Керемиди Tondach Continental 9

Покривът е петата фасада на сградата и от избора на покривно покритие зависят цялостната визия и завършен вид на сградата. В същото време той трябва да осигурява сигурна защита от различните атмосферни влияния. В тази връзка бихме искали да Ви представим нашия нов модел керемиди Tondach Continental 9, с който бихме искали да Ви предложим продукт не само с подобрени дизайн и визия, но и с повишени технически характеристики.

Технология на производство и естетика

Нова производствена технология

Керемидите Tondach Continental 9 са естетически издържан продукт с отлична визия и гладка повърхност, издръжлива на атмосферните влияния. По време на производството глината преминава през много фина глиноподготовка, за да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата, но и технически показатели. Те се произвеждат чрез най-новата технология на изпичане чрез H-образни касети, за да бъдат избегнати т.нар. „контактни точки“ по повърхността им с другите керемиди при изпичането им и да се гарантира перфектната им равнинност и отлична естетика.

Цвят и повърхност

Енгобирана повърхност

Керемидите Tondach Continental 9 са с енгобирана повърхност. Енгобите представляват разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. Полученият разтвор се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида, като по този начин се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След самото изпичане енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 в момента се предлагат в цвят антрацит, но този модерен цвят в допълнение с изчистената визия на модела може да Ви осигури желаната модернистична визия още днес. 

Подобрени технически характеристики на продукта

По-добра водонепропускливост

Преимуществата на новия модел керемиди на ВинербергерTondach Continental 9  не свършват само с отличната визия на продукта и новия им размер. При този нов модел е оптимизирано и теглото на керемидите и така натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2 като по този начин се намалява и натоварването върху покривната конструкция, а от там и върху конструкцията на сградата. Една от основните цели на Винербергер е повишаването на техническите характеристики на продуктите. Чрез по-високата температура на изпичане на керемидите Tondach Continental 9 са повишени якостните характеристики, както и водонепропускливостта им. В допълнение те са с нов по-голям формат и размери 30х50см, което прави необходими само 9 бр. керемиди, за да се покрие един квадратен метър от покрива.

Сигурност и защита

Освен производството на висококачествени продукти, осигуряването на дълъг експлоатационен период на целия покрив и безопасна среда за обитателите са сред основните задачи за Винербергер. Промените в климата, увеличението на честотата и силата на бурите водят до повишаване на изискванията към покривните конструкции. В тази връзка Винербергер предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и служат за осигуряването на дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Крепежните елементи като скобите за закрепване на керемидите не позволяват разместването и/или повдигането на им при силни ветрове. Климатични промени са взети предвид и при новия дизайн на керемидите Tondach Continental 9. Чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, съответно се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и разходите за поправката му.

В допълнение към скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър Винербергер предлага за новия си продукт и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг, което би застрашило здравето и живота на минувачите покрай сградата. Правилното снегозадържане е особено важно в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки. Още по темата снегозадържане можете да прочетете тук

За дълъг живот на покрива

Системно решение

Осигуряването на достатъчно добра вентилация на покривната конструкция играе ключова роля за постигането на отличен комфорт в таванските помещения и дълъг експлоатационен период на покрива. Поради тази причина в допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с некерамичните елементи за вентилация на покривната система като вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио и др., Винербергер препоръчва и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9, с които ще гарантирате безпроблемната експлоатация на Вашия покрив за години напред. 

Поглед към звездите

Комбинирайте с покривни прозорци Tondach

След като сме си осигурили красив и надежден покрив, който да подслонява мечтите ни, можем смело да обособим свое кътче в пространството под покрива в уютното убежище от забързаното ежедневие и да помечтаем, гледайки в края на деня към звездите. За това перфектното решение са покривните прозорци Tondach, които със свето разнообразие от модели и размери ще позволи да оформите помещенията под покрива с размах. С няколко по-малки прозореца или един-два по-големи ще внесете повече светлина и ще стоплите сърцето на иначе мрачните помещения под покрива. Външните и вътрешните щори пък ще се погрижат за запазване на хладкия въздух през знойните летни месеци. В какво ще се превърне новото пространство, зависи само от смелостта на въображението. А кой модел прозорец да бъде избран е лесно със съветите тук.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Още информация за покриви Tondach

Социални мрежи

Точки на продажба