата при използването на блокове от един същ материал са еднородна основа за мазилката, което елиминира напреженията от различно съсъхване на материалите.

Блоковете Porotherm 8 N+F имат гарантирана якост на натиск от 10 N/mm2 и поради по-голямото относително тегло постигат висока изолация от въздушен шум за своята дебелина от само 8 см.

Като част от блоковете с марка Porotherm новия блок притежава съвместим формат с останалите продукти от семейството, което позволява успешно да се съчетава в различни зидани конструкции с надеждна превръзка предпоставка за устойчивост и здравина.

С този блок изключително лесно и бързо се изграждат кутии за шахти на ВиК инсталации, сервизни помещения, обзиждания на вани и др. Многото вертикално разположени камери осигуряват солидна основа за закрепвания и окачвания. С Porotherm 8 N+F всеки може да зида, а домашните майстори имат нов продукт с много приложения, който да улесни тяхната работа и даде здравина на изгражданите конструкции.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба