RS_Porodicna_kuca_Twist_2020

Twiston 9

Нов продукт в семейството на голямоформатните керемиди Tondach

Нова технология на производство

Модернизиран завод Каниджа, Сърбия

Twiston 9 е най-новият голямоформатен модел керемида, произведен чрез изцяло нова технология в модернизирания ни завод в гр. Каниджа, Сърбия. Чрез т.н. H-касети за изпичане и особено фино смляната глина, от която се произвеждат, в комбинация със специалните гипсови форми, в които се пресоват керемидите, се постига изключително гладка повърхност на керемидата и естетически издържан продукт. 

Основни характеристики на продукта

Twiston 9
  • Голям формат на керемидата
  • Висока температура на изпичане
  • По-ниско тегло на кв. м.
  • Профилиран вертикален фалц за скоби за фиксиране срещу вятър
  • Естетически издържан продукт

Голям формат на керемидата

Благодарение на големия формат керемидите Twiston 9 се монтират значително по-бързо. Този модел е особено подходящ за покриви с голяма площ, които не са сложни като конструкция. Постига се изчистена и модерна визия.

Висока температура на изпичане

Изпечени на висока температура, керемидите Twiston 9 показват завидни резултати по отношение на тяхната якост на огъване, достигаща 2.5 kN, и изключително ниски коефициенти на абсорбция на вода, което е особено важно в райони с честа проява на минусови температури през зимата. А всички знаем, че липсата на вода в тялото на керемидата я предпазва от замръзвания и потенциални разрушения от тези замръзвания. 

Ниско обемно тегло

В едно с ниското обемно тегло (само 3,5 кг.на бр. или 31,5 кг на кв. м), което не натоварва дървената конструкция, този модел е оптимален в чисто технически аспект и често е предпочитан не само за ново строителство, но и за случаите на реновация. При цели 5 см. диапазон на приплъзване (от 37,5 – до 42,5 см) е възможно използването му, без да се налага рязане на последния ред и така да се постигне равномерна и изчистена визия

Сигурност на покрива

Както за други продукти, така и за тази керемида, Винербергер се е погрижила за сигурността. Чрез специалния профилиран страничен фалц се осигурява надежно закрепване на ветрозадържащите скоби и тя остава надеждно прикрепена към двойната дървена скара. Заедно с двата отвора за закрепване в горния фалц, този модел може да се използва при много стръмни скатни покриви, като се започне от 15 градуса минимален наклон на покрива, та се стигне до почти вертикални скатове. Разбира се продуктът е снабден с всички основни системни аксесоари (керамични и некерамични) за да се гарантира дълготрайна и безпроблемна експлоатация на покрива десетилетия наред.

Модерна визия на покрива

И ако техническите параметри на този нов продукт дотук са осигурени, нека не забравяме и естетическия – предлага се в две енгоби – тъмно кафяво и антрацит. Това го прави особено предпочитан за сгради с модернистичен стил архитектура.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Търсене на дистрибутори