Webinar

Винербергер организира серия от уебинари

Запознайте се с новите тенденции в строителството през 2023-та година!

През настоящата година организираме серия от безплатни уебинари, целящи да запознаят аудиторията с новите тенденции в областта на строителството, както и решенията, които Винербергер предлага. Следете програмата за уебинарите тук. Очакваме ви!

Архитектурен облик на съвременната градска среда

05 октомври 2023 - от 18:00 до 19:00 ч.

Ежедневието ни поглъща все повече и наистина рядко се замисляме, как влияе обкръжаващата ни среда живота ни и решенията, които вземаме.  Дали архитектурата може да бъде приятел или предизвикателство в оформянето на обществата в градовете, ще ни разкаже арх. Тодор Михайлов в нашия следващ уебинар на тема „Архитектурен облик на съвременната градска среда“. Тодор Михайлов е архитект, доктор по теория и история на архитектурата, преподавател, проектант и ръководи независимо архитектурно студио. Неговите научни интереси са насочени към ниските нива на градоустройството, към културното наследство и към ландшафтната архитектура. Изследва факторите, които определят субективните оценки на обитателите на градските пространствата, и начините за архитектурното им обогатяване. Лекцията ще разгледа общото понятие "градска среда" през малките градски пространства и начините за тяхното адекватно обживяване посредством елементите на дизайна и малките архитектурни форми.

Уебинарът изисква предварителна регистрация.

Ново

Зелени покриви. Паркинг-покриви с паважна настилка

02 ноември 2023 - от 16:00 до 17:00 ч.

Зеленината е основният фактор за „уюта“ в един град, а големите градове все по-рядко излъчват този уют. Превземането на всеки ценен квадратен метър в града все по-често измества идеята за зелени пространства. А когато говорим за качеството на въздуха, растителността е основният ни помощник в тази задача. Затова зелените покриви и паркинг покриви са един от на-разумните и практически подходи, чрез които можем да имаме и двете и да не се налага да правим компромиси с едното или другото. Как да се възползваме максимално от идеята за зелени покриви, какви са предимствата и основните им функции, как да ги изградим правилно и къде са спецификите на проектирането им ще ни разкаже инж. Орлин Илиев - дългогодишен посланик на идеята за зелени покриви.

Инж. Илиев е автор на техническото "Ръководство за проектиране и изпълнение на зелени покриви и паркинг-покриви с дренажни композити". Магистър по строително инженерство от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Съосновател на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). Участвал като проектант, изпълнител или инвеститорски контрол на зелени покриви и паркинг-покриви с площ над 40 000 кв. м в България, Австрия, Италия и Белгия.

Присъединете се към нашето приключение в изучаването и правилното планиране от идеята до реализацията и потърсете отговорите на Вашите въпроси по темата.

Събитието изисква предварителна регистрация. 

Ново

Проверявайте регулярно за следващите ни теми!

Или се абонирайте за нашия месечен бюлетин, за да не пропуснете нещо важно!

Отминали събития

Строителни материали за устойчив дизайн и намаляване на CO2 на сградите.

27 септември 2023 - от 16:00 до 17:00 ч.

Адаптирането към изменението на климата изисква непрекъснати усилия и трансформации във всички сфери на живота. Концепцията за устойчивост придобива все по-голямо значение в строителството и от архитектите и инвеститорите се очаква да мислят цялостно от ранните етапи на проекта (идеен проект, избор на материали и т.н.). Презентацията ще покаже резултатите от изследователски проект за въздействието на различни структурни системи и материали върху емисиите на CO2 на сградата през целия й жизнен цикъл. Освен това ще бъдат демонстрирани възможни подходи и основополагащи принципи на устойчивия дизайн, всички с цел намаляване на въздействието на сградата върху околната среда.

Лектор ще бъде Амел Емкич - ръководител на отдела за управление на продуктите във Винербергер Хърватска и Словения. Има магистърска степен в областта на разработването на строителни продукти за сеизмични региони от Факултета по строително инженерство на Университета в Любляна. Във Винербергер той ръководи различни изследователски и развойни проекти за устойчиви материали, иновативни продукти и модерни системни решения.

Уебинарът ще се проведе на английски език!

Събитието изисква предварителна регистрация. Очакваме ви!

Използване на системни решения при ландшафтното оформление

Отминало събитие

Уебинарът има за цел да разкаже какво стои зад осъществяването на един проект от идеите за външно оформление, през професионалната консултация на различните етапи на изпълнение, до индивидуалния подход при нестандартни проекти. 

Лектор на събитието ще бъде Николай Димитров - Мениджър Продажби Инфраструктурни проекти в Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Намаляване на екологичния отпечатък на строителството посредством употребата на бетони с рециклирани добавъчни материали

Отминало събитие

Уебинарът ще засегне темата за сериозния екологичен отпечатък, който строителството оставя и за необходимите адекватни  решения за намаляването му в  контекста на устойчивото развитие на обществото. 

Гост лектор ще бъде доц. д-р инж. Румяна ЗахариеваРъководител катедра Строителни материали и изолации, Строителен факултет УАСГ

Иновативни тенденции в планирането и проектирането на градска среда

Отминало събитие

Уебинарът цели да представи съвременните тенденции при проектиране на градските пространства. Ще засегнем и темата за стандартите на настилките и обзавеждането в Столична община. Гост лектори на събитието ще бъдат урбанистите Силвия Чакърова и Нурхан Реджеб от студио за градски дизайн и планиране place.make

Студио place.make са автори на няколко стандарта към Наредбата за градската среда на Столична община - стандарт за настилки и стандарт за елементи на обзавеждането в пешеходните пространства, както и стандарт за графично оформление на номерацията на жилищните сгради в кварталите с комплексно застрояване.

Уебинарът е подходящ за архитекти и проектанти в областта на градската среда.

Линейни отводнители - практически предимства

Отминало събитие

Лектор на събитието беше Николай Димитров - Мениджър Продажби Инфраструктурни проекти в Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД. На уебинара беше представен новия продукт в портфолиото на Semmelrock - система линейни отводнители SemDrain® и ще бъдат споделени примери от практиката

Иновативни решения за ефикасно и рентабилно строителство

Отминало събитие

Система за зидане Porotherm Profi Dryfix Extra

Бъдете в крак с новите тенденции в строителството! В уебинара ще можете да научите повече за ситемата от бъдещето Porotherm Profi Dryfix Extra. Разберете какви са предимствата, които системата осигурява, за строители, инвеститори и за крайни клиенти. Едно решение, работещо за всички.

Лектор на събитието ще бъде инж. Петър Петров - мениджър продажби във Винербергер ЕООД.

Три нови тенденции при скатните покриви

Отминало събитие

Лектор на събитието ще бъде инж. Петър Петров - мениджър продажби във Винербергер ЕООД. Ще бъдат разгледани темите за голямоформатните керемиди и техните предимства, както и тенденциите при избора на енгоба. Ще представим и новите имена на керемиди Tondach, които наскоро бяха променени вследствие на голям вътрешен проект за универсализиране на наименованията във всички компании на Винербергер. Участието в уебинара изисква предварителна регистрация. 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба