Pembridge Red Wirecute Dragfaced Multi Brick used on Larner Road

Доброволци от Винербергер градят социални жилища по проект на Хабитат

Доброволческа група от Винербергер се включи в изграждането на първите къщи в Костинброд по проекта със социална насоченост на Хабитат България. Служители и управители запретнаха ръкави за каузата.

Винербергер е основен партньор на Habitat for Humanity в проекта за изграждане на жилища със социална насоченост в Костинброд. Компанията подкрепя проекта със строителни материали, които се произвеждат от всички фирми в групата на Винербергер. За стените се използват керамичните тухли на Винербергер - Porotherm, за покривите – керамичните керемиди на Tondach, за вътрешно-сградните инсталации – продуктите на Pipelife.

Служители и управители се обединиха около идеята, че Винербергер може да бъде полезна не само с предоставянето на висококачествени строителни материали, но и да вложи личен принос като се включи в доброволчески отряд, който да помогне при изграждането на първите къщи от проекта. Така спонтанно организиралите се доброволци захвърлиха костюмите и вратовръзките и се захванаха за кофите с разтвор и тухлите Porotherm.

В акцията взеха участие 10 човека от администрацията на фирмата в София и Луковит. Още рано сутринта доброволческата група се събра на обекта, заредена с енергия и ентусиазъм. Управителят на Habitat for Humanity България и домакин на строителния обект – Минчо Бенов – приветства доброволците с „Добре дошли“ и изрази своята благодарност за подкрепата на Винербергер не само по отношение на предоставените строителни материали, но и за личния ангажимент, който служителите на фирмата поемат с безвъзмездния си труд.

След това групата получи надлежен инструктаж от техническия ръководител на обекта за безопасна работа на строителната площадка и мерките, които задължително трябва да бъдат предприети за да се гарантира безопасността на всеки един участник в строителния процес. Доброволците бяха разпределени на четири групи и бяха разяснени основните им задължения. Във всяка група имаше по един по-опитен участник, който помагаше на останалите участници и ги наставляваше. Това гарантира качественото изпълнение на задачата.

Тежката физическа работа и жаркото слънце не успяха да сплашат никого и усмивките се оказаха неразделна част от работното облекло. Улисани в работата всички загубиха представа за времето. Късна обедна почивка позволи да се отхвърли и офисната работа чрез телефонни разговори и кратки мейли. В края на деня вече се виждаха първите значими резултати от усърдието и това зареди всички с допълнителна енергия.

След приключване на заплануваната работа всички служители на Винербергер изпитаха сладката умора на удовлетворението от добре свършената работа и мнозина се заканиха да се включат и в следващите организирани доброволчески групи.


Повече снимки можете да разгледате на нашата Фейсбук страница

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба