Woman at workplace with blueprint holding tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

За трети път връчиха наградите в конкурса "Керамичната къща"

Тази година участвалите проекти бяха повече от четиридесет

За трета поредна година се организира студентският конкурс за второкурсници при УАСГ „Керамичната Къща“. Конкурсът се реализира с любезното съдействие на ръководството на УАСГ. С всяка година желаещите да участват се увеличават и тази година броят им достигна 44. Повишеният интерес на откритата лекция, проведена от Винербергер през ноември тази година даде своите плодове. В проектите можеше да се „прочете“ значителна зрялост и до голяма степен смелост в идеите на бъдещите архитекти на България. Разработките бяха подкрепени с триизмерни визуализации и доста издържани модели. Журито бе затруднено съществено.

Председателствано от проф. д-р арх. Жеко Тилев, с членове проф. д-р арх. Асен Писарски, декан на Архитектурен факултет – УАСГ, Гл. Ас. Арх. Ангел Мазников, Катедра Сградостроителство и представителите от Винербергер – инж. Цанко Миланов и инж. Петър Петров журирането на предложените проекти продължи повече от час и половина.

Ето и кои бяха победителите:

  • Първа награда: Михаил Данков за проект „Офис сграда“
  • Втора награда: Златко Янакиев за проект „Еднофамилна къща“
  • Специалната награда: Рени Апостолова за проект „Еднофамилна къща“

Не само журито бе затруднено да отличи отделни проекти, защото всички бяха на много високо ниво. Публиката също имаше възможност да даде своя глас и да връчи допълнителна награда. Наградата на публиката беше осигурена от ръководството на УАСГ. При кого отиде тя?

  • Награда на публиката: Росица Калчева за проект „Информационен Център“

 

В края на тържествената част инж. Петър Петров благодари на ръководството на УАСГ за „възможността Винербергер да бъде част от настоящето, което ще оформи архитектите на бъдещето“. Той сподели още, че „Всички са спечелили, най-малкото защото са участвали и са натрупали опит с реална задача при прилагането на различни строителни материали.“

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба