Brick Book 22 Book series in a row

Brick Award 2022: Обявяване на номинациите

  • Обявяване на петдесетте номинации, избрани за Brick Award 22
  • Рекорден брой от близо 800 подадени проекта
  • Победителите ще бъдат обявени през юни 2022г.
Image
Brick Award 2022

 

Виена, 7 октомври, 2021 

Рекорден брой от 789 проекта от 53 държави бяха подадени за конкурса Brick Award 22. Десетото издание на Brick Award се отбелязва с най-много подадени заявки в историята си, показвайки колко значима в международно отношение е тази награда. Изборът на петдесетте проекта в пет основни категории за финалната фаза на конкурса се състоя това лято.

Пет са категориите, в които ще бъдат раздадени призове в рамките на Brick Award, заедно с наградата за цялостен победител в конкурса. Първенците в петте категории, а именно „У дома съм“, „Живот заедно“, „Споделяне на публични пространства“, Работа заедно“ и „Строителство извън рамките“, както и цялостния победител в конкурса, ще бъдат обявени на официалната церемония Brick Award във Виена през юни 2022г.

В изданието на Brick Award за 2022г. се наблюдава силен фокус на участници от Европа – 34 от общо петдесетте номинирани проекта са подадени от европейски архитекти, 12 от архитектурни бюра в Азия, а 4 са номинациите от Латинска Америка.

Image
Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG

„Запазва се тенденцията за развитие, наблюдавана през последните години, като фокусът остава върху конструкциите с висока ефективност на ресурсите. Това важи както за иновативното конструиране, така и за сградите, построени в традиционен стил, с локални материали и техники. Комбинация от повтарящи се елементи и въображение в използването на тухлите. Този почти игрив подход води до стегнати, запомнящи се конструкции. Съотношението на различните категории е почти балансирано, показвайки, че тухлата присъства във всички аспекти на строителството.“ – обяснява Хаймо Шойх, главен изпълнителен директор на Wienerberger AG. 

 

Номинираните проекти са разпределени в следните категории както следва:

  • У дома съм: 8 проекта
  • Живот заедно: 12 проекта
  • Споделяне на публични пространства: 13 проекта
  • Работа заедно: 8 проекта
  • Строителство извън рамките: 9 проекта

Всичките 50 номинации вече могат да бъдат намерени на сайта на Brick Award:

 https://www.brickaward.com/

Журито на Brick Award се състои от петимата известни архитекти: Ингрид ван дер Хайден/Нидерландия, архитект и съосновател на Civic Architects, Джаспър Готлиб/Дания, архитект и съосновател на Gottfried Paludan Architects, Тина Грегорич/Словения, архитект и съосновател на Dekleva Gregorič Architects, Уилфред Кюен/Германия, архитект и съосновател на Kuehn Malvezzi, Бригите Шим/Канада, архитект и съосновател на Shim-Sutcliffe Architects в Торонто

Повече информация за Brick Award може да откриете на: https://www.brickaward.com/

Последвайте ни:

https://www.facebook.com/brickaward/

https://www.instagram.com/brickaward/

https://www.linkedin.com/showcase/brick-award

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm