Local contest BAW 2018, prices, header image

Wienerberger Brick Award 2018

Трима участници в българското издание продължават надпреварата във Виена.

На 5-ти октомври в Гранд Хотел София, зала Триадица се проведе церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018. Организаторът на световния архитектурен конкурс Винербергер АГ (Виена) отличава най-креативните керамични решения в архитектурата, като вчера се проведе церемония по награждаване на победителите в българската селекция.

Награждаването е резултат от предварителния етап, в който участие взеха над 38 проекта на водещи архитекти от цялата страна. Те представиха своите реализации, в които водещият критерий е приложението на керамиката като строителен материал.

Сред гостите на събитието имаше редица уважавани от сферата професионалисти, медии и специални гости. Всички бяха приветствани от управителя на Винербергер, инж. Цанко Миланов. В своя поздрав той не пропусна да отбележи:

инж. Цанко Миланов - управител на Винербергер
Wienerberger Brick Award 2018 - България

„Модерността на архитектурата не се свежда само до употреба на иновативни материали и оборудване, но и най-вече до това сградата да се вписва в заобикалящата среда и по възможност да бъде съобразена с контекста на материалите, от които е изградена. Керамиката без съмнение ще остане основен строителен материал, а примерите от България и от света ни показват, че тя е не само традиционен, но и много модерен материал, който само въображението може да ограничи!“

инж. Петър Петров – Мениджър продукти и продажби
Wienerberger Brick Award 2018 - България

Инж. Петър Петров – Мениджър продукти и продажби във фирмата добави:

„Две са отличителните черти на този конкурс. Първо - за разлика от повечето комерсиални конкурси, тук няма условие това да са продукти произведени от организатора на конкурса, в случая Винербергер. Второто е пълната независимост на журито от организаторите.“

арх. Николай Иванов - архитект-консултантът на Винербергер ЕООД
Wienerberger Brick Award 2018 - България

Накрая архитект-консултантът на фирмата – арх. Николай Иванов, връчи наградите на победителите и изрази надеждата за още по-големи успехи:

„През годините в Brick Award често е имало българско участие на финала. Вярвам, че и занапред ще спазим тази традиция и ще имаме представители в архитектурния алманах „Brick“, а защо не и победители. Повишаването на качеството на проектите в България e тенденция, така че се очаква да сме все по-конкурентоспособни.“

Тримата победители бяха удостоени със статуетки, грамоти и специални награди.

  • Трета награда

Третата награда тази година беше отредена за проекта „Разширяване на туристически комплекс - “Лифт – гр. Сопот” на арх. Невена Русева и арх. Пламен Русев. Те получиха рядка колекция от пълния комплект с книги Brick Award, издавани от началото на конкурса до сега.

  • Втора награда

Втората награда отличи проекта „Ресторант в Белоградчик“ на арх. Ивайло Петков със СПА уикенд за двама в хотел Дипломат Плаза.

  • Първа награда

А големият победител – проектът „Къщата и планината“ на арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев от студио Миодизайн получи и голямата награда Уикенд във Виена на стойност 1 000 лв.

Освен наградите от локалния конкурс Wienerberger Brick Award, победителите получават и възможността да представят България в международния конкурс, който ще се проведе във Виена догодина.

  • Какво споделиха победителите можете да видите във видеото тук:

Вижте още снимки от събитието в страницата ни във Фейсбук.

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба