Airpave Panama beige

Удоволствието да ходиш бос около басейна или как настилката ни гарантира сигурност и комфорт

Да притежаваш басейн в двора винаги е свързано с редица решения и информиран избор, особено важен, за да гарантираме безпроблемна експлоатация и дълготрайна наслада. 

След като сме преценили дали искаме басейн със скимери или преливник, неговия обем, размери, форма и съответно облицовка, следва да пристъпим към оформянето на пространството около самия басейн. Тук на помощ идват системните решения, предлагани от Semmelrock. Разработени на база дългогодишен опит, проучвания и тестове, системите за зони около басейни, гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация, естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление.

Един от най-важните критерии при избора на плочи и бордове за оформяне и завършване на ръба на басейна е елиминиране на възможността за подхлъзване. Доста често препаратите, с които се третира водата срещу образуване на алги в летните горещини, може да доведе до опасност от по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете, разработени от Semmelrock, специално за зони около басейни, са предвидени да осигурят максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. А своевременно, повърхностите са приятни на допир, с фина структура, за да не задържат различни замърсявания.

Друг основен показател, който следва да се съобрази, е устойчивостта на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осигурява нейната дезинфекция. Системите за басейн – плочи и бордове са с гарантирана резистентност към всички химикали, одобрени за третиране на водата.

Пигментите, ползувани за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да устоят на жарките слънчеви лъчи.         

Разбира се, функционалността и техническите предимства, които Semmelrock e синтезирал при продуктовата гама за басейни и други водни атракциони, не отстъпва място на дизайна и елегантността.  Решенията са в унисон с последните тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически, всеки може да открие подходящите за него опции. Модерна палитра от цветове, разнообразни повърхности и формати, а и възможността да получите професионален съвет в мострената ни градина или да получите, специално разработен за вашите нужди проект, ви гарантира безпогрешен избор на решение за зоната около басейна. 

Разбира се, високото качество на изделията и вникването във всеки детайл определя ниски експлоатационни разходи.

В стремежа си да обмислим всеки детайл, сме помислили и за най-изтънчените вкусове на нашите клиенти. Всички, които не желаят да има ясна граница между плочите край басейна и прекрасно поддържаната морава, могат да се възползват от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, след полагане остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, като допринасят и за лесното тримиране  на тревата.   

Порцеланови плочи AirPave®

Безпрецедентно качество, устойчивост и здравина

Една от сериите, предлагани за зоните около басейни, е гамата порцеланови плочи AirPave®.

Безпрецедентното качество, устойчивост, здравина,  разнообразната цветова гама и модерни размери ги прави подходящи за всеки ценител на модерния, изискан стил.

Кадифени на допир, но напълно антихлъзгави, тази серия са предпочитан избор за най-взискателните клиенти, които не са склонни да правят компромиси с дизайна и функционалността на екстериорното оформление. 

Плочите AirPave® са калибровани, което ги прави подходящи и за лепене върху изградена основа от бетон. С тях може да се облекат стъпала или да се направят различни преходи, ако теренът предполага терасиране.  

Semmelrock предлага голямо разнообразие от размери и повърхности, които кореспондират с модерни и класически дизайни на Вашия басейн. Плочите Airpave® се комбинират и с други продукти на Semmelrock.

Възможности за комбинации с други продукти, като Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano

PANAMA
 • Цвят: nacar
 • Формат: 90 x 60 x 2 cm
Ново
PANAMA
 • Цвят: beige
 • Формат: 90 x 60 x 2 cm
Ново
MONARO
 • Цвят: gris
 • Формат: 90 x 60 x 2 cm
Ново
MONARO
 • Цвят: nocturno - с лек отблясък
 • Формат: 90 x 60 x 2 cm
Ново
SALERO
 • Модерен терацо ефект
 • Формат: 60 x 60 x 2 cm
MALAGA
 • С визия на мрамор Calacatta 
 • Формат: 60 х 60 х 2 cm. 
CASONA
 • Цвят: taupe
 • Формат: 60 х 60 х 2 cm
CASONA
 • Цвят: blanco
 • Формат: 60 х 60 х 2 cm
CASONA
 • Цвят: nocturno
 • Формат: 60 х 60 х 2 cm
SELVA
 • Издължена паркетна визия на дърво
 • Формат: 30 х 120 х 2 cm
SELVA
 • Издължена паркетна визия на дърво
 • Формат: 30 х 120 х 2 cm

В процеса на производство порцелановите плочи се изпичат над 1000 градуса, което гарантира ниска порьозност на изделието, а това осигурява здравина и висока плътност. Порцелановите плочи са изключително подходящи за зоните около басейна, те са водоплътни, осигуряват по-добра хидроизолация при необходимост. Плочите няма да променят цвета си, независимо че ще бъдат подложени на активното въздействие на външните условия, както и на агресивните субстанции, които се използват за дезинфекция или предпазване на водата от образуване на водорасли.

Благодарение на оптималната си височина от 2 cm и многообразието от размери, плочите от серията AirPave®, са подходящи за всякакви пространства. Повърхността на порцелана осигурява добро сцепление на боси крака и оставате защитени.

Какви са предимствата?

Порцеланови плочи Airpave®

 • Устойчивост на препарати за третиране на водата.
 • Неподатливост на UV стареене.
 • Устойчивост на температурни амплитуди.
 • Висока устойчивост на удар.
 • Антихлъзгави, но с приятен на допир финиш.
 • Разнообразие от цветове, повърхности, размери.

Монтаж на плочите AirPave®

Всички продукти от гамата са Airpave® с микрофаска от 1mm, което придава допълнителна елегантност и изразена отчетливост на линиите. Плочите от серията Airpave® са калибровани, а прецизността на размерите дава възможност да се монтират по много и различни начини, отчитайки индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент. Позволяват лепене върху бетонова основа и дренажна подложка с помощта на флекс лепило, могат да се монтират на сух монтаж, както и върху регулируеми подпори (крачета). Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга.  

Продуктова серия BRADSTONE

Комбинации с други продукти

Серията BRADSTONE е продуктова гама, специално разработена за почитателите на средиземноморския стил. С визия на естествен камък, но с всички технически преимущества на басейн, тази серия може да внесе неповторимо лятно настроение във всяко кътче на дома и градината. Серията се състои от разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността. Различните форми дават възможност за изграждане на ръбовете около басейн и с геометрия, различна от ортогоналната.

Серията BRADSTONE е с височина около 4 см, като цветовете са внимателно подбрани в топлата и светла гама на естествен камък като травертин, пясъчник, варовик. Тя дава възможност да се задоволи и най-взискателния вкус, придава ненатрапчива елегантност, като своевременно продуктите са устойчиви на химически и атмосферни влияния. Изключително предимство е възможността да се комбинират продукти от една серия за бордове на басейн и цялото пространство около него. 

Бордове за басейни Bradstone

Бордовете за басейн, освен чисто естетически функции, изпълняват и някои практични. Разграничават визуално зоната на самия басейн от околното пространство с цел предотвратяване на неволни инциденти. Рамкират зоната на преливника и го предпазват от навлизане на външни замърсявания. Ограничават прекаленото разплискване на вода и служат като комфортно място за сядане с меките и заоблени форми, в които се предлагат.    

Монтаж на бордовете за басейни

Като всеки продукти и бордовете за басейни имат своя специфика на монтаж. Кратко ръковдство как в няколко стъпки може да монтирате бордовете за басейни може да намерите в нашата  статия посветена на монтажа на бордовете за басейни Bradstone Mountain block.

Почистващи препарати за зоните около басейна

Върху красивата визия на настилката около басейна се отразяват различни фактори като: агресивните атмосферни условия, начина на експлоатация и честота на нейната поддръжка.  Освен на UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури, повърхностите са подложени и на различни замърсявания. Някои от тях, ако не бъдат отстранени своевременно, могат да компрометират добрият външен вид на настилката. Екипът на Semmelrock разбира необходимостта от професионална помощ в борбата с петната, ето защо в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в “Ръководство за почистване и грижа”

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

  0Резултати

  Социални мрежи

  Точки на продажба