RS_Porodicna_kuca_Twist_2020

Twiston 9

Нов продукт в семейството на голямоформатните керемиди Tondach

Twiston 9
Twiston 9

Колкото и да е позната глината като материал в строителството, и то от хилядолетия, технологиите се развиват, а с тях и всички материали. Така и керамичните материали за покрив Tondach търпят непрестанно развитие. Оптимизирането на продукта, постигането на все по-високи изисквания, опита през годините... Всичко това ни позволява да предлагаме на пазара все по-добър продукт, да надскачаме всяка нова идея, да предизвикваме всеки нов проект. И така се случи и новата голямо-форматна керемида Twiston 9: първо подобрихме технологията на производството, после разработихме аксесоарите за нея, а сега имаме удоволствието да покажем и още един цвят - червения и така да предложим разнообразието, от което всеки бъдещ новодомец, архитект или инвеститор да могат да избират между модерните тъмни цветове като антрацитния или да се придържат към добре познатите земни цветове - кафявото и червеното. Така имаме нов любимец на пазара: Twison 9

 

Ето защо той може да стане и Вашият нов любимец: 

Нова технология на производство

Модернизиран завод Каниджа, Сърбия

Twiston 9 е най-новият голямоформатен модел керемида, произведен чрез изцяло нова технология в модернизирания ни завод в гр. Каниджа, Сърбия. Чрез т.н. H-касети за изпичане и особено фино смляната глина, от която се произвеждат, в комбинация със специалните гипсови форми, в които се пресоват керемидите, се постига изключително гладка повърхност на керемидата и естетически издържан продукт. 

Основни характеристики на продукта

  • Голям формат на керемидата
  • Висока температура на изпичане
  • По-ниско тегло на кв. м.
  • Профилиран вертикален фалц за скоби за фиксиране срещу вятър
  • Естетически издържан продукт
RS_Porodicna_kuca_Twist_2020
Twiston 9
Голям формат на керемидата

Благодарение на големия формат керемидите Twiston 9 се монтират значително по-бързо. Този модел е особено подходящ за покриви с голяма площ, които не са сложни като конструкция. Постига се изчистена и модерна визия.

Модерна визия на покрива

И ако техническите параметри на този нов продукт дотук са осигурени, нека не забравяме и естетическия – предлага се в три енгоби – тъмно кафяво, антрацит и червено. Това го прави особено предпочитан за сгради с модернистичен стил архитектура.

Висока температура на изпичане

 

Изпечени на висока температура, керемидите Twiston 9 показват завидни резултати по отношение на тяхната якост на огъване, достигаща 2.5 kN, и изключително ниски коефициенти на абсорбция на вода, което е особено важно в райони с честа проява на минусови температури през зимата. А всички знаем, че липсата на вода в тялото на керемидата я предпазва от замръзвания и потенциални разрушения от тези замръзвания. 

Ниско обемно тегло

 

В едно с ниското обемно тегло (само 3,5 кг. на бр. или 31,5 кг на кв. м), което не натоварва дървената конструкция, този модел е оптимален в чисто технически аспект и често е предпочитан не само за ново строителство, но и за случаите на реновация. При цели 5 см. диапазон на приплъзване (от 37,5 – до 42,5 см) е възможно използването му, без да се налага рязане на последния ред и така да се постигне равномерна и изчистена визия. 

Сигурност на покрива

Чрез специалния профилиран страничен фалц се осигурява надежно закрепване на ветрозадържащите скоби и тя остава надеждно прикрепена към двойната дървена скара. Заедно с нейните два отвора за закрепване в горния фалц, този модел може да се използва при много стръмни скатни покриви, от 15 градуса минимален наклон на покрива до почти вертикални скатове. Продуктът е снабден с всички основни аксесоари (керамични и некерамични) за да се гарантира дълготраен и сигурен покрив.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Социални мрежи

Точки на продажба