Young family sitting on garden bench in front of brick-lined façade

Porotherm 12 – нов блок с подобрена шумоизолация

Оптимизираните керамични блокове за зидария Porotherm 12 притежават повишени шумоизолационни свойства, подобрена рецептура и отлични якостни характеристики. В допълнение към вече изброените преимущества на продукта новият Porotherm 12 е с оптимизирано тегло, което намалява натоварванията върху конструкцията на сградата.

Защо е важна шумоизолацията?

В забързаното ни ежедневие и модерен начин на живот шумът, както и вредите от него, се превърнаха в част от ежедневието ни, която трудно може да бъде избегната. Вредните ефекти на шума върху здравето ни имат както психологично, така и физиологично въздействие, като те се изразяват в намалени концентрация и работоспособност, нарушение на съня, промени във функциите на отделни органи и системи и ред други негативни влияния върху човешкия организъм. Комфорта и добрата шумоизолация не само между отделните жилища, но и в самото жилище са един от решаващите фактори при избора ни на нов дом. Разбира се, необходима е спокойна работна среда, за да поддържаме добра работоспособност и концентрация на работното си място

Какво казват нормите?

Съгласно Наредба № 4 от 27 декември 2006 г. за ограничаване на вредния шум чрез шумоизолиране на сградите при тяхното проектиране и за правилата и нормите при изпълнението на строежите по отношение на шума, излъчван по време на строителството е необходимо преградните стени в жилищата да осигуряват изолация от въздушен шум от 40 dB, стените между работните помещения в сгради за обществено-обслужващи дейности трябва да осигуряват изолация от въздушен шум от 37 dB, а при стените между работните помещения и коридори, фоайета, санитарно-хигиенни и технически помещения е необходима звукоизолация от 42 dB.

Какво решение предлага Винербергер?

С подобрения блок за зидарии на Винербергер Porotherm 12 достигаме индекс на изолация от въздушен шум от 45 dB. С отличните си шумоизолационни свойства Porotherm 12 е подходящ както за вграждане в жилищни сгради, така и в офис сгради, като по този начин не само отговаряме на националните норми и разпоредби за шумоизолацията в сградите, но със завишените шумоизолационни свойства на зида в сравнение с нормите осигуряваме необходимия акустичен комфорт на обитателите както в домовете им, така и на работното им място.

Какво още получаваме с новия блок?

Преимуществата на оптимизирания ни блок за зидарии Porotherm 12 не свършват само с добрите якостни характеристики на блока и повишения акустичен комфорт за крайните ни клиенти. Подобреният керамичен блок Porotherm 12 е с понижено тегло, теглото на блока е 9,5 kg, което не само намалява натоварванията върху конструкцията на сградата, но олекотява и улеснява работата на майсторите зидари с продукта. Оптимизираният керамичен блок Porotherm 12 е с 1,5 kg по-лек в сравнение с досегашния продукт. 

Устойчивостта като част от системното решение.

Керамичните тухли заемат своето достойно място сред градивните материали вече векове наред. Също така нарастващата тенденция за опазване на природните ресурси и подобряване на енергийната ефективност на сградите ни насочват към строителни материали, познати на човечеството от миналото. Керамичните блокове Porotherm са изградени от изцяло естествени суровини, имат дълъг експлоатационен период и са сред най-екологичните строителни материали. Чрез отличните си технически характеристики, керамичните блокове ни осигуряват високи топло- и шумоизолационни свойства в сградата, добър микроклимат за обитателите и здрав и дълготраен материал, устойчив на атмосферните влияния.

Глобалният проблем със замърсяването на околната среда продължава да расте с голяма скорост, както и климатичните промени, предизвикани от него. Независимо дали разглеждаме замърсяването на въздуха, водата, земята, шумово или друг вид замърсяване на околната среда, всички те имат директно влияние върху качеството на живот и здравето на всеки един от нас. За Винербергер е от значителна важност осигуряването на здравословна среда на живот за населението. С новия, оптимизиран керамичен блок Porotherm 12 въглеродния отпечатък е значително намален както по време на производството, така и при транспортирането на блоковете, за да предположим един по-екологичен продукт от естествен, дълготраен материал за изграждането на устойчиви сгради.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба