Bangkok, Thailand - Mar 30, 2020: View of New modern House under construction and blue sky with sunrise morning. Property and estate concept
Eco Puzzle

ECO Puzzle комби паваж

Решение за зелени площи с модерен дизайн
 
Големите "урбанизирани повърхности", като пътища, улични и тротоарни мрежи, площади, покривни пространства, паркинги и други, играят съществена роля при моделирането на „микроклимата“ в градската среда. Те допринасят за образуване на т.нар. "градски топлинен остров", където температурата е по-висока спрямо околните райони. За да подпомогнем процеса по облекчаване на високите температури във все по-динамично развиваща се градска среда, екипът на Винербергер продължава да развива серията ЕКО настилки.

С тях се стремим да подпомогнем инвеститори и ландшафтни архитекти в работата им, която често допринася за подобряване на климатичния комфорт в градовете, без да правят компромис с визията на ландшафтните пространства. Ето защо, като лидер в производството на настилки за ландшафтен дизайн съчетахме традиция и иновация в едно. Използвахме добре позната на българския пазар настилка ECOgreen и я надградихме. Към утвърдения формат добавихме още 3 елемента с отличаващ се профил, така че всяко пространство с ECO Puzzle да притежава елегантна и модерна визия.

Еко дизайн на по-високо ниво

Интегрирано решение за дизайн на зелени площи

ECO Puzzle e устойчива алтернатива на традиционните асфалтови и бетонни продукти, които запечатват повърхността. Фугата от 4 cm осигурава място за устойчив ръстеж на треватаподпомага естествения воден цикъл и допринася за по-здравословен градски климатДебелината от 8 cm гарантира устойчивост на натоварване от леки и тежкотоварни автомобили.

Четирите елемента се предлагат в КОМБИНИРАН ФОРМАТ, като 1 ред = 0.97 m2 и съдържа по 4 броя от всеки размер:

20 x 20 cm; 

40 x 20 cm; 

40 x 20 x 16 x 22 cm; 

25,8 x 20 x 17,5 x 17,9 cm

Ново

Дизайн с добавена стойност и "зелена" функционалност

Предимства

Четирите формата ще отличат Вашия проект с нов, съвременен и модерен дизайн. ECO Puzzle е подходящ:

 • За нови или реновирани частни и обществени пространства;
 • За зони подложени на автомобилно натоварване;
 • За отводнаване на открити площи, подложени на дъждове и снегове;
 • Възможности за комбинация и създавене на атрактивни растери за различни по размер и функционалност площи;
 • Лесно полагане;

Възползвайте се от това уникално решение без конкуренция!

Запечатани срещу незапечатани повърхности

Защо да изберете ЕCO Puzzle за Вашия проект?

Feet of child in yellow rubber boots jumping over a puddle in the rain
689411452
 • Когато водата не се инфилтрира температуата не се регулира от изпаренията и се запазва по-висока в сравнение с околните райони.
 • Системата за управление на дъждовната насочва водата към потоци, реки и езера, причинявайки наводнения, намалени подпочвени води и замърсяване.
 • При инфилтрирането на водата се осъществява кръговрат, който гарантира по-висок дял на изпаренията и регулиране на температурата.
 • Павираните площи намаляват оттока на дъждовната вода, облекчават канализационната мрежа, запазват се подпочвените води и биоразнообразието.

Проектирана така, че да позволява на водата да преминава през фугите и да се просмуква в земята, вместо да се насочва към дъждовни канали, ECO Puzzle e добра възможност за създаване на зелена инфраструктура. В комбинация с други системи като SEMDRAIN и REINEO STORM BOX, ЕCO Puzzle спомага за постигане на правилно отвеждане и съхранение на дъждовната вода, като увеличава инфилтрацията и изпарението на дъждовната вода и намалява обемите на оттока и дебитите на дъждовната вода.

При необходимост от поддръжка или ремонтни дейности бетонните блокчета ECO Puzzle се монтират и демонтират лесно, без излишно пробиване или шум, и позволяват извършването на експресни ремонти. Това ги прави изключително подходящи за:

 • Паркинги
 • Логистични центрове
 • Подходи към гаражи
 • Паркове  
 • Градини и др.

ECO PUZZLE ще вдъхнови всеки ландшафтен архитект или инвеститор, който търси нови възможности за цялостно оформление на своя проект. С него ще създадете добро първо впечатление на посетителите на Вашия дом, хотел или спа център. Всеки паркинг реализиран с ECO Puzzle ще се превърне във визитната картичка със своя стил и елегантност,и ще носи послание за Вашето отношение към природата. Благодарение на своята функционалност и атрактивна визия ECO Puzzle ще внесе иновативно звучене във всеки проект със съвременен дизайн.

calculator finance

Искате персонална оферта? 

Направете Вашето запитване и наш търговски представител ще се свърже с Вас.

Още информация за настилки Semmelrock

Защо да изберем SemDrain®?

Системи за отводняване 

Steinfix

Скритият бордюр

Бетонни настилки vs асфалт

Защо да изберем Semmelrock?

Професионално полагане

Какво е сух монтаж?

Често задавани въпроси за избор на настилки Semmelrock

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за поддръжка на настилка Semmelrock

Вижте техните отговори тук!

Често задавани въпроси за монтаж на продукти Semmelrock

Вижте техните отговори тук!

Социални мрежи

Точки на продажба