Bradstone Mountain block

Изграждане на огнище с Bradstone Mountain Block

Добавете чар и уют в градината

Как? Например с изграждането на декоративно огнище или кладенец. Предлагаме Ви интересни възможности в няколко стъпки, с които да постигнeте желания резултат, с блокчетата от системата Bradstone Mountain Block.

Ако имате стара или износена конструкция можете лесно да я освежите или да изградите нова. Декоративните блокчета с трапецовидна форма ще Ви улеснят в тази задача. Особено, ако сте привърженик на естествените материали и природната красота. Започнете с планирането – представете си как ще изглежда Вашата декоративна конструкция и започнете с оформяне на основата. Тук може да подходите новаторски или традиционно.

Ако височината на изгражданата от Вас конструкция трябва да е повече от 60 – 70 cm и площта, върху която сте решили да се разгърнете е по-голяма, препоръчително е да се ползва традиционния метод за монтаж, чрез изграждане на фундамент и залепване на отделните елементи с подходящ разтвор за лепене и фугиране на циментова основа! Много е важно първият ред блокчета да бъде добре нивелиран.

Трудност: средна

Необходим брой хора за изграждане: 1 човек

Срок: 2 дни

Сезон: пролет, лято, есен

 

Необходими инструменти

Необходими материали

 • Гумен чук
 • Нивелир
 • Кофа
 • Пош
 • Мистрия
 • Хартиено тиксо
 • Бетонови блокове Mountain Block
 • Бетонови плочи Mountain Block
 • Лепилен разтвор
 • Фугираща смес
Стъпка 1

Оформете фундамент с дълбочина около 30 cm и широчина 40 cm (максималната, допустима височина на конструкцията с покривната плоча е 110 cm).

Стъпка 2

Първият ред блокчета се монтира върху подходящ разтвор на циментова основа с дебелина от 2-3 cm, като за нивелиране ползвате гумен чук и нивелир.

Стъпка 3

Всеки следващ ред от бетонови блокчета се полага върху предишния  ред при “размината фуга” и с нанасяне на лепилен разтвор между тях. Редете ги като избирате блокчета от няколко палета, така че да постигнете равномерно разпределение на цветовете по повърхността.

Стъпка 4

След монтажа на последния ред от покривни плочи запълнете фугите между тях с подходяща фугираща смес. За да избегнете зацапване на повърхнокстта на плочата използвайте хартиено тиксо. В случай, че зацапате повърхността, отстранете фугиращата смес веднага с мокра кърпа.

Монтаж, чрез "Зъбно зацепване"

Чертеж "Зъбно зацепване"
Чертеж "Зъбно зацепване"

При конструкции под 60 cm можете да монтирате редовете след първия, без да нанасяте лепилен разтвор, като използвате “зъба” в долната част на блокчетата. Чрез тази технология на „зазъбване“ между отделните елементи ще си спестите лепенето ред по ред. 

Внимание! Всеки следващ ред конструкцията се измества с 15 mm.

За повече идеи как да оформите пространството в градината може да се вдъхновите и от следните статии:

Ниска декоративна стена с Bradstone Mountain Block

Декоративна чешма в градината

Изграждане на арактивен цветарник в градината

Системата Bradstone Mountain Block се предлага в следните цветове:

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Точки на продажба

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба