Roof Accessories Campaign - Brandawareness

Цялостни системи за нов покрив

Покривът не се състои само от керемиди.
За да устои на бури и ветрове, той се нуждае и от правилните аксесоари. Покривните решения Tondach предоставят пълна система от висококачествени керемиди, керамични и некерамични аксесоари. Ето защо наричаме Tondach покрива, който не пропуска нищо!

Tondach покривни системи

Керамиката – доказана от времето и цивилизациите

С течение на времето определени строителни материали и начини на градеж са се наложили като предпочитани. Много добър пример за това е керамиката. Тя е и основата, върху която се градят продуктите Tondach. 

Керамични покриви
Керамични покриви

Керамичните покриви притежават редица предимства, определящи ги като синоним на дълготрайност, сигурност и надеждност. Сред тях се нареждат устойчивост, топлинна акумулация, набор от форми и цветове, хармонично съчетание с други материали. Керамичните керемиди са само връхната точка на цялостната покривна система, за чието изпълнение и безпрепятствено функциониране, Винербергер предоставя разнообразни решения. За да работи покривът, трябва да бъде изградена цялата покривна система, а за да се реализира тя, е необходимо да бъдат прилагани системни решения, които са запазено ноу-хау на Винербергер.

 

Компоненти на цялостната покривна система Tondach

Покривната система се състои от керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари.

Покрив с керемиди
Покрив с керемиди

Сред тези аксесоари са фолио (подпокривна мембрана), летви, контра летви, керамични аксесоари като керемиди със специфични функции (например вентилационна, снегозадържаща, полукеремида и др.). Прилагането на некерамични аксесоари също е от ключова важност, като част от решенията, които Винербергер предлага, като се започне от вентилиращата лента под капаците на билото, монтирани със сух монтаж, скоби за керемиди и капаци, летводържатели, защитна мрежа против птици, различни елементи за вентилация, та се стигне до обшивка за комин и т.н. и т.н. системи за снегозадържане и т.н. 

Използването на всички необходими аксесоари за покрива, гарантира неговата дълготрайност и надеждност. В комбинация на предоставяната от Винербергер 33-годишна гаранция, можете да разчитате на решение за поколения наред. 

Модели керамични керемиди

Как би изглеждал нашият покрив?

Много често мислено си представяме как ще изглежда нашият покрив, но представата ни остава някак неясна, абстрактна и нетрайна. Освен това има голямо значение как изглежда само една керемида и как изглеждат много керемиди подредени в строен и подреден покрив. Най-лесно би било да имаме и двете пред себе си.

Сигурност на подпокривното пространство

Пародифузните мембрани гарантират водоустойчивост, паропропускливост, термостабилност, устойчиви са на стареене и притежават механична здравина. Благодарение на тези качества спомагат за сигурността и защитата на цялостната покривна система.

Полагане на подпокривно фолио
Полагане на подпокривно фолио

Пародифузната мембрана или още подпокривното фолио Tondach защитава подпокривното пространство от проникване на вода и позволява безпрепятственото преминаване на водните пари от човешката дейност под покрива и излизането им към канала за вентилация на пространството под покривното покритие. Важно е да бъде осигурена водоплътността на пародифузната мембрана, като към нея са предвидени и допълващи аксесоари като двойно залепващи самовулканизиращи се ленти, служещи за уплътняване на пироните, които пробиват мембраната при монтажа на носещите летви. 

Вентилация на подпокривното пространство

Вентилацията на пространството под покрива е от съществено значение, за да може той да изпълнява своето предназначение

Покрив
Покрив

Наличието на ефективна вентилация спомага за това покривът да работи като система, а непрекъснатият вентилационен поток от стряхата на покрива към билото позволява обдухването на дървената конструкция и същевременно нейното охлаждане. Вентилацията също така изпълнява ролята и естествена топлоизолация, а водните пари от подпокривното пространство, които се акумулират от естествената човешка дейност под покрива, също се отвеждат навън чрез вентилационния поток. Основените аксесоари, необходими тук са вентилационните ленти, които се монтират чрез сух монтаж под капаците на билото и вентилационните керемиди, които заедно с билото пропускат навлезлия през стрехата въздух да излезе от през върха на покрива и по този начин да се осигури максимална вентилация на пространството под керемидите. Тави вентилация спомага за запазване на дървената скара суха и предостратява гниенето ѝ и евентуалното ѝ "измятане" след време. 

Снегозадържащи системи

Те спомагат за равномерното разпределение на снега върху покривната конструкция и не позволяват свличане на снежни маси, които могат да увредят стрехата.

Снегозадържане
Снегозадържане

Снегозадържащите елементи гарантират за безопасността през зимата. Те допринасят за равномерното разпределение на товара от снега върху цялата покривна конструкция, както и предпазват от неговото внезапно свличане при тошене на снега. Има различни видове снегозадържащи елементи. Снегозадържащата керемида например има същата форма като основната, но има допълнителен елемент, подобен на "нос", който всъщност придава снегозадържащата функция. Друг вариант са т.н. снегозадържащи скоби - метални елементи с подобна "носова" форма, които разпределени правилно по ската на покрива могат да задържат огромни маси сняг и да им позволят да се топт равномерно. При много екстремни снеговалежни зони като високи планини или по-усойни подножия на планини е добре снегозащитата да се подсили чрез т.н. снегозадържащи решетки. Който и вариант да бъде избран, трябва да се следва стриктна схема на разполагане, която зависи от фактори като наклон на покрива, местоположение и ориентация на сградата, дължина и височина на ската и др.   

Завършващи елементи за покрив

Осигуряват допълнителна защита срещу капризите на времето, като не позволяват проникването на вода и навявания на сняг под конструкцията.

Снегозадържащи системи

Завършване на било
Завършване на било

Завършващите елементи имат различни функции, но като цяло осигуряват допълнителна защита срещу капризите на времето, като не позволяват проникването на вода, боклуци и навявания на сняг под конструкцията, с което гарантират още по-голяма сигурност.

Завършващи елементи например са крайните леви и крайните десни керемиди. Те придават завършеност на двускатните покриви по края на скатовете. Заедно с капаците, използвани при билото а при дву-, три- и четири-скатните покриви и по маията оформят една завършена цялост на визията. При двускатните покриви се използва и преграда за фалцов капак, която освен, че придава завършен вид на покрива, не позволява и навлизане на вода, сняг и боклуци под покрива. 

В случаите, когато е необходимо да се изведе влагата или парата от санитарни помещения като баните или струята на абсорбатора от кухнята, преминаването на този въздушен поток през покрива е важно да се осигури максимално надежно, защото всеки отвор в покрива може да бъде потенциялна язва за покрива. За това се грижи отдушника. Предлага се в комплект с всички необходими части за инсталация и за всеки модел керемиди има съответния отдушник, който пасва идеално. 

Обшивка
Обшивка

Не на последно място е обшивката за комин, която всъщност може да се прилага и в участуци, кудето покривът гранични със стена При тези зони предотвратяването на проникване на вода е съществено. Тези зони могат да бъдат критични и трябва да се изпълнят с максимална грижа. Обшивката за комин Корафлекс Плюс на Винербергер е произведена изцяло на основата на поли-изо-бутилен. Структурата ѝ осигурява разтегливост по дължина от около 70%, и по ширина до 15% . Така, при полагането, обшивката Корафлекс Плюс следва всяка извивка на профила на керемидата и елиминира проникването на вода. Поставянето ѝ трябва да бъде прецизно. 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате въпроси за нас и продуктите ни?

Свържете се с нас и ще Ви помогнем!

Имате ли нужда от още помощ?

Искате персонална оферта?

Свържете се с нашите търговски представители!

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Абониране за бюлетин

Не пропускайте последните новини от нас

Социални мрежи

Точки на продажба