Лятна академия Лидерите

Wienerberger и Semmelrock отново част от Лятна Академия Лидерите

За четвърта поредна година Wienerberger и Semmelrock участваха в инициативата, организирана от Hobelix Лятна Академия Лидерите. Събитието се проведе от 8-ми до 10-ти юли в град Габрово и събра близо 60 ученика от професионални строителни гимназии. 

Състезанието се проведе в осем състезателни рунда, подготвени с практически задачи от компании в строителния бранш. Учениците бяха разделени на отбори по четирима, като всеки екип предварително бе избрал свой лидер. Менторите от Wienerberger и Semmelrock Генади Велков, Цветан Aтанасов и Тодорин Георгиев бяха подготвили за учениците две основни задачи: 

Зидане с иновативната система Porotherm Profi Dryfix Extra

Първа задача

Първоначално участниците трябваше да изградят стена с прав ъгъл, използвайки иновативната система Porotherm Profi Dryfix Extra с керамичен блок с дебелина 12 см. Системата включва шлайфани керамични блокове Porotherm Profi 12 и полиуретаново лепило Dryfix Extra. Предизвикателство за учениците беше да подведат правилно първия ред керамични блокове. Те трябваше да използват зидарски разтвор за основа и върху него да поставят керамичните блокове. Основаната тънкост при работата със системата Porotherm Profi е именно направата на равна основа. Нареждането на керамичните блокове след това и работата с полиуретановото лепило беше лесно и особено интересно за участниците, тъй като представляваше съвсем нов метод на зидане. Отборите, които успяха да осигурят равна основа за своите зидове, завършиха с перфектно нивелирана стена и получиха висока оценка от менторите. 

Редене на сегментен паваж ARTE

Втора задача

Втората задача беше свързана с нареждането на каре със сегментен паваж ARTE. Участниците получиха инструктаж как да наредят сегментните блокове и блок схема, която трябваше да следват. Цветан Атанасов, ментор от страна на Semmelrock, им обърна специално внимание какво трябва да следят, за да не се изкриви цялостната конструкция. Повечето отбори подходиха внимателно към инструкциите и успяха да наредят равно каре с паваж ARTE, като заслужено получиха високи оценки. Работата в екип и правилното разпределение на задачите от лидерите донесоха допълнителни точки на по-добрите отбори. 

Мотивиращи лектори

В допълнение към състезанието и работните задачи през деня организаторите от Хобеликс бяха поканили мотивиращи личности за лектори във вечерната програма на събитието. 

Ултрамаратонецът Краси Георгиев

Лектор

Учениците се срещнаха на живо с ултрамаратонеца Краси Георгиев  – инициатор и участник в много благотворителни каузи. Краси е първият българин успешно завършил Badwater – един от най-трудните ултрамаратони в света, в Долината на смъртта в САЩ. Той финишира 34-ти от 96 стартирали участници, след като изминава 216-километровата дистанция за 37.37 часа.

Биотехнологът Петър Нефтелимов

Лектор и вдъхновител

Специален гост на изданието тази година беше и Петър Нефтелимов – биотехнолог и биопредприемач по професия, съосновател на Цвете в епруветка и журналист, автор, лектор и вдъхновител по призвание. Те мотивираха всички присъстващи с историите си и ги вдъхновиха да преследват своите визия и цели и никога да не се отказват дори от най-смелите си мечти.

Да оставим следа

Монумент в Габрово

Традиционно участниците в Лятната Академия оставиха своя следа на централния площад в Габрово. Те изработиха траен монумент, припомнящ най-важните човешки ценности, които често забравяме в ежедневието си. 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба