Лятна Академия Лидерите 2020

Винербергер подкрепя бъдещите професионалисти на България.
За втора поредна година, Винербергер подкрепи младите таланти на България, с подкрепата си към инициативата Лятна Академия Лидерите. Тридневното събитие за ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас от цяла България има за цел да вдъхновява и мотивира младите хора, които тепърва правят една от най-важните крачки в живота си – избора на кариерен път.

На въпроса „Защо решихте да участвате?“, инж. Цанко Миланов, управител на Винербергер, отговори:

“За да се подготвят надеждни и качествени кадри, е необходимо да се обърне внимание на развитието им възможно най-рано. Идеята и каузата на Лятна Академия Лидерите е много добра и заслужава отделеното време. Наша обща мисия е да запалим искрата за развитие в сектора, защото младите хора имат нужда от пример.”

С участието си в събитието, Винербергер цели да предаде ноу-хауто зад иновативните решения на пазара на бъдещите архитекти, инженери, строители. Затова компанията подготви практическа задача за участниците, като всеки отбор ученици имаше час и половина, за да изгради Т-образна стена с три реда тухли Porotherm 25 N+F и Porotherm 12 N+F

Инж.Диана Бонкова (продуктов мениджър за Винербергер) и Генади Велков (демонстратор) подкрепяха отборите в изпълнението на задачата в трите поредни дни на академията. Те напътстваха, помагаха и отговаряха на въпросите на 12-те отбора, както и оцениха работата им. Следяха и за безопасността на участниците на строителната площадка, или по-скоро, преобразеният площад пред общината в Габрово.

Освен практическата задача и напътствията на менторите, по-ентусиазираните ученици имаха възможност допълнително да поговорят с Диана и Генади за различни аспекти, свързани с архитектурата и строителството с тухли и керемиди. Двамата представители на Винербергер имаха желанието и възможността да разкажат в повече детайли на учениците за различните системни решения, които компанията предлага, като например пълнените тухли Porotherm 38 W.i Plan, покривните системи Tondach, както и най-новата система Porotherm Profi Dryfix Extra

Учениците, от своя страна, споделиха, че с голям ентусиазъм и интерес са изпълнили задачата на Винербергер. Отборите бързо навлязоха в състезателния дух и всеки следващ екип се стараеше да направи по-впечатляяаща зидария от вече построените. Участниците се състезаваха не само по точност, но и за време, като една от най-добрите зидарии за цялото състезание беше построена за около 40 минути.

Като допълнение към практическите знания, които участниците придобиха, менторите оценяваха лидерските умения и екипната работа на отборите. И въпреки че учениците в един отбор бяха събрани от различни градове и гимназии, добрата колаборация си пролича отдалеч.

Благодарим на всички организатори от Хобеликс, на младите и будни участници, компании и колеги, които взеха участие в събитието! За нас беше удоволствие да сме част от Лятна Академия Лидерите и се радваме, че успяхме да допринесем към развитието на бъдещите таланти в архитектурната и строителната сфера в България!

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за керамични блокове Porotherm