Композиоционна снимка Bradstone Milldale система за стени и огради - сив меланж

Изграждане на атрактивен цветарник с Bradstone Madoc

Semmelrock Stein+Design предлага разнообразни продукти с мултифункционално приложение, с които да реализирате творческите си идеи, като останете верни на индивидуалния си стил. Предайте уют или създайте акцент, като изградите декоративни, архитектурни елементи в градината с продуктите от серията Bradstone.

Разнообразието от елементи позволява да зонирате пространството, като го оптимизирате и своевременно запазите хармонията във Вашето кътче за отдих. Системите Bradstone са практично решение за изграждане на различни по големина и форма цветарници. Декоративните цветарници на няколко нива предлагат удобството да аранжирате различни растителни видове и да създадете атрактивна композиция с цъвтящи и вечно зелени видове. За да създадете хармонична среда, в която видовете да съжителстват без да си пречат, Ви препоръчваме да се консултирате със специалисти.

Разбира се необходимо е да съобразите размерът на кореновата система, за да не се компрометира конструкцията на цветарника или развитието на растението. За градината е препоръчително да изберете непретенциозни видове с плитко вкореняване, които предпочитат слънчеви терени и са издръжливи на ниски и високи температури. За да осигурите лесна поддръжка на цветарника желателно е да съобразите дренажа на почвата и необходимостта от органични вещества за подхранване на растението.

Технология на изграждане на цветарник с блокчета за зидане Madoc и Milldalе

Преди да започнете изграждането трябва да очертаете мястото което сте избрали. Ако имате съществуваща „стара основа“ върху която да изградите Вашия нисък цветарник можете да започнете изграждането. В случай, че цветарника е по-висок първо трябва да се направи фундамента.

Важно! Дълбочината на фундамента в общия случай зависи от височината и типа на конструкцията.

Стъпка 1

За цветарник с височина до 90 cm направете изкоп с дълбочина мин.50 cm и ширина 20 cm. Вместо кофраж използвайте кухотелно блокче за зидане с размери 50х20х25 cm, което трябва да запълните с бетон С 16/20.

Стъпка 2

След като изкопът се запълни, фундаментът трябва да бъде изравнен и да се остави да се втвърди. Когато изравнявате повърхността, използвайте нивелир за по-голяма прецизност.

Стъпка 3

Нанася се зидарски разтвор 10-20 mm и се пристъпва към редене на първия ред блокчета. Първият ред блокчета е добре да се монтира върху по-дебел слой (10-20 mm) от материалът за слепване (може и зидарски разтвор) с цел нивелиране и изравняване на нивото.

Стъпка 4

Блокчетата се слепват както хоризонтално така и вертикално, като дебелината на лепилния слой е желателно да бъде около 5 mm. Работете от дясно на ляво, като внимавате да не зацапвате блокчетата с излишен материал. Запълнете фугите с подходяща фугираща смес.

Стъпка 5

Максималната височина на зида е до 90 cm. препоръчително е да залепите до 6 реда блокчета за зидане и да добавите покривна плоча

Стъпка 6

След всеки ред проверявайте дали конструкцията е равна.

Стъпка 7

Залепете покривната плоча, за да придадете завършен вид на цветарника.

Стъпка 8

Запълнете всички фуги между елементите от вътрешната страна с лепилния разтвор и поставете хидроизолация преди да поставите пръстта и да посадите растенията.

Вашият цветарник е готов!

Можете да използвате конструкциите и за отглеждане на зеленчуци.

Още варианти на декоративни цветарници и друга градинска архитектура, изградена със системи за стени и огради Madoc, Milldale, Travero и Mountain Block  може да откриете в брошурата  Bradstone - креативни решения.

 

Bradstone Milldale система за огради

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

    0Резултати

    Търсене на дистрибутори