Лятна Академия Лидерите 2020

Винербергер подкрепя бъдещите професионалисти на България.
За втора поредна година, Винербергер подкрепи младите таланти на България, с подкрепата си към инициативата Лятна Академия Лидерите. Тридневното събитие за ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас от цяла България има за цел да вдъхновява и мотивира младите хора, които тепърва правят една от най-важните крачки в живота си – избора на кариерен път.

На въпроса „Защо решихте да участвате?“, инж. Цанко Миланов, управител на Винербергер, отговори:

“За да се подготвят надеждни и качествени кадри, е необходимо да се обърне внимание на развитието им възможно най-рано. Идеята и каузата на Лятна Академия Лидерите е много добра и заслужава отделеното време. Наша обща мисия е да запалим искрата за развитие в сектора, защото младите хора имат нужда от пример.”

С участието си в събитието, Винербергер цели да предаде ноу-хауто зад иновативните решения на пазара на бъдещите архитекти, инженери, строители. Затова компанията подготви практическа задача за участниците, като всеки отбор ученици имаше час и половина, за да изгради Т-образна стена с три реда тухли Porotherm 25 N+F и Porotherm 12 N+F

Инж.Диана Бонкова (продуктов мениджър за Винербергер) и Генади Велков (демонстратор) подкрепяха отборите в изпълнението на задачата в трите поредни дни на академията. Те напътстваха, помагаха и отговаряха на въпросите на 12-те отбора, както и оцениха работата им. Следяха и за безопасността на участниците на строителната площадка, или по-скоро, преобразеният площад пред общината в Габрово.

Освен практическата задача и напътствията на менторите, по-ентусиазираните ученици имаха възможност допълнително да поговорят с Диана и Генади за различни аспекти, свързани с архитектурата и строителството с тухли и керемиди. Двамата представители на Винербергер имаха желанието и възможността да разкажат в повече детайли на учениците за различните системни решения, които компанията предлага, като например пълнените тухли Porotherm 38 Izo Profi, покривните системи Tondach, както и най-новата система Porotherm Profi Dryfix Extra

Учениците, от своя страна, споделиха, че с голям ентусиазъм и интерес са изпълнили задачата на Винербергер. Отборите бързо навлязоха в състезателния дух и всеки следващ екип се стараеше да направи по-впечатляяаща зидария от вече построените. Участниците се състезаваха не само по точност, но и за време, като една от най-добрите зидарии за цялото състезание беше построена за около 40 минути.

Като допълнение към практическите знания, които участниците придобиха, менторите оценяваха лидерските умения и екипната работа на отборите. И въпреки че учениците в един отбор бяха събрани от различни градове и гимназии, добрата колаборация си пролича отдалеч.

Благодарим на всички организатори от Хобеликс, на младите и будни участници, компании и колеги, които взеха участие в събитието! За нас беше удоволствие да сме част от Лятна Академия Лидерите и се радваме, че успяхме да допринесем към развитието на бъдещите таланти в архитектурната и строителната сфера в България!

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm

Разтворите на Винербергер - част от цялата система

Три уникални разтвора, които правят строенето лесно, бързо и качествено.

Често задавани въпроси за керамични блокове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за керамични шурцове Porotherm

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за разтворите на Винербергер

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба