Boy and girl playing with miniature bricks, clay blocks and clay roof tiles in attic loft

Винербергер помага на деца аутисти

Винербергер възприема бизнеса като неразделна част от обществото и приема сериозно ролята си на член на обществото.

Компанията определя отговорността си като етични действия, честна комуникация, активно участие в прозрачно развитие на икономическата ни среда, лична отговорност и действия, които потвърждават позицията й на надежден и полезен член на обществото. Устойчивото развитие представлява неразделна част от корпоративната култура и корпоративната стратегия на Винербергер. Устойчивото управление е процес, създаващ постоянна добавена стойност за всички заинтересовани страни. Природно целесъобразните продукти и системни решения формират фокусната точка на стратегията за устойчивост. Винербергер произвежда и продава широка гама от строителни материали и системни решения за строителството, които се използват и имат много различни приложения. Една от най-важните цели е да се създаде добавена стойност за клиентите чрез продукти и системни решения с дълъг експлоатационен живот, технически характеристики, слабо влияние върху околната среда през целия им цикъл на живот и икономичност.

Устойчивостта има много аспекти и Винербергер отстоява всеки един от тях: устойчиво развитие на компанията като цяло, устойчиво управление на човешките ресурси, устойчиво (природо съобразно) производство, устойчиви продукти, добавена стойност за клиента, корпоративна социална отговорност. Единият от стълбовете на стратегията й за устойчиво развитие е да се реализират проекти с благотворителна цел въз основа на бизнес експертизата на компанията. Затова Винербергер участва в различни инициативи с обществена значимост по света и у нас.

Последният проект, който групата на Винербергер подкрепи е изграждането на „Център за приложен поведенчески анализ“ на Сдружение „Аутизъм днес“.

Още на пресконференцията през май тази година по повод 10 годишнината на Винербергер в България групата на от ръководството оповестиха подкрепата си към проекта на Сдружението „Аутизъм днес“. Инициативата е подкрепена и от много от партньорите на Винербергер – строителни фирми и дистибутори на строителни материали, както и от Столична Община.

На церемонията по откриването на 29.09.2015 г. кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, изрази задоволството си:

„Инициативата за намиране на място за центъра дойде от майките на децата. Ние от Столична община предоставихме сградата и заедно с много граждани и обществени личности, помогнахме за ремонта й. Имаме активна политика в подкрепата за деца и възрастни в неравностойно положение. Работим активно с неправителствени организации, като заедно реализирахме 15 проекта за постоянно подобряване на услугите“.

Тя поясни още, че Столична община поддържа общо 4 центъра за деца с аутизъм. Центърът за работа с деца и младежи от 7 до 18 г. се управлява съвместно със сдружение „Аутизъм днес“.

„В сградата успоредно ще се провежда терапия за деца и ще бъдат обучавани специалисти, които да помагат на малчуганите. Столична община, неправителствени организации и дарители подпомагаха изграждането на центъра. Центърът ще работи по една от най-добрите програми за деца с аутизъм, създадена в САЩ“, допълни съпредседателят на сдружение „Аутизъм-днес" Мина Ламбовски. „Програмата се нарича ABA (Apply Behavior Analysis). Вече има обучен екип от специалисти, който вероятно ще обхване около 40 деца по различни схеми.“

Като един от големите дарители, Винербергер връчи символичен чек за дарението на компанията, включващо парични средства, събрани от продажба на картини, финалисти в конкурса за детска рисунка „Къщата на моите мечти“, удвоената от Винербергер сума от събраните средства, както и общата стойност на дарените строителни материали – тухли, щурцове, разтвори и керемиди, необходими за изграждането на центъра. Общата стойност на дарението е 11 200 лв.

„Харесахме инициативата на Дарик радио поради факта, че е насочена към подпомагането на деца. Тези деца имат достатъчно шансове да се социализират и намерят място в нашето общество, стига с тях да се работи професионално, отговорно, качествено. Когато обаче липсват ресурсите за това, говоря за специално обучени и сертифицирани специалисти, каквито аутизмът като състояние изисква, тогава самите деца и техните родители изпадат в абсурдна безпомощност. Помагайки за изграждането на този център с това, което можем най-добре, а именно висококачествени строителни продукти, ние вярваме, че даваме лъч надежда за по-светлото бъдеще на децата.“, сподели Управителят на Винербергер Атанас Буглов.

„Изключително сме щастливи да споделим, че Центърът вече е завършен и благодарение на общите ни усилия е готов да отвори врати. Споделяме позицията на г-жа Фандъкова, че при такива проекти трябва да се прилага системният подход, за да се гарантира подобряването на средата за нашите деца чрез качествено изпълнение с качествени материали“, заяви Цанко Миланов – Търговски директор на Винербергер и Управител на Тондах България. „Затова и се включихме в този проект, заедно с колегите от Тондах и Пайплайф, които са част от групата и предлагат същото високо качество на предоставените строителни материали.“

„Центърът е плод на много подкрепа, която получихме и много дарители“, отчете Владислава Цолова – Съосновател и председател на Сдружение „Аутизъм днес“, „Благодарим на всички, които повярваха в каузата. Благодарим ви, приятели за доверието и подкрепата, защото децата ни го заслужават! Бих искала да изкажа специални благодарности към Калистратов Груп ООД, Винербергер, Тондах Софийска Надзорна Компания, Баумит, Фактор Трейд, Рефан, Дарик Радио, Райфайзенбанк, Икис Проджект, Це Це Ес, Топливо, Мастерхаус, Пайп Лайф, Есклипс 99 ЕООД,Booking.com, Бокал, Медия Крос, Зеленомания ЕООД, Агнеса Клийн ЕООД, Джей Си Деко България, ЧЕЗ, България Ер, Егида, личности като Цветан Цветанов, Георги Кадиев, силно ангажирани с личността си лично кмета на гр. София г- жа Фандъкова, Ники Кънчев, Ирена Соколова, Калин Каменов, приятели на каузата Йоана Драгнева, Калин Терзийски, Део, Елена Петрова, кмета на район "Младост" д- р Авджиева, от заместник кмета по транспорта Любомир Христов, от транспортния министър Ивайло Московски, Мамма Миа и Девин."

Центърът беше осветен с водосвет от отец Тихон

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба