Barking Central 2012

Финална сесия на журито на престижните награди „Wienerberger Brick Award 2014“

Международно жури решава кои ще са победителите във Wienerberger Brick Award 2014.

"Винербергер" покани именити архитекти, включително носителя на наградата "Pritzker Price" – Уанг Шу, на финалната сесия на журито на престижните награди „Brick Award“. Избрани са печелившите проекти в 5 от категориите, като церемонията по връчването на "Brick Award" ще се състои през пролетта на 2014 г.

"Винербергер" за шести път присъжда тази международна награда за изключителни постижения в областта на керамичната архитектура. 

С "Brick Award" "Винербергер" привлича вниманието към изключителни постижения в керамичната архитектура. На всеки две години международната награда "Wienerberger Brick Award", чието началото е поставено през 2004 г., се отсъжда за изключителни постижения на модерната и иновативна керамична архитектура. И тази година международни архитектурни критици и журналисти бяха поканени да представят най-забележителните керамични сгради за 2014. Съответните критерии включват новаторски архитектурен дизайн, отлична техника в използването на тухли, както и функционалност, устойчивост и енергийна ефективност на сградите.

На 1-ви юни 2013 г. международно жури от експерти от Азия и Европа, поканени от "Винербергер", се срещнаха във Виена за финалния подбор на номинираните проекти. Както и в предходни години журито включва именити архитекти от световна величина – най-известните сред които са носителят на наградата "Pritzker Price" – Уанг Шу (Китай).

Пет награди в пет категории и една голяма награда измежду петте най-добри в света от общо 300 кандидатури. Петдесет проекта от 26 страни бяха номинирани за "Brick Award 2014". Журито избра победителите в 5-те категории и носителя на голямата награда. По-специално журито се фокусира на проекти, които включват значителни изследователски усилия и иновации, както и проекти, базирани на новаторски технологии или допринасящи за подобряване качеството на живот.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба