AirPave Malaga, cala

Добри практики - Airpave

Благодарение на специфичната технология на производство, порцелановите плочи AirPave притежават елегантен дизайн, модерни форми, здравина, високо качество и изключителна лекота. 

С дебелина само от 2 cm серията AirPave предлага олекотени решения подходящи за екстериорни и интериорни пространства като басейни, аквапаркове, веранди, покривни тераси, зимни градини, фоайета, уелнес центрове и др.

Разнообразен дизайн

Формати, цветове и повърхности: Ако търсите ефект на голямо свободно пространство, серията Airpave може да предложи подходящо решение за Вашия проект. Правите кантове с микрофаска и форматите 60x6, 90×45, 30×120  и 60×120 cm ще придадат на настланите повърхности хомогенно излъчване и завършеност на картината.

Сериите PANAMAMONAROSELVACASONA предлагат богат избор на цветове и повърхности. Всеки почитател на декинга може да се възползва от плочите SELVA, а нежните и ненатрапчиви топли нюанси на бежовото от серията PANAMA са подходящо допълнение към проекти със средиземноморски стил. За почитателите на минимализма красиво решение за настилка, предлагат порцелановите плочи AirPave MONARO, а усещането за мрамор, което създават MALAGA и CASONA ще впечатли всеки, който обича дизайна вдъхновен от природата.

Идеи за комбинации: Благодарение на разнообразните възможности за комбиниране с бетоновите изделия от продуктовата гама на Semmelrock, могат да бъдат създадени хармонични преходи в дизайна подчертаващи прехода между терасата и градината. Можете да пренесете стила от Вашия интериор навън, с помощта на мекото излъчване и елегантност на плочите от висококачествен порцелан. 

Идентичната повърхност и цветове на плочите CASONA и MALAGA (60 x 60 cm)  са предпоставка да развихрите въображението си, като комбинирате двата формата, а защо не и като комбинирате различни цветове от един формат. 

Избор на растер и цвят на фугата: Изборът на схема на подреждане играе важна роля за цялостното въздействие на площта. Изборът на цвят на фугата също е решаващ, тъй като колкото повече се различава от цвета на плочите, толкова по-ясно изпъква растера. Ето и няколко възможности за полагне на плочите AirPave:

Вариант 1

Вариант 2

Вариант 3

Препоръки при монтаж:

Избор на метод на монтаж: Определянето на метода на монтаж, зависи от функционалността на зоната, спецификите на съответния обект и т.н. Тъй като крайният резултат зависи не само от високото качество на продукта, но и от качественото и правилно полагане, препоръчително е продуктите да се монтират от професионалисти, съобразно валидните национални норми и директиви, както и препоръките за полагане на съответните системни компоненти. Това ще гарантира впечатляваща визия и удовлетворяващ краен резултат.

Проверка на основата: Преди да бъдат положени плочите AirPave, основата трябва да се провери
и анализира от специалист. При полагането на плочите AirPave препоръчваме да се планира наклон от мин. 2%, за да може да се гарантира оттичане на водата. Основата трябва да отговаря на изискванията за избрания начин на полагане.

Работа с продукта: В началото на полагането доставените плочи трябва да се проверят за видими дефекти, разлика в цветовете или грешна доставка. За преодоляване на евентуални леки различия в цвета или структурата, които са неизбежни и зависят от партидата и поради това не представляват дефекти, трябва се полагат плочи от няколко опаковки едновременно. Плочите AirPave се доставят в индивидуални картонени опаковки. Имайте предвид, че работата с голям брой плочи едновременно, без да бъдат монтирани, може да доведе до отчупване на плочите. 

Рязане на плочите: За да избегнете натрошаване на плочите е препоръчително да използвате машини за мокро рязане. Освен, че по този начин ще гарантирате добрия срез на плочите, ще редуцирате и праха, който се отделя при рязане на плочите.

Полагане върху дренажен разтвор: Този метод за полагане е подходящ за пътеки, стълбища, тераси и зони около басейни. Полагането на плочите AirPave в комбинация с лепилен и дрена-
жен разтвор е най-стабилният метод за полагане. Използвайте подходящо лепило в система с дренажния разтвор. Широчината на фугата трябва да е съобразена с избрания цвят плочи, но e препоръчително да бъде 5 mm. Готовите фуги трябва да се запълнят изцяло с подходящ фугиращ разтвор. Отделянето на полета и запълване на фугата между тях с еластичен уплътнител (силикон или полиуретан) се базира на нивото на технически познания.

Полагане върху филц с дренажна подложка: Подходящ метод на полагане за градински пътеки, подходи и тераси. При този начин на полагане между филца и циментовата замазка (с наклон от минимум – 2%) се поставя дренажна подложка и съответната хидроизолация. Това осигурява оптимално отвеждане на водата. Подложният бетон в комбинация с подложката, осигурена против замръзване, гарантират оптималната стабилност на основата.За да се осигури необходимата широчина на фугата е препоръчително да се използват дистанционери за фуги с минимална широчина от 5 mm. Фугите трябва да са изцяло запълнени с пясък за фуги.

Полагане върху филц без дренажна подложка: Полагане върху сипица / филц без дренажна подложка е най-бързият и икономичен начин. Плочите се полагат върху различни слоеве с различна дебелина и зърнометрия. Под осигурената срещу замръзване основа от трошена скална маса, като опция може да бъде положен геотекстил. Традиционният метод ’’сух монтаж’’ осигурява оптимално отвеждане на водата в основата. За да се осигури необходимата широчина на фугите е препоръчително да се използват дистанционери за фуги с минимална широчина от 5mm. Оформените фуги трябва да се запълнят изцяло с пясък за фугиране. Подходящ метод на полагане за градински пътеки, подходи и тераси.

Полагане на тревна фуга: Идеален начин на полагане за пътеки в градината. За да се осигури стабилност, обаче, плочите се поставят индивидуално, върху подложка от  уплътнена сипица / филц, разположена върху добре изчистена от трева почва. Препоръчително е сипицата да обхваща цялата повърхност на плочата, за да се предотврати отчупване на ъглите в процеса на експлоатация.

Полагане върху регулируеми крачета: За полагането на плочите AirPave, плаващо върху регулеруеми и самонивелиращи се крачета, са подходящи гладки, равни повърхности. Циментовата замазка под тях трябва да бъде с минимум – 2 % наклон и да бъде позиционирана между подложния бетон и хидроизолацията. Изборът на подходящи крачета зависи от от тяхната височина. Броят на крачетата зависи от размерът на плочата. За да придадете цялостен завършен вид може да
използвате подходящи завършващи профили. Методът е подходящ за балкони и тераси, а едно от основните предимства, е че тръбите и окабеляващите системи, ако има такива, остават в празното пространство под плочите и на практика могат да бъдат инспектирани и обслужвани по всяко време. Монтажът върху регулеруеми крачета е подходящ за големи площи, изисква минимална подотовка на терена и не са необходими свързващи материали.

Фугиране: Изборът на фугиращ материал зависи от избрания метод на полагане. Правилното изпълнение на фугите повишава стабилността, както и еластичността на повърхността, тъй като така плочите могат да поемат по-добре разместванията и да се избегнат счупвания на плочите.  Препоръчителната  ширина на фугата е 5 mm. Препоръчител-ната широчина на фугата по периферията e 8 mm. За оптимално разстояние на фугите трябва да се използват кръстчета за фуги с минимална ширина на фугата от 5 mm. Фугите трябва да се запълнят изцяло с фугираща смес.

Почистване и поддръжка: Плочите притежават ниска хигроскопичност и устойчивост на UV лъчи, замръзване и химикали. Това означава, че повърхността на AirPave се почиства лесно от петна, цветовете се запазват във времето и минимални изисквания за поддръжка дори при зимни условия. Това прави плочите AirPave идеалния материал за оформление на площи на открито. За поддръжката на повърхностите използвайте само средства за почистване и поддръжка, подходящи за гранитогрес ( виж серията FINALIT) , като имате предвид и използвания материал за фугите. Фугите, запълнени с несвързан материал (кварцов пясък) трябва да се почистват така, че фугиращият материал да не се отстрани или извади от фугата. При машинно почистване, машините не трябва предизвикват изсмукване на фугите, за целта те трябва да се насочват хоризонтално на повърхността. Трябва да се има предвид, че след почистване трябва да се провери дали фугата е пълна сматериал и при необходимост да се допълни. При снегопочистването и снегоизвозването да се използват подходящи еластични накрайници на машините за да се предотврати механично нараняване на настилката. Да не се използват инструменти с метален накрайник при ръчно почистване.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Точки на продажба

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

    0Резултати

    Социални мрежи

    Точки на продажба