Safety day - Lukovit 2022
Safety day - Elin Pelin 2022

Дни на безопасни условия на труд във Винербергер

Месец октомври бе посветен на безопасните условия на труд във Винербергер. С няколко събития под мотото Да познаваме опасностите и рисковете на работното място, да спазваме правилата, за да се прибираме здрави вкъщи след работа отбелязахме тази важна за компанията инициатива, целяща да осигури сигурност и здравословни условия на труд на работното място.

Началото на инициативата бе поставено в Завода за производство на керамични блокове Porotherm в гр. Луковит на 4 октомври. Няколко дни по-късно последва и събитието в Завода за бетонови изделия на Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД в гр. Елин Пелин. Събитията по традиция бяха открити от управителите на компанията Атанас Буглов и Цанко Миланов, а директорите на двата завода Петър Червенлиев и Иво Белчев приветстваха служителите и им пожелаха безаварийна работа. Специален гост на събитието в  завода на Земелрок беше Бранимир Чаич – Регионален оперативен директор за Земелрок.

Под формата на открита дискусия в малки групи и в давата завода бяха обсъдени опасностите и рисковете, съпътстващи ежедневната работа в производството, както и мерките, които се прилагат спрямо тях, включително източниците на опасна енергия в зоните и прилагане на LOTOTO правилата. Групите работеха по зони, като всеки екип, независимо един от друг, на базата на опита на участниците трябваше да предложи възможни решения, които да доведат до подобряване на безопасността в съответната зона. Работната атмосферата в екипите подпомогна практическите решения да бъдат максимално изчерпателни и полезни. Трябва да се отбележи активното участие на всички колеги в дискусиите и идеите за подобрения. Впоследствие екипите представиха резултатите – най-съществените опасности в зоните, свързаните рискове и идеите за подобрения. Ръководството след задълбочено обсъждане избра предложенията, адресиращи най-сериозните рискове в двата завода. Екипите победители получиха специални награди, а идеите на служителите предстои да бъдат заложени в плана за подобрение на работната среда.

Докато комисията обсъждаше предложенията, организаторите провокираха участниците с викторина с въпроси, посветени на безопасността. След официалното закриване, участниците продължиха с неформални разговори на парче пица, био напитка и плодове.

За спомен от събитието всички служители получиха кутия за храна и бутилка за вода, както и брошура с препоръки за здравословно хранене.

Докато комисията обсъждаше предложенията, организаторите провокираха участниците с викторина с въпроси, посветени на безопасността. След официалното закриване, участниците продължиха с неформални разговори на парче пица, био напитка и плодове.

За спомен от събитието всички служители получиха кутия за храна и бутилка за вода, както и брошура с препоръки за здравословно хранене.

За служителите извън производството компанията беше подготвила една интерактивна вечер с нутрициониста Мила Москова Милър. В непринудена кратка беседа Мила успя да убеди всички, че здравословното хранене не е толкова трудно, не е задължително да сме толкова стриктни и е важно да мислим по темата, за да намираме начин и време.

Последва вдъхновяваща вечер, в която служителите от административните и търговския отдел бяха произволно разпределени в отбори и трябваше да приготвят по една здравословна рецепта, следвайки кратките инструкции на лекторите.   

Събитието завърши с приятни разговори по темата здравословно хранене и дегустация на старателно приготвените и красиво подредени балансирани ястия.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба