Baustellenshooting Medwentisch

Винербергер пусна на пазара и стандартен зидарски разтвор - Porotherm М 50

Porotherm М 50 е фабрично произведена суха смес за зидарски разтвор, предназначена за изграждане на зидарии с керамични блокове Porotherm. Състои се от хидратна вар, цимент, пясък и добавки.

Porotherm М 50 може да се разбърква с миксер, гравитачен смесител или със смесител с непрекъснато действие (проточен). При разбъркване с гравитачен смесител първо се сипва водата – около 6 литра на торба и след това се добавя сухата смес, бърка се 2–3 минути, до получаването на хомогенен разтвор.

Разходът варира според дебелината на зида и вида на градивния материал. При керамични блокове Porotherm 25 N+F, както и при Porotherm 38 N+F Hi разходът е около 55 – 60 литра готов разтвор на 1 кубичен метър. Приготвеният разтвор трябва да се положи, в зависимост от атмосферните условия, в рамките на 1–2 часа. Той се нанася по цялата контактна повърхност. Разтворът е предназначен за дебелослойно полагане – 12 mm.

Porotherm М 50 се произвежда в торби от по 40 kg, което го прави особено удобен продукт за транспортиране и складиране. Това позволява да се забърква на дози според скоростта на работа на строителния обект. По този начин се свежда до минимум обектовата фира, т.к. не се налага да се изхвърлят големи количества забъркан, но неизползван разтвор.

С постоянната си рецептура разтворът Porotherm М 50 гарантира винаги отлични резултати. Приготвяната в заводски условия смес съдържа разбъркани в сухо състояние свързващи вещества, пясъци и добавки. Преди полагане изисква единствено добавянето на вода и разбъркване.

Извършва се постоянен контрол както на суровините в състава му, така и на готовия продукт. Разтворът се изпитва по европейските стандарти за строителни материали. Проследимостта на производството гарантира спазването на сроковете на годност и контрол при възникването на рекламации. Porotherm М 50 отговаря на изискванията за група разтвори М5, съгласно БДС EN 998-2:2004, т.е. притежават якост на натиск минимум 5 N/mm2 (50 kg/cm ). Тази якост позволява използването му при зидане и на носещи стени. Сухата обемна плътност на материала е около 1800 kg/m , а максималното зърно е до 4 mm.

Важно е да се знае, че използването на всички елементи на една цялостна система е предпоставка за качественото изпълнение на всяка зидария, както и по-лесното и по-качествено полагане на последващите мазилки и крайни покрития, което от своя страна води до икономии на средства при довършителните работи в сградата.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба