Brick_Award_Event

Винербергер отличи български архитекти!

Българското издание на Brick Award се проведе в навечерието на 200-годишниния юбилей на компанията!

На 4-ти април от 19:00 часа в Сан Стефано Плаза се проведе третата церемония по награждаването на българските номинации за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award. Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с атрактивно приложение на керамиката. На събитието беше обявена селекцията на архитектурните проекти от България, които ще продължат надпреварата сред проекти от цял свят. Чрез жури в състав: Председател - арх. Тихомир Казаков, SGI и Членове: Ренета Николова, главен редактор на в. “Строител“ и арх. Николай Иванов, архитект-консултант при „Винербергер“ ЕООД бяха избрани българските финалисти и победители. Водеща на церемонията беше нашумялата актриса Даяна Ханджиева от сериала „Скъпи наследници“. На церемонията присъстваха водещи български архитекти, както и ръководството на Винербергер в лицето на инж. Цанко Милaнов - управител на Винербергер за регион Южни Балкани.

Сред тазгодишните участници от България разнообразието беше много голямо – както еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, нискоенергийни къщи, така и и обществени сгради, ваканционен комплекс, манастир, болница и детска градина. Общият брой на учатващите проекти беше 30, които гостите успяха да разгледат в специална изложба по време на церемонията по връчването на наградите на българската селекция.

  • Специална награда

На фона на голямото разнообразие на кандидатствали проекти, журито трябваше да избере само три. Тази година се даде и една специална награда. Специалната награда получи Gelato & Latte ("Джелато и лате"), арх. Пламен Русев.

Brick Award Winner Special Price
Brick Award Winner Special Price
© Wienerberger EOOD
  • Трета награда

Третата награда бе присъдена на проекта „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква“ в детска градина“, гр. София, проф.д-р инж.арх. Пеньо Столаров. Специалната награда, както и третото място, бяха връчени от арх. Николай Иванов.

Brick Award Winner 3-rd Place
Brick Award Winner 3-rd Place
© Wienerberger EOOD
  • Втора награда

С втората награда бе отличен проектът „Еднофамилна жилищна сграда, гр. Плевен“ с арх. Стефан Шекеров. Наградата връчи  инж. Петър Петров, мениджър продукти и продажби на Винербергер.

Brick Award Winner - 2-nd place
Brick Award Winner - 2-nd place
© Wienerberger EOOD
  • Първа награда

Голямата награда получи арх. Светослав Станиславов с неговия проект A3 Advanced Architecture Apartments. Тя беше връчена лично от г-н Цанко Миланов – управител на Винербергер за регион Южни Балкани – България, Македония, Косово и Албания.

Brick Award Winner 1-st_Place
Brick Award Winner 1-st_Place
© Assen Emilov

Тази година местните архитектурни награди преминаха и под специален знак – отбелязването на 200 години от създаването на Винербергер. 200 години на изключителна история. На събитието беше представено и специалното видео, което компанията подготви за своята вековна история. В него може да научите интересни моменти от развитието на компанията през различните превратности на живота, как е устояла през всичките тези години, за да бъде днес една от най-големите в своя бранш.

Снимки от събитието можете да разгледате на нашата фен страница https://www.facebook.com/pg/wienerberger.bg

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Абониране за бюлетин

Получавайте информация за новите ни продукти, промоции, игри и интересни статии!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още новини

Социални мрежи

Точки на продажба