Brick Award 2016 - exhibition

Изложбата Wienerberger Brick Award беше открита днес на „Моста на влюбените“ при НДК

Международна архитектура изложба се провежда под патронажа на Столична община от 14-ти до 28-ми ноември 2016

Международна архитектурна изложба под патронажа на Столична Община беше открита днес на „Моста на влюбените“ при НДК. Oрганизаторите на изложбата - Винербергер ЕООД, представиха 60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни-архитектурни конкурси. На изложбата посетителите можаха да се насладят на изяществото както на еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и нискоенергийни къщи, така и на обществени сгради, природозащитни туристически обекти, винарски изби и ферми за отглеждане на коне. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.

На събитието присъства кметът на София Йорданка Фандъкова, която беше запозната с паната, сред които има и българско участие. Тя изрази възхищението си от българското участие и спечелените отличия и пожела успех и на новите участници.

Събитието стартира с приветсвие от управителя на Винербергер Цанко Миланов:

„Както всички знаете, за нас керамиката е не просто бизнес модел, за нас тя е страст, предизвикателство, начин на изразяване и комуникация със света. Керамиката е материал с хилядолетни традиции, но той може да бъде и иновативен материал, който позволява на архитектите в наши дни да претворяват своите идеи в смели и силни архитектурни послания." 

Управителят на Винербергер сподели с гордост че много български проекти са участвали на международно ниво, като дори през 2012 година в журито на конкурса е участвал и български архитект – арх. Пламен Братков. Г-н Миланов напомни, че националният конкурса за международното отличие продължава със срок до края на 2016 година. Накрая той  сподели своята благодарност към Столична община за подкрепата при организацията на изложбата.

Събитието продължи с приветствена реч от главният архитект на София Здравко Здравков. Той не скри възхищението си от изложбата и посочи, че устойчивото развитие и стабилността в една икономика се поражда единствено и само чрез висококачествено строителство. Здравков обърна внимание и че архитектите и строителите са в основата и стартирането на всеки един стабилен и добър бизнес.

На церемонията присъстваха и други официални лица, сред които Атанас Боглов – управител на Винербергер, зам.-кмета на София Мария Бояджийска, както и водещия Ники Кънчев.

Изложбата ще продължи до 28-ми ноември.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба