Feet of child in yellow rubber boots jumping over a puddle in the rain

Управлението на атмосферните води – Мисията възможна!

Semmelrock и PipeLife обединяват усилията си за едно успешно бъдеще

Конференция "Новости и устойчиви решения за ВиК сектора"
Конференция "Новости и устойчиви решения за ВиК сектора"
© Wienerberger EOOD

На 23.03.2023 беше отбелязан Световния ден на водата. Тази година БАВ с любезното домакинство на BAU Academy проведе конференция в хибриден формат на тема "Новости и устойчиви решения за ВиК сектора". С този форум няколко водещи компании в сектора можеха да заявят и препотвърдят своя ангажимент и решимост да предложат работещи решения за все по-задълбочаващите се проблеми по управление на атмосферните води и да презентират най-новите си разработки в подкрепа на толкова важната работа на ВиК проектанти, строителни фирми и инвеститори, обединили се около идеята "Да ускорим промяната!

Винербергер от десетилетия инвестира сериозни ресурси по опазване на околната среда, съхранение на биоразнообразието, намаляване на въглеродния отпечатък от производството и използването на нейните продукти, намаляване на потреблението на питейна вода и забавяне на ефекта на прегряване на големите градове вследствие на глобализацията и урбанизацията. Във всички сегменти, в които компанията или нейните дъщерни дружества е активна, се разработват продукти, които изпълняват тези цели все по-ефективно. Щастливи сме да споделим поредната добра практика за обединяване на усилията между дружествата от групата на Винербергер - Semmelrock и PipeLife, които заедно представиха общо решение за управление на атмосферните води.

Цялостни решения от PipeLife

Завършен цикъл

Цялостните решения за завършен цикъл на PipeLife, включващи улавянето, транспортирането, пречистването, инфилтриране в почвата и/или задържане и повторно използванe на атмосферните води с опция за пълна ревизия не оставя място за съмнения, че е помислено за всичко, така че всяка капка да може да бъде върната на човека и природата в най-чистата ѝ форма. Това решение освен, че предпазва от наводнения, гарантира максимална ефективност и контрол на оттока на атмосферните води, при това без необходимост от допълнителни инвестиции.

Настилките Semmelrock

като решение за естествено отичане на водата

А наводненията са все по-често наблюдавано явление, за съжаление. В помощ на това, системните решения от продуктовото портфолио на Semmelrock за павиране и отводняване се включват успешно в подобряване на последиците от този факт. Сегментните настилки Semmelrock, независимо дали става въпрос за паважи или плочи допринасят за по-равномерното оттичане на дъждовните води при обилни валежи, чрез просмукването на водата през фугите образувани между изделията, което облекчава натоварването върху градските канализационни мрежи и спомагат за правилното отвеждане на водата, където ѝ е мястото – в почвата, където да даде нов живот на флора и фауна. 

Схема на дренаж
© Wienerberger EOOD

Да вкараме водата в правилния път

с линейните отводнители SemDarin

Правилното улавяне и насочване на пътя на водата под настилката пък ѝ помага да не „загуби“ правилната посока и да не навлиза в зони, където е нежелана, например гаражи, мазета и др. Затова се грижат линейните отводнители SemDrain, които наскоро допълниха портфолиото от решения Semmelrock. В зависимост от предвиденото натоварване на площта има опции за различен клас отводнителиА15 за пешеходно, В125 за леко автомобилно или С250 за тежкотоварно, а за индивидуални проекти със специфични изисквания по отношение на предвиденото натоварване Semmelrock предоставя възможност за поръчка на линейни отводнители отговарящи на по-високи класове като: D400 за пътища и магистрали, та до F900 за летища и зони с извънредно тежко натоварване. 

PipeLife Stormbox
© PipeLife

PipeLife Stormbox

с грижа за дъждовната водя

Разполагайки с всички инструменти „навигиране“ на водата по пътя ѝ, Pipelife Stormbox I и Stormbox II се явяват „черешката на тортата“, която спомага за успешно задържане и инфилтрация на дъждовната вода в почвата. Така събраните дъждовни води от покриви, улици, паркинги, площади и зелени площи, се отвеждат чрез водосточни тръби и „упътват“ към линейните отводнители, които пък ги „прехвърлят“ на грижите на дренажните призми Stormbox. С техния нетен задържателен обем от 95,5%, висока устойчивост, улеснени инспекция и монтаж едва ли можем да си представим по-цялостно и високоефективно решение за грижата и управлението на дъждовната вода.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба