Композиоционна снимка Bradstone Milldale система за стени и огради - сив меланж

Изграждане на атрактивен цветарник с Bradstone Milldale

Semmelrock Stein+Design предлага разнообразни продукти с мултифункционално приложение, с които да реализирате творческите си идеи, като останете верни на индивидуалния си стил. Предайте уют или създайте акцент, като изградите декоративни, архитектурни елементи в градината с продуктите от серията Bradstone.

Разнообразието от елементи позволява да зонирате пространството, като го оптимизирате и своевременно запазите хармонията във Вашето кътче за отдих. Системите Bradstone са практично решение за изграждане на различни по големина и форма цветарници. Декоративните цветарници на няколко нива предлагат удобството да аранжирате различни растителни видове и да създадете атрактивна композиция с цъвтящи и вечно зелени видове. За да създадете хармонична среда, в която видовете да съжителстват без да си пречат, Ви препоръчваме да се консултирате със специалисти.

Разбира се необходимо е да съобразите размерът на кореновата система, за да не се компрометира конструкцията на цветарника или развитието на растението. За градината е препоръчително да изберете непретенциозни видове с плитко вкореняване, които предпочитат слънчеви терени и са издръжливи на ниски и високи температури. За да осигурите лесна поддръжка на цветарника желателно е да съобразите дренажа на почвата и необходимостта от органични вещества за подхранване на растението.

Технология на изграждане на цветарник с блокчета за зидане Milldalе

Преди да започнете изграждането трябва да очертаете мястото което сте избрали. Ако имате съществуваща „стара основа“ върху която да изградите Вашия нисък цветарник можете да започнете изграждането. В случай, че цветарника е по-висок първо трябва да се направи фундамента.

Важно! Дълбочината на фундамента в общия случай зависи от височината и типа на конструкцията.

Стъпка 1

За цветарник с височина до 90 cm направете изкоп с дълбочина мин.50 cm и ширина 20 cm. Вместо кофраж използвайте кухотелно блокче за зидане с размери 50х20х25 cm, което трябва да запълните с бетон С 16/20.

Стъпка 2

След като изкопът се запълни, фундаментът трябва да бъде изравнен и да се остави да се втвърди. Когато изравнявате повърхността, използвайте нивелир за по-голяма прецизност.

Стъпка 3

Нанася се зидарски разтвор 10-20 mm и се пристъпва към редене на първия ред блокчета. Първият ред блокчета е добре да се монтира върху по-дебел слой (10-20 mm) от материалът за слепване (може и зидарски разтвор) с цел нивелиране и изравняване на нивото.

Стъпка 4

Блокчетата се слепват както хоризонтално така и вертикално, като дебелината на лепилния слой е желателно да бъде около 5 mm. Работете от дясно на ляво, като внимавате да не зацапвате блокчетата с излишен материал. Запълнете фугите с подходяща фугираща смес.

Стъпка 5

Максималната височина на зида е до 90 cm. препоръчително е да залепите до 6 реда блокчета за зидане и да добавите покривна плоча

Стъпка 6

След всеки ред проверявайте дали конструкцията е равна.

Стъпка 7

Залепете покривната плоча, за да придадете завършен вид на цветарника.

Стъпка 8

Запълнете всички фуги между елементите от вътрешната страна с лепилния разтвор и поставете хидроизолация преди да поставите пръстта и да посадите растенията.

Вашият цветарник е готов!

Можете да използвате конструкциите и за отглеждане на зеленчуци.

Още варианти на декоративни цветарници и друга градинска архитектура, изградена със системи за стени и огради Madoc, Milldale, Travero и Mountain Block  може да откриете в брошурата  Bradstone - креативни решения.

 

Bradstone Milldale система за огради

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Точки на продажба

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

    0Резултати

    Социални мрежи

    Точки на продажба