Bradstone Mountain Block сив меланж

Ниска декоративна стена с Bradstone Mountain Block

Как? Например с изграждането на декоративно огнище или кладенец. Предлагаме Ви интересни възможности в няколко стъпки с блокчетата от системата Bradstone Mountain Block, с които да постигнете желаните резултати.

Ако имате стара или износена конструкция, можете лесно да я освежите или да изградите нова. Декоративните блокчета с трапецовидна форма ще Ви улеснят в тази задача, особено ако сте привърженик на естествените материали и природната красота. Започнете с планирането – представете си как ще изглежда Вашата декоративна конструкция и започнете с оформяне на основата. Тук може да подходите новаторски или традиционно.

Ако височината на изгражданата от Вас конструкция трябва да е повече от 60 – 70 cm и площта, върху която сте решили да се разгърнете, е по-голяма, препоръчително е да се ползва традиционния метод за монтаж чрез изграждане на фундамент и залепване на отделните елементи с подходящ разтвор за лепене и фугиране на циментова основа. Много е важно първият ред блокчета да бъде добре нивелиран.

Необходими материали и инструменти

 • Бетонови блокове Mountain Block
 • Бетонови плочи Mountain Block
 • Лепилен разтвор
 • Фугираща смес
 • Гумен чук
 • Нивелир
 • Кофа
 • Пош
 • Мистрия
 • Хартиено тиксо

Подготовка на терена

Стъпка 1

Стартирайте подготовката, като оформите терена с помощта на канап и изкопаете бразда с дълбочина около 20 cm и широчина около 30 cm.

Стъпка 2

Следете нивото постоянно с помощта на нивелир и при необходимост го изравнявайте.

Изграждане на стената

Стъпка 3

За да гарантирате стабилност на конструкцията, е препоръчително да запълните браздата със ситен чакъл. Подложката ще изолира бетоновите блокчета, ще ограничи негативния ефект от цикъла замръзване – размръзване в почвените слоеве и ще осигури добър дренаж. Уплътнете основата.

Стъпка 4

Започнете изграждането на стената, като подреждате блокчетата Bradstone Mountain Block без строителен разтвор, само с помощта на гумен чук.

Стъпка 5

Следвайте очертанията на канапа и следете нивото постоянно с помощта на нивелир. При необходимост изравнявайте.

Стъпка 6

Подгответе изолацията по дължината на стената. Тя осигурява надеждна защита от влага и свличане на пръст.

Стъпка 7

Наредете блокчетата на желаната височина. Важно е изолацията да бъде на нивото на височината на конструкцията.

Стъпка 8

Залепете трапецовидна плоча Mountain Blocк или плоча Old Town 45 x 30 cm цвят пясъчник с подходящ строителен разтвор или монтажно лепило. Запълнете фугата с подходящ фугиращ материал. Облепете края на плочите с предпазна хартиена лента и нанесете фугиращия материал с пош с подходящ накрайник, а излишното количество изчистете с подходяща гъба преди да изсъхне.

Монтаж, чрез "Зъбно зацепване"

Чертеж "Зъбно зацепване"
Чертеж "Зъбно зацепване"

Иновативната система за “зъбно зацепване” служи за заключване на блокчетата. В резултат се получава отместване на всеки следващ ред с 1 cm. Благодарение на нея изграждате стена на сух монтаж с максимална височина до 60 cm/6 реда блокчета/. За стени над 60 cm предвидете бетонен фундамент, като всеки ред трябва да бъде залепен за предходния с подходящ строителен разтвор. В този случай е необходимо да се посъветвате с конструктор! При конструкции под 60 cm можете да монтирате редовете след първия, без да нанасяте лепилен разтвор, като използвате “зъба” в долната част на блокчетата. Чрез тази  технология на „зазъбване“ между отделните елементи ще си спестите лепенето ред по ред.  За да бъде завършена конструкцията  е препоръчително последния ред от покривни плочи да бъде залепен и фугите между плочите да се запълнят с фугираща смес. Внимание! Всеки следващ ред конструкцията се измества с 15 mm.

Системата Bradstone Mountain Block се предлага в следните цветове:

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Точки на продажба

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба